Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Hollywoodland, inspirovaný skutečným příběhem nejnechvalněji proslulé hollywoodské záhady, která dosud nebyla vyřešena, nabízí pohled do světa oslnivé, leč pomíjivé filmové slávy a odkrývá i její odvrácenou tvář - aféry, skandály a korupci v Los Angeles 50. let minulého století. Když je úspěšný představitel Supermana George Reeves nalezen ve svém domě mrtev, miliony fanoušků jsou šokovány okolnostmi jeho smrti. Policie a šéfové studií chtějí uzavřít případ jako sebevraždu, ale zvěsti se šíří dál. Soukromé očko Louis Simo se pustí do vyšetřování a začne skládat dohromady střípky z hercových posledních napjatých dní. Kdo stiskl spoušť? Byla to jeho svůdná, ale záludná snoubenka, zavržená milenka, rozzuřená manželka, nebo Reeves sám? (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (75)

Matty 

všechny recenze uživatele

Louis Simo, soukromé vočko, žádný drsňák, žádný cynický hláškař jako Sam Spade. Duše, která zabloudila příliš blízko Hollywoodu. Proto se nyní živí přehrabováním ve splaškách vyplavených továrnou na sny, doufaje, že taky pochytí trochu toho lesku. Nikdy nebude slavný, nikdy nebude patřit do světa „těch druhých“, ale může se mu přiblížit. Nebezpečně blízko. Že Hollywoodland není typickou detektivkou, nýbrž jakousi meta-noirovou psychologickou sondáží, je nám trochu zrádně vyjeveno až v samém závěru. Vzhledem k nejasnostem dodnes obestírajícím Reevesovu smrt si osobně nedokážu představit lepší zakončení než právě ono „probuzení do reality“. Hollywoodland tak stejnou měrou bádá (což je vzhledem k množství slov myslím příhodný výraz) nad nepoznatelností pravdy, jako nad věčnou polarizací světa. Doposud televizně orientovaný Allen Coulter nepředvádí za kamerou zázraky, ale budiž mu přičteno k dobru, že film také neředí vizuálním olejem a plně se soustředí na „dějposunující“ dialogy. (Na škodu není ani opačný přístup, jak svou podobně pojatou Černou Dahlií předvedl Brian De Palma.) Nikterak zázračné nejsou ani herecké výkony, jimž dominují psí oči Adriena Brodyho, který buď pořád přijímá stejný typ rolí, nebo jednoduše neumí zahrát nic jiného. Své roličky manipulujících mršek slušně zvládly Diane Lane a Robin Tunney, nejpozoruhodnější je tak jako tak poměrně sympatický Ben Affleck. Nemáte vidiny, poměrně sympatický Ben Affleck! Apendix: Kdoví, možná je nakonec nejblíže pravdě populární městská legenda, podle které Reeves nabyl dojmu, že vážně disponuje supermanskými schopnostmi, pročež se je rozhodl ozkoušet v praxi. 75% Zajímavé komentáře: Nathalie, genetique ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $14,426,251Tržby Celosvetovo $16,803,753Tržby za predaj DVD v USA $6,734,917 //počet predaných kusov 370,722║ poctivá a zaujímavá dráma, ktorej chýba nejaký svižnejší element čo by ju vytiahol na výslnie ako je ku príkladu L.A.Confidential /60%/ ()

Reklama

ProjectAlice 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci film. Na vymenovanie skvelých hercov v tomto filme mi nestačia ani prsty na oboch rukách, famózny scenár, dej mi nedovolil odtrhnúť pohľad od obrazovky. Najlepší herec určite Adrien Brody a herečka Robin Tunney. Skvelé spracovanie do obdobia 50.rokov, jeden z mojich najobľúbenejších filmov. To úplne najlepšie na filme je asi vyriešenie prípadu a finálny verdikt. Odporúčam všetkými desiatimi. 100% ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Smutné a bezútěšné drama, které se dost dlouho tváří jako detektivka. Jen je na jeho konci vlastně úplně nepodstatné, kdo vlastně zastřelil slavného představitele televizního Supermana. Trochu mate, že něco z toho, co se tváří jako retrospektiva, jsou jen představy hlavního hrdiny. Pomalé tempo se k vyprávění hodí, ale chtělo by to výrazněji zkrátit. Příběh mne zase nezaujal tolik, abych s ním musel strávit dvě hodiny (50%). ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Už kvůli Benu Affleckovi v roli Supermana to prostě stojí za vidění. Škoda toho Daredevila, mohl urvat jinou komiksovou roli. Hollywoodland je jinak lehce nadprůměrným dramatem/detektivkou zasazenou do "starého" Hollywoodu. Feelingem evokuje Dahlii, takové to staré v novém kabátku. Sledujeme dvě linie, v první se Brody jako soukromý detektiv šťourá v údajné sebevraždě Reevese (Affleck) a řeší u toho problémy s vlastní rodinou a ve vlastním životě. V té druhé jsme svědky Reevesovi cestičky od neznámého herce po televizní ikonu - Supermana, což znamená hodně měnění partnerek a traumat ze škatulkování do jedné role. Mozaika naštěstí funguje a nikdy snad nemáte pocit, že jste vytaženi z jedné linie do druhé násilně. Rozhodně důstojný přírůstek do žánru. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Alternatívnymi názvami snímky boli aj názvy Truth, Justice, and the American Way a Untitled George Reeves Project. (MikaelSVK)
  • Slavný nápis Hollywood byl původně Hollywoodland, podporující opravdový projekt s nemovitostmy ve 20. letech 20. stol. Poslední 4 písmena byla odstraněna v roce 1949. (c.tucker)
  • V dobe, kedy sa odohráva dej filmu, neboli v Kalifornii čerpacie stanice značky Esso, ale Enco. (MikaelSVK)

Související novinky

Zaškatulkovaní (?) jinoši

Zaškatulkovaní (?) jinoši

29.03.2009

Robert Pattinson a Zac Efron. Každá průměrná dorostenka by některého z nich ráda viděla v roli otce svých dětí. Jaké role jim ale nabízí Hollywood? Pattinson se právě proslavil, takže se ještě nemůže… (více)

Reklama

Reklama