Reklama

Reklama

Most do země Terabithia

  • USA Bridge to Terabithia (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Film je adaptací stejnojmenného celosvětově úspěšného bestselleru Katherine Patersonové koprodukovaný dvěma předními filmovými studii Walt Disney Pictures a Walden Media, která se nedávno podepsala pod kinohitem Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň. Dva hlavní představitelé, Jess a Leslie, vytvoří imaginární království Terabithia, plné kouzelných bytostí, v kterém se stanou králem a královnou. (SPI Film)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (781)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Námět je nosný a základní myšlenka, že přátelství a lidská fantazie dokáže překonat spoustu problémů a zkrásnět okolní svět, je nepochybně pravdivá a hluboce lidská. Potíž mám ale se zpracováním, které mi přijde šablonovité, emočně vykalkulované (zejména svým závěrem) a režijně konvenční. Nebyl jsem ani spokojený s hereckým obsazením, především u dětské části hereckého ansámblu - ne že by děti hrály vyloženě špatně, ale jejich představitelům scházelo charisma. V neposlední řadě mi vadila i úroveň triků, byť to je záležitost, na kterou obvykle nekladu zřetel. Celkový dojem: 50 %. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Toto je kúzelný les plný rozprávkových bytostí,priateľských obrov, všetkého čo si len predstavíš, ale musíš sa dobre pozerať a otvoriť svoju myseľ...Zvláštna fantasy s minimom spomínaných rozprávkových bytostí, ktorá napriek tomu výborne funguje. Nie som si celkom istý, či by som ho doporučil deťom, keď už tak starším, lebo spomínanú spiatočku do reálneho sveta v závere by nemuseli pochopiť. Detskí predstavitelia boli presvedčivý, zaujal ma Josh Hutcherson a som zvedavý či sa presadí v budúcnosti. Obsadenie T1000 do úlohy otca ma neprekvapuje, podobnú úlohu výborne zvládol vo Walk the line. Slabšie štyri hviezdičky.70% ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Předně - tohle není primárně fantasy snímek typu ´Narnia´, ´Pán prstenů´ a spol., ani se jimi nesnaží být, ale to vůbec nevadí. Rozhodně je to moc příjemný film pro malé i velké "kluky a holky s hlavou v oblacích", který ukazuje, že nejlepší fantasy netvoří pánové Tolkien, Lewis a jiní, ale dětská doširoka otevřená mysl (a snad nejen ta). Takže nečekejte zástupy skřetů, elfů a víl (i když nějaká stvoření se zde najdou :o) ), ale spíše komorně vyprávěný příběh se dvěma bezvadně hrajícími dětskými představiteli. Nečekaný dějový zlom pak dává na srozuměnou, že skutečný život je na hony vzdálen od ´Terabithie´, ale ani velká bolest na duši cestu do kouzelné země fantazie neponičí. U takto koncipovaného dílka zcela nečekaný, ale zasloužený úspěch u zámořského publika Gaboru Csupovi, coby debutantovi na poli hraných celovečerních filmů, velmi přeju a těším se na jeho další film. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Dětská fantazie nezná mezí...zavřít oči a nechat otevřenou svoji mysl - TERABITHIA..... Děti 7 - 12 let se budou zaobírat trikovou stránkou (třeba se bát) a děti starší zase můžou narazit na věci, se kterými se ještě ve svém životě nesetkali. Z toho vyplývá, že je to film pro děti, který ovšem může potěšit celou rodinu. Záleží na tom, jak moc jste schopní zavřít oči a nechat otevřenou svoji mysl ??? P.S. hodně mne překvapilo celkové vyznění příběhu. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Výborný detský film, na ktorý by som však dieťa do 12 rokov nevzal, pretože by ma kvôli nedostatku škriatkov, hovoriacich zvierat, obrov a inej hávede (trikové zábery z traileru sú všetky trikové zábery z filmu) zožralo od nudy. Pripomenulo mi to Nekonečný príbeh - nie kvôli celkovej kvalite či technickej vymakanosti, ale príbehom o sile detskej fantázie. Nečakaný a veľmi silný záver, ktorý to celé posúva niekam inam. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (25)

  • Na vizuálních efektech pracovalo přibližně 100 lidí z novozélandské společnosti Weta Digital, proslulé například díky trilogii Pán prstenů (2001, 2002, 2003). (Greenpeacak)
  • Ve scéně, kdy Ellie (Emma Fenton) říká Brendě (Devon Wood), aby přepnula televizi, protože ten klip už viděli, hraje píseň "Alive With the Glory of Love" od skupiny Say Anything. (Baltazzar)
  • Režisér Gábor Csupó byl na poli celovečerních hraných filmů debutantem. Měl za sebou ale mnohaletou práci producenta a šéfa animace na Simpsonových (od r. 1989), v nichž, mimochodem, podle jeho vizáže vytvořili diletantského lékaře Nicka Rivieru (Hank Azaria). (imro)

Související novinky

Zemřel kameraman Michael Chapman

Zemřel kameraman Michael Chapman

22.09.2020

Z Los Angeles přišla dnes ráno zpráva o úmrtí známého amerického kameramana, režiséra a herce Michaela Chapmana. Na dva Oscary nominovaný tvůrce zemřel ve věku 84 let na srdeční selhání, informaci na… (více)

Carrie Bradshaw: První nákupy

Carrie Bradshaw: První nákupy

04.03.2012

Hrdinka Sexu ve městě se vrací. Bude však o něco hezčí a o hodně mladší. Sarah Jessicu Parker totiž nahradí osmnáctiletá AnnaSophia Robb, kterou si pamatujeme hlavně z Mostu do země Terabithia,… (více)

Mezi námi kluky

Mezi námi kluky

17.07.2007

U sledování traileru na fantasy Kronika rodu Spiderwicků, v níž Freddie Highmore opět objeví na zahradě úžasný svět kouzel (nedávno něco podobného zažíval v Athurovi a Minimojích) se člověk ptá, kde… (více)

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

Shyamalan: Rostliny jsou špatné, áno?!

01.06.2007

Nightovi (jak mu říkají anglicky mluvící publicisté, pro něž je přízvisko Shyamalan nezvládnutelný jazykolam) se to nakonec podařilo. Jak asi víte, po vlažně přijaté Ženě ve vodě už se hollywoodští… (více)

Reklama

Reklama