Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život na jedné typické americké veřejné střední škole plyne svým depresivním tempem a učitel tělocviku (Ryan Gosling, nominovaný na Zlatý glóbus a Oscara) vnímá svou práci jen jako způsob přežití. Vše se změní ve chvílí, když ho jedna ze studentek nachytá při užívání drog v prostorách školy. Od té chvíle najde často rozmrzelý učitel nový smysl své existence, se studentkou a talentovanou basketbalistkou se sblíží a snaží se ji ochránit před četnými nástrahami jejího okolí. Sám se pokouší nalézt dávnou ztracenou sebeúctu a dát do pořádku i svůj vlastní život. (FebioFest) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Losing a girl can really destroy human being. Ten snímek měl obrovský potenciál, a ve své první polovině držel obdivuhodným způsobem mou pozornost. Protínají se zde hned tři velká témata (láska, drogy, rasová nesnášelivost) a je to hodně silné. Režiséři umějí s materiálem pracovat, ale pak najednou film ztrácí dech a zabředává do prachobyčejného dramatu, kterých se na americké půdě vylíhne do roka několik desítek. Je to velká škoda, protože Gosling hraje - jako vždy - excelentně, a ostatní se velmi snaží držet s ním krok... Soundtrack by šel vybrat možná trochu lépe, nicméně jedna skladba mě v kontextu s filmovými okénky odrovnala. Story o do sebe se propadající "fetce" zklamané ze vztahu si budu pamatovat, ale bohužel jako mírné zklamání. Silné tři. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Po tomto filme sa Ryan Gosling definitívne a predpokladám že na dlhú dobu, dostal do mojej hereckej top 3. Tento chlapík dokáže byť civilný, presvedčivý a prirodzený. Svojej postave učiteľa bojujúcemu so svojimi slabosťami, sebou samým a svojou snahou niečo zmeniť dodal ďalší rozmer, kde každý pohľad a scéna majú svoj význam. ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

Film, který mě určitým způsobem hodně zklamal a určitým způsobem hodně překvapil. Prvních 45 minut jsem myslela, že to ani nedokoukám- jak se tam nic nedělo a jak mi to přišlo všechno hloupé. Naopak poslední třetina-byla vážně dobrá a konec, konec byl vážně dokonalý. Ale nemůžu si pomoc, něco mi prostě na tom filmu nesedí, celkem mě mrzí, že tam nebylo více postav a taky, že příběh působil někdy celkem nuceně a nepřirozeně. Ale pokud tady je jednoznačný důvod, proč se na tenhle film podívat, tak je to Ryan Gosling. Ten totiž exceloval a musím bohužel přiznat i to, že táhl celý film, což samozřejmě není nic špatného- do té chvíle, než přijdou scény ve kterých se neobjevuje. Takže, za mě 3 hvězdičky, ale ta třetí tam je jenom kvůli Ryanovi (takže spíš 2,5 :D) a myslím, že bude trvat poměrně dlouho, než najdu odvahu si tenhle film pustit znovu, jestli vůbec. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Mít takového učitele, tak jsem asi zamilovaná až po uši. Kdyby takhle provozovali hodinu reální učitelé, to by bylo. Každopádně mimo školu, i když ani ne tak mimo, častým uživatelem drog. Kontrast bílého učitele mezi černými dětmi je více než zajímavý. A co se týče příběhu mezi Ryanem a Sharrekou (nepamatuju si jejich jména z filmu) tak jsem pořád čekala v co to vyústí, jelikož to - co si budeme nalhávat - nevypadalo zrovna normálně. Díky bohu se mé temné představy nenaplnily a snímek tak ve mě zanechal stopu až doteď. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Gosling ako vždy výborný. Pre mňa jeden z naj hercov súčasnosti. Dokonca ani príbeh ako taký, s jasnou štruktúrou nasmerovaný k vzájomnej záchrane dvoch úplne odlišných ľudí s úplne odlišnými problémami, menej či viac záväznými, mi prišiel viac ako solídny. Historické vsuvky opierajúc sa o fakta doprevádzané autentickými video zábermi má naozaj milo prekvapili (taká je tá vaša Amerika). Chcem tým všetkým povedať, miestami ma samotný film bavil veľmi, miestami však absolútne nedokázal zaujať. Nevyhol sa hluchým dieram, čomu bude zrejme na príčine pomerne dlhá stopáž. "Half Nelson" mohol byť kľudne o 15 minút kratším počinom, pričom by (možno) diváka zasiahol omnoho viac. Záverečné prebratie do reality potešilo, no volím skôr silné tri, než slabšie štyri. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Název filmu, Half Nelson, odkazuje na jeden z nejznámějších chvatů z wrestlingu. (CliffLee)
  • Matt Kerr, který hraje zastupujícího učitele pana Lighta, ztvárnil v původním krátkometrážním snímku učitele Dana Dunnena. (CliffLee)

Související novinky

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

27.03.2007

Není to zrovna dávno, co tvůrci Ryan Fleck a Anna Bodenová uspěli se svým nezávislým filmem Half Nelson (uvedený do našich kin v rámci Febiofestu 2007), a to nejen díky Oscarové nominaci Ryana… (více)

Reklama

Reklama