Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sherry Swansonová, která byla závislá na drogách a spáchala loupež, se vrací z vězení. Přímočará mladá žena se snaží zařadit do běžného života. Naváže kontakt s bratrem Bobbym, který vychovává její dceru Alexis. S holčičkou, na níž jí velmi záleží, se pokouší obnovit normální vztahy. Nějakou dobu se zdá, že prolomí nedůvěru okolí a dodrží své předsevzetí fungovat jako zodpovědná matka. Úspěšně abstinuje a získá místo vychovatelky malých dětí... Zmatená Alexis však vyrůstá pod vlivem bratrovy manželky Lynn, která na Sherry žárlí. Odcizení dívenky s její skutečnou matkou se prohlubuje. Sherry, jež se mezitím spřátelí s drsným sympaťákem, propadne beznaději a znovu sáhne po drogách... Příběh byl podle autorčiných slov inspirován reálným osudem její kamarádky z dětství. Snímek Sherrybaby, natočený v lokalitách New Jersey, se opírá o přesvědčivý výkon Maggie Gyllenhaalové v titulní roli a prozrazuje autorčinu dokumentaristickou zkušenost. Ilustruje mechanismy návratu delikventů do standardní společnosti a je rovněž obecnější úvahou o mladých lidech, kteří v životě selhali a snaží se o nápravu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Natascha 

všechny recenze uživatele

Zkuste si představit, co vás napadne jako první při základní premise - bývalá feťačka se vrací z vězení, chce se napravit a získat zpátky svou dceru. Dceru bude těžké získat zpátky? Ano, je to tam. Znovu do toho spadne? Taky. Bude se chovat nezodpovědně, aby nakonec zjistila, že jednala špatně? Jo, taky se toho dočkáte... Bohužel by se toho našlo daleko více, tenhle film totiž nepřínáší vůbec nic nového. Aspoň že Maggie Gyllenhaal ho drží nad vodou a v mezích průměru. A cena v Karlových Varech? Eh, tak to je síla?! ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Klasický festivalový nezávislý film, který je přímo učebnicovým příkladem. Před divákem je rozehrán příběh "napravené" Sherry, která si odseděla ve vězení 2 roky a vrací se do "normálního" života. Zde jsou u slova normální uvozovky potřeba, protože její otec je poněkud incestní a vůbec celé její okolí je dost prohnilé a zkažené. Sherry chce zpátky dceru, kterou dala do opatrovnictví bratrovi a jeho ženě, ovšem oni už mají poněkud jiné plány a malou Alexis by rádi adoptovali. Film končí bez jakéhokoliv rozřešení, nemoralizuje a prostě nám jen předkládá menší úsek ze života drogově závislé ženy. Výkon Maggie Gyllenhaal je úchvatný a strhává na sebe veškerou pozornost. Zatím nejlepší role, v jaké jsem ji viděla a velkou míru na tom má fakt, že dostala hodně prostoru se "vyřádit". Danny Trejo je třešnička na dortu. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Chcete ma nasrať alebo splniť podmienky podmienečného prepustenia?“ – „Splniť podmienky podmienečného prepustenia.“ Tá postava nemala byť milá a sympatická, ale nafetovaná krava je stále len nafetovaná krava - nedržal som jej palce ani napriek snahe od pol pása hore často vyzlečenej Sekretárky Maggie. Radšej som sa tešil na titulky. Prišli... ale neskoro. Nebyť solídneho úvodu (čoskoro utopeného v mori klišé) a chlapov v podporných rolách (Danny Trejo, Giancarlo Esposito), vybodnem sa na celú SHERRYBABY, ako to jej rodina mala urobiť už dávno. ()

rawen 

všechny recenze uživatele

Dobře obsazený a zahraný příběh ženy, která po návratu z vězení usiluje o přízeň svého dítěte pro mě trochu prohrávalo v té rovině, že jsem hlavní postavě nevěřil, že za její "zkaženost" a psychickou rozkolísanost může její prostředí. Prostě mi trochu vadilo, že bych měl fandit v počínání štětce a narkomance, která si (podle mého) za všechno může docela sama. Film ale stojí za podívání, to ano. 6/10 ()

Piškotka 

všechny recenze uživatele

Sherrybaby se mohla více rozběhnout a ne se loudat. Začátek zajímavý a poutavý, tak nějak si postvězeňskou péči v USA představuju. Sherry mi bylo líto při znovuhledání vztahu k malé dcerce a stavech, které posilovaly její chuť si po letech abstinence šlehnout. Sice se chtěla odrazit ode dna a znovu se stát matkou, ale její nevázaný život tomuto ideálu odporoval. Prapůvodem k životu na zcestí byl podle mě otec a jeho nestandardní vztah k dceři. V polovině se film začal kazit, drsný Danny Trejo si tady vykračoval jako výlečený feťák a příležitostný milenec, který si na přirozeno jen hraje. Konec byl přislazený, od Sherry jsem čekala větší drsnost a radikálnost. Bratr jí sice přislíbil pomoc při výchově Lexi, ale v tomto případě to vyznělo jako utopie. M. Gyllenhaal hrála dobře bufeťačku, ale její ženství se mi příčilo. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Ryan Simpkins (Alexis Parksová) přišla při natáčení o čtyři zuby. (ČSFD)

Reklama

Reklama