Reklama

Reklama

Nepříjemná pravda

  • USA An Inconvenient Truth (více)
Trailer

Obsahy(1)

Všichni sedíme na časované bombě. Pokud mají pravdu pesimistické hlasy, představované drtivou většinou světových klimatologů, máme přibližně deset let na to, abychom odvrátili ekologickou katastrofu nedozírných rozměrů, kterou by doprovázelo extrémní počasí a jež by nenávratně změnila tvář naší planety a život na ní. Pokud jste se teď zarazili, určitě vás zaujme hit filmového festivalu v Sundance, Nepříjemná pravda režiséra Davise Guggenheima. V ní popisuje zanícený souboj jednoho muže s mýty a nepravdami obklopujícími fenomén globálního oteplování a jeho návod na únik ze slepé uličky. Tím mužem je bývalý americký viceprezident Al Gore, který po neúspěšných prezidentských volbách v roce 2000 přesměroval kormidlo svého života vstříc záchraně planety před nezvratnými změnami. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (265)

Fr

všechny recenze uživatele

Přírodu kolem sebe vnímáme jako samozřejmost.... Tento snímek nebudu hodnotit, jelikož nesouvisí s filmovým (ani dokumentárním) řemeslem. Jde pouze o prezentaci k problému GLOBÁLNÍHO OTEPLOVÁNÍ. A názor jedné strany. Souhlasím, že Země je náš jediný domov. Souhlasím, že by jsme měli změnit svůj způsob života. Souhlasím, že Amerika je jedním z hlavních ,,znečišťovatelů“. Ovšem nesouhlasím s tím, jak se tu prezentuje Al Gore, jak přebírá funkci spasitele a tváří se jako milý, hodný a starostlivý pán, který dokáže NAŠI planetu vyléčit. Fakta se kterými zde operuje se zdají být nezvratná. Stejně jako závěr, kdy říká: ,,VOLTE LIDI, KTEŘÍ TENTO PROBLÉM CHTĚJÍ ŘEŠIT !“ Vždy je třeba vyslechnout také ,,druhou“ stranu. A vůbec si nemyslím, že by těm ostatním nešlo o ekologii. Tak kde je pravda? Zatím asi někde v Aktech X…. P.S.: Přidávám se k těm, kteří doporučují Crichtonovu Říši strachu. Co uvidíme (možná) příště? Viděl jsem. K.Jacques v Talk show J.Krause! Tolik k tomu, jaké lidi volíme u nás! ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Možná má (bohužel) obrovskou pravdu, ale podává to pro mě naprosto, naprosto nepřijatelným způsobem. Že mu sejmulo syna auto to je opravdu smutný, ale v tom případě se měl snažit udělat taky něco pro bezpečnost silničního provozu a ne to strkat do filmu o ekologii. Jestli byl jeho spolužák budoucí narkoman chytřejší než jeho demagogicky smýšlející vysokoškolsky vzdělaný učitel, měl si založit talkshow s názvem "Oteplete se, prosím" a tam vykládat vtipné historky z natáčení a dávat signály lidem ať tleskají a smějí se a ne to dávat jako příklad toho, že každý rebel má vždycky nutně pravdu. ()

Reklama

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Tomuhle dokumentu se snad ani nedá nic vytknout. Bývalý budoucí prezident USA zde prezentuje fakta, ať už ta vědecky doložená nebo i ta na první pohled každému zřejmá, v podstatě ve správných a takřka nezkreslujících souvislostech. Navíc je to všechno podáno velmi srozumitelnou formou. Al Gore prostě znovu dokazuje, že není žádný uspávač hadů a umí oslovit širokou veřejnost. 90% ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jednoznačných 5* a proč? Jednoduše. Konečně někdo přenesl toto téma na filmové plátno a v této formě rozhodně osloví více lidí a konečně někdo možná pochopí kam náš svět směřuje. AL Gore, nás provádí svým světem a světem, který pomalu poznává co dokáže globální oteplování, velmi příjemně a není tak vnucený a sebevědomí jako všem známý Michael Moore. Množství dat je velmi působivé a některé údaje mi vyrazili dech. Jen tak dál ať se točí tyhle filmy a konečně se o problému začne snad více mluvit. Je to potřeba, protože dnes je 22. prosinec 2006 a ještě v Pardubicích nebyl sníh a až za 10 let budu psát jak se 22.12 opaluji bude pozdě. ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci dokument o globálnom otepľovaní a človeku, ktorý oboznamovaniu ľudí s týmto fenoménom po neúspešných voľbách(samozrejme venoval sa tomu už dlho predtým) zasvätil svoj život. Dokument má aj ľudský rozmer a nechýbajú ani vtipné prvky. Myslím, že by sa mal každý zamyslieť nad tým, kam náš život smeruje a hlavne v akých podmienkach budú vyrastať naše deti...A pritom by sa to dalo tak ľahko odvrátiť, lenže človek je veľmi pohodlný... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (13)

  • DVD obal filmu je vyroben ze 100% recyklovatelného kartonu. (HellFire)
  • Al Gore sa venuje ekológii už 20 rokov a samozrejme tieto poznatky využil aj v dokumente. (Greenpeacak)
  • Prezentace, kterou ve filmu uvidíte, je naprogramována v Keynote, prezentačním programu Apple. (HellFire)

Související novinky

OSCARS - výsledky

OSCARS - výsledky

26.02.2007

Rozdáno. Až na pár výjimek (jako například kategorii Nejlepší zahraniční film) se moc překvapení v letošních Oscarech neudálo. Nejvíce Oscarů, konkrétně v těch nejsilnějších filmařských kategoriích -… (více)

Oscary již po devětasedmdesáté

Oscary již po devětasedmdesáté

24.01.2007

Rok se s rokem sešel a opět se budou vyhlašovat prestižní každoroční akademická ocenění - Oscary. Nejvíce nominací mají: Babel (7), Dreamgirls (8), El Laberinto del Fauno (6), Královna (6), Krvavý… (více)

Reklama

Reklama