Reklama

Reklama

Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit? aneb Tak to mi ho teda vyndej

(divadelní záznam)

Obsahy(1)

Petr Čtvrtníček napsal hru "Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?" na přelomu let 2004 a 2005 jako reakci na korupční skandál v Českomoravském Fotbalovém Svazu. Následně s touto inscenací hostoval na scénách řady českých divadel. V beznadějně vyprodaných sálech excelovali v hlavních rolích Petr Čtvrtníček společně s Jiřím Lábusem za živého hudebního doprovodu Malého symfonického orchestru BEZDREV. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (426)

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Kdo se o fotbal zajímá tak jako já, tak ten si přijde na své. Vtipné "převyprávění" nevtipných až zarážejících rozhovorů šéfů a rozhodčích ČMFS má na svědomí parta kolem geniálního "umělce" Petra Čtvrtníčka, který to celé spolu s Jiřím Lábusem skvěle pořešil. Fakt jsem se bavil (především díky skvělému přednesu obou pánů), některé hlášky se staly zkrátka nezapomenutelnými, ale ten začátek a konec už byly trochu navíc (a trochu mimo). ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

,,Ivánkovi" vděčím za hodně moc. Před zhlédnutím této hry jsem nenáviděl sprostá slova. Když někdo mluvil sprostě, bylo to pro mě snad ještě neúnosnější, než kdyby kradl. Ale po zhlédnutí tohohle klenotu jsem zjistil, že i plejáda těch absolutně nejsprostších slov může být vtipná. Každému člověku totiž po pár minutách dojde, že Čtvrtníček s Lábusem takhle mluví schvalně, že si prostě dělají srandu ze sprostých slov a z porušování nejrůznějších tabu. A to je vážně HODNĚ vtipné. Jen by mě zajímalo, jestli to někdy nějaká česká televize odvysílá:) ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Geniální eskamotérství na hranici trapna. Jedno z nejlepších ztvárnění lidské debility a ubohosti. Óda na fotbalové i jiné vidláctví. Naprosto adekvátní výkon Čtvrtníčka, který svou přesvědčivostí předčí i samotného Horníka. Trochu slabší Lábus, ale nevadí, Ivánek je stejně tahoun. Zeptejte se Starky. Je z něj Mokrej. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Nechci být na Jirku "Marge" Lábuse zlý, ale jeho nejlepší léta jsou ty tam. Petr Čtvrtníček na 100% přejíždí Jirku a dává celé show úplně jinou dimenzi. Jeho věrohodné a většinou naučené a ne čtené jako u Jirky) dialogy opravdu stojí za to. Oba dva si pěkně pohráli s tématem a určitě i jejich skutečné předobrazy se museli smát :) ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Kratší divadelní hra o třech lidech, kteří předčítají odposlechy fotbalových rozhodčích a funkcionářů. V podání Lábuse a Čtvrtníčka je to naprosto skvělé a Polášek jako rozhodčí s moravským přízvukem taky pobaví. Mnoho sprostých slov, dementních hlášek a perfektně primitivních vět. Jedno shlédnutí nestačí. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Zhruba v patnácté minutě záznamu je v první řadě publika vidět herec Marek Daniel, který na představení přišel oblečený a nalíčený jako jeho postava Ing. Hlaváček z pořadu Na stojáka (od r. 2004). (M_J_Adler)
  • Celý projekt prakticky nepotřeboval žádný scénář, jelikož drtivá většina replik dvojice Lábus a Čtvrtníček je výsledkem záznamu policejních odposlechů vyšetřovaných fotbalových funkcionářů a zbytek iprovizace herců. (korbitch22)

Reklama

Reklama