Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život na jedné typické americké veřejné střední škole plyne svým depresivním tempem a učitel tělocviku (Ryan Gosling, nominovaný na Zlatý glóbus a Oscara) vnímá svou práci jen jako způsob přežití. Vše se změní ve chvílí, když ho jedna ze studentek nachytá při užívání drog v prostorách školy. Od té chvíle najde často rozmrzelý učitel nový smysl své existence, se studentkou a talentovanou basketbalistkou se sblíží a snaží se ji ochránit před četnými nástrahami jejího okolí. Sám se pokouší nalézt dávnou ztracenou sebeúctu a dát do pořádku i svůj vlastní život. (FebioFest) (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (182)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Po tomto filme sa Ryan Gosling definitívne a predpokladám že na dlhú dobu, dostal do mojej hereckej top 3. Tento chlapík dokáže byť civilný, presvedčivý a prirodzený. Svojej postave učiteľa bojujúcemu so svojimi slabosťami, sebou samým a svojou snahou niečo zmeniť dodal ďalší rozmer, kde každý pohľad a scéna majú svoj význam. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Losing a girl can really destroy human being. Ten snímek měl obrovský potenciál, a ve své první polovině držel obdivuhodným způsobem mou pozornost. Protínají se zde hned tři velká témata (láska, drogy, rasová nesnášelivost) a je to hodně silné. Režiséři umějí s materiálem pracovat, ale pak najednou film ztrácí dech a zabředává do prachobyčejného dramatu, kterých se na americké půdě vylíhne do roka několik desítek. Je to velká škoda, protože Gosling hraje - jako vždy - excelentně, a ostatní se velmi snaží držet s ním krok... Soundtrack by šel vybrat možná trochu lépe, nicméně jedna skladba mě v kontextu s filmovými okénky odrovnala. Story o do sebe se propadající "fetce" zklamané ze vztahu si budu pamatovat, ale bohužel jako mírné zklamání. Silné tři. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

SPOILER: Bílý volnomyšlenkářský učitel na černošské škole - učitel je smažka - děti (hlavně holky) ho mají rády, protože má charm - jeho žačka ho načapá na dívčích hajzlech když hulí crack - žačka má bráchu v lochu za dealování - žačka je v pokušení dealovat taky - učitel je slaboch, smažka, no zároveň i charakter - učitel jde za velkým místním gangsta nigga dealerem orodovat, aby žačku nebral do party - velký místní gangsta nigga dealer vypadá a mluví jako třídní premiant - žačka začne dealovat a jedním z jejích prvních kundschaftů je SAMOZŘEJMĚ učitel (který to nejspíš schválně tak narafičil), což je SAMOZŘEJMĚ klišé jako kráva, které může dojmout leda salónní jemnocitné naivky - žačku tento zážitek SAMOZŘEJMĚ hodně citově zasáhne a uvede na správnou cestu - učitel je ze školy odejit, protože je na něm čím dál víc vidět že smaží - všechno ale nakonec dopadne vlastně tak nějak dobře a pohodově - vůbec nic to ve mně nezanechá, protože je to takové nějaké nijaké, ploché a vyumělkované... Viděl jsem mnohem lepší nekomerční nízkorozpočťáky, ale kvůli výkonům R. Gosslinga (i když na můj vkus občas dost přehrává) a hlavně Shareeky E. dávám tři. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Ryan Gosling byl jako učitel na drogách výborný. Inspiroval své svěřenci, ale zároveň byl sám ztracený. Učitel feťák je zajímavé téma, ale nějak mě nechalo chladnou. Možná kdyby stopáž byla o něco kratší nebo linie se studentkou trochu upravená...každopávně rodinná večeře mi ještě dlouho zůstane v hlavě. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Současné, realita, vysvětlující × nudné, známé, obehrané. Filmu o bílém učiteli, který se pohybuje v černošské oblasti a učí jejich děti je obehraný námět. To že tento učitel je smažka, je něco jiného, ale i přes to jsem se u filmu solidně nudila. Z filmu samotného jsem byla nervózní, což asi mělo být účelem, dle roztěkané kamery, šílené kakofonie a dlouhých detailních záběrů na obličeje a výrazy postav. Tento snímek není pro každého a ne každý ho bude chtít pochopit. Sama jsem silou vůle vydržela koukat až do konce. Drey měla hustý copánky.. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (11)

  • Když jde Dan do Frankova domu, vezme si toulající kočku. Tato scéna byla Goslingova improvizace, ale jelikož Danova kočka umřela pár scén před touto, filmaři mysleli, že je to perfektní záběr, a tak se objevil v konečné verzi. (CliffLee)
  • Film byl natočen za 23 dní, což bylo o den dřív, než bylo původně naplánováno. (CliffLee)
  • Postava učitele Dana Dunnena byla v původním scénáři starší třicátník, filmaři to nakonec změnili, aby vyhovovala Ryanu Goslingovi, kterému během natáčení bylo 25 let. (CliffLee)

Související novinky

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

Tvůrci Half Nelson uvádějí...

27.03.2007

Není to zrovna dávno, co tvůrci Ryan Fleck a Anna Bodenová uspěli se svým nezávislým filmem Half Nelson (uvedený do našich kin v rámci Febiofestu 2007), a to nejen díky Oscarové nominaci Ryana… (více)

Reklama

Reklama