Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou temného příběhu z dnešního Berlína je patnáctiletý Michael Polischka. Když se s jeho půvabnou, leč nevyrovnanou matkou Miriam rozejde bohatý milenec a vyhodí je oba na ulici, uváznou v mizerném bytě na bezútěšném předměstí Neukölln. A ve světě násilí, drog, pouličních gangů, mladistvých zlodějíčků a rváčů je tak snadné dostat se na šikmou plochu. Chlapec s upřímnou tváří, jehož tvrdě šikanují starší spolužáci, sice získá pár nových kamarádů, ale stává se až příliš snadnou kořistí místního podsvětí. Setkání s bossem Hamalem a jeho nohsledem Barutem změní Michaelův život a vystaví ho kruté životní zkoušce. Film vyniká autentickou atmosférou a otevřeným pohledem na sociální problémy těch, kteří propadli společenským sítem a zoufale bojují o přežití. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (90)

T-pack 

všechny recenze uživatele

Jo šlo to. Mělo to takovou dost správně vybalancovanou atmosféru - ne moc temný ale zároveň nic veselýho, sedělo mi to. Jen mi přišlo, že ten kluk je vlastně taková figurka, co v tom filmu dělá všechny věci, který od něj osud očekává... přišel mi moc odevzdanej. Rozhodně zajímavé vidět arabskou mafii v německu. ()

Lucka.S 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré drama, snažící se zachytit svět jednoho puberťáka, který se s matkou přistěhoval do chudé berlínské čtvrti, vyniká svou hodnověrností a napínavostí. Kromě skvělého hereckého výkonu Davida Krosse je zajímavá též postava matky hlavního hrdiny (Jenny Elvers-Elbertzhagen), jež má dosti specifický přístup k mužům a k životu vůbec. Syrovost prostředí podtrhuje zabarvení snímku do šediva. Někteří tady kritizují „nedotáhnutý“ závěr, ale podle mě je částečně otevřený konec výborný. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10///+celkem drsné, je to film "z ulice", hudba -čekal jsem to ještě drsnější, obsah mohl být výraznější/// Na tento film jsem byl zvědav od dob co to dávali v kině. Tehdá jsem si však řekl, počkám si, však to brzy uvidím v telce. Tak se i stalo a jsem za to docela rád. Film to sice není špatnej, ale nechybělo moc a moji pozornost by si neudržel. Název a to co film provázelo vyvolávalo větší očekávání. Na jedno zkouknutí ale dobrý./// Celkem 64%/// ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Film je spise zajimavou sociologickou sondou soucasneho Kolina nad Rynem, konkretne casti Neukölln, jez je povestna svoji "pestrobarevnosti". Zbytek neni ani nijak zvlaste povedene remeslne zvladnut a pribeh je naivnoucky a v urcitych chvilich vylozene pritroubly - napr. finalni scena, kdy arabsti neukölln "gangstaz" cekaji celou noc az do ranniho rozbresku, nez Michael zmackne spoust... ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Vida, i v Německu umí natočit syrové a přitom cool drama z ulice. Drsňák několikrát napnul mé nervy k prasknutí, aniž by situace příliš hrotil nebo sahal po přehnané stylizaci. Scény jako ta s masožravou kytkou jsou jednoduše husté a jejich snaha o „hustotu“ nepřebíjí vše ostatní, jak tomu je například u Liljy-4ever. Nepříjemnou reálnost lidí a prostředí, před kterými si většina z nás úzkostlivě chrání kůži, narušuje jenom pár logických kiksů (v Německu k výběru z účtu vážně není třeba PIN?) a neměnný výraz Davida Krosse, který je příliš drsný, aby byl vážně drsný. 75% Zajímavé komentáře: Falko, wipeout, PanthercOY ()

Galerie (18)

Související novinky

Kate zaskakuje za Nicole

Kate zaskakuje za Nicole

15.01.2008

Jakmile Nicole Kidman dotočila válečný velkofilm Baze Luhrmanna Australia, s nadšením se vrhla na další projekt, nazvaný mateřství. S manželem Keithem Urbanem očekávají potomstvo, což je určitě… (více)

Reklama

Reklama