Reklama

Reklama

Strážci Dračí brány

  • Hongkong Long hu men (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh vypráví o třech mladících, kteří bezmezně věří v pravdu a spravedlnost. Dostane se jim do rukou medaile, která v sobě skrývá neuvěřitelnou sílu. Je majetkem jedné z největších zločineckých organizací. Tři bojovníci proti bezpráví se tak nedobrovolně stanou součástí napínavého souboje mezi dobrem a zlem a aby uspěli, musí předvést to nejlepší ze svých bojových schopností. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (104)

honajz 

všechny recenze uživatele

Také v Číně, resp. provincii Hong Kong, se pustili do adaptací komiksů. Samozřejmě po svém - žádná monstra, ale akční scény. V poměrně zamotaném ději, jak bývá u čínských filmů zvykem, se proti místním mafiánům postaví jeden mladík, který je čirou okolností utajeným bratrem nejlepšího bijce mafiánské kliky. Poté, co se rozhoří boj o plaketu Tygří hlavy, která dává majiteli moc nad místními obchody, už jde o skutečně vyhlášenou válku - a samozřejmě množství bojových scén. Některé jsou však příliš přeplácané a zmatené. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Dějově prázdný film vyzdvihují perfektní kung-fu souboje, Donnie Yen svou razancí a dynamikou připomíná vystřelenou dělovou kouli, která v místě svého dopadu(působiště) nadělá opravdovou paseku...na jeho bojový styl je radost pohledět a i když si film občas vypomůže bezpečnostními lany, stále jsou akční scény plné nadprůměrné choreografie a skvělé fyzické připravenosti všech zúčastněných...na své si přijdou fanoušci netradičních bojových zbraní...uvidíte nejrychlejší nunchaky od dob Bruce Leeho, nože sai, tyče, meče a jiné...bohužel mezi jednotlivými akčními sekvencemi je to těžká upovídaná nuda, která se strašně vleče..možná si na hongkongští diváci potrpí, ale pro všechny ostatní je hrozné poslouchat tu japonskou(nebo čínskou) mluvu...takže opravdu doporučuju jenom kvůli výborným martial arts scénám... ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele

Možná bych se pozastavoval nad tím, že hlavní postavy likvidují protivníky po desítkách, možná bych se pozastavoval nad tím, že vyskočí 10x výše než zvládne průměrný jedinec, jenže nevidím důvod. Realita není to, co od podobného typu filmu čekám. Kromě toho, je zde naznačeno, že v příběhu figurují i magické síly, takže proč nepřijmout to, že se ústřední charaktery občas proběhnou po stěně. Obsazení je sympatické, vizuální stránka je skvělá, choreografie vynikající, takže klidně přehlédnu i ne tak úplně povedený děj. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ak nie ste priaznivci bojových umení (a podľa hodnotenia je zrejmé, že ja ním som), tak vaše hodnotenie len ťažko pôjde nad dve hviezdičky, pretože dej je neskutočne príbehovo vyprahnutý a všetko vlastne zachraňujú len bezchybné akčné, bojové scény. A tvorcovia nimi naozaj nešetrili. 60%. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Hong Kong is BACK, přátelé...tyhle mlátičky mi děsně chyběly, po Sha Po Lang, který byl ovšem více postaven na ději a noir atmošce, než na mlácení (ale když už se tam mlátili, tak ty bitky stály za to, to zas jo), tu máme pořádně náserovou záležitost v podobě jedné hodně povedené komixové adaptace (i když, jestli je povedená...to vlastně nevim, komix jsem ještě nečetl....ale určitě přečtu). A až budete hltat očima závěrečný (a opravdu destruktivní) fight, tak si každý určitě vybaví nějaké to anime (takže další plus, protože jsem do anime celkem zažranej)....no, ale zase jak pro koho, že jo. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Film je založen na komiksu Oriental Heroes od Yuk Long Wonga, který si zde zahrál postavu Master Qi. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama