Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Seriál Med a čtyřlístek dokonale vykresluje psychologickou povahu postav vysokoškoláků, jejich pocity i myšlenky týkající se tak silných vztahů, jako jsou přátelství a láska. Jemný smysl pro humor, jedinečný, místy surrealistický svět snů vykreslený pastelovými a vodovými barvami je pro tento seriál charakteristický. (oficiální text distributora)

Videa (1)

TV spot

Recenze (18)

Rachi 

všechny recenze uživatele

Hřejivě lidský příběh o pětici studentů vysoké školy zaměřené na výtvarné umění. Za mě zcela neobyčejný a geniální. Ano na první pohled si možná řeknete, že děj by snesl notně větší dávku akce , třeba i vtipných scén, ovšem v tom je to kouzlo. Jemně nenásilně servírovaný příběh, který je sem tam zdlouhavý až nudný, ale o to víc člověku blízký. Můžete si s klidem říct i já něco takového zažil a cítil. Velice mě nadchla forma jakou je příběh vyprávěn, především z pohledu obyčejného kluka a jeho pohledu na svět a pak okrajově očima druhých. Postavy jsou velice propracované a s příběhem rostou , něteré víc jiné míň a tak je to i v životě. 5* doporučuji ()

Larky 

všechny recenze uživatele

Med a čtyřlístek je nejen nádherný příběh o partě lidí, o přátelství, o lásce, o snaze dosáhnout svých cílů i přes nepřízeň osudu, ale hlavně je to učebnicový příklad toho, jak pracovat s postavami po celou dobu jeho stopáže a ne, jak to bývá v Anime zvykem po pár dílech dobře napsané charaktery naprosto odfláknout (Zdravím tvůrce Ichigo Mashimaro). Hachimitsu to Clover zcela právem a díky mnoha věcem patří k nejlepším seriálům vůbec...Bravo - naprosto čisťounkých 5*. ()

Reklama

q66 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na Hachimitsu to Clover se mi asi nejvíc líbí, jak pracuje s postavami - kromě perfektního psychologického profilu se průběžně po celou dobu seriálu vyvíjí, z většiny interakcemi a částečně introspekcí a interním monologem. Tomu napomáhá i humor, kterého je tu spoustu, ale nijak celkově neubírá zbytku na vážnosti ani není v konfliktu - v jádru jde stále o charakterové drama s prvky slice of life. Grafická stránka a animace je také na velmi vysoké úrovni (už od openingu), ale co je ještě lepší, je soundtrack - samotná hudba je výborná, a sladění se zbytkem funguje stoprocentně. Hachimitsu to Clover je prostě propracovaný a promyšlený ve všech stránkách a právem jeden z nejlepších anime seriálů vůbec (a jedním z hlavních důvodů, proč je Kenichi Kasai jedním z mých oblíbených řežisérů) - skoro čisté 10/10. ()

Cracker 

všechny recenze uživatele

Hachimitsu to Clover je anime s tak moc jednoduchým príbehom, je však spracované asi tým najgeniálnejším spôsobom. Po pár dieloch o strastnom živote skupinky vysokoškolákov, som sa do "štvorlístku" zamiloval. Spôsob akým je tento seriál podaný je jedinečný a s niečím podobným som sa stretol jedine pri taktiež skvelom Mushishi. Geniálna hudba ktorá sprevádza celý seriál navodzuje skvelú atmosféru a v istom bode človek zistí že, prežíva príbeh spoločne s hlavnými hrdinami. Postavy ako napríklad Morita-senpai alebo Hagu-chan si budem pamätať ešte veľmi dlho a mám pochybnosti že sa ešte stretnem s niečím podobným. Naozaj tu nieje čo kritizovať, všetko sa mi veľmi páčilo od animácie, cez príbeh až po openingy a endingy. Päť hviezdičiek je žalostne málo.. ()

ladynka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obyčejný život několika studentů a jejich přátel. Možná obyčejné... Ale kouzlo seriálu spočívá v celkové stylizaci právě těchto příhod, kdy se tváře a postavy mění podle toho, v jakém rozpoložení se nachází, co právě prožívají. Vtipné momenty doplňují další animované vsuvky (šipky, komentáře, bubliny), takže situace dostávají ještě další rozměr. Co mi ale na seriálu přišlo nejúžasnější - naprosto plynulé přechody od dojemných scén k situační komice (např. Morita provokuje s melodií v telefonu). Nakonec si ale trochu rýpnu. Většina hrdinů je svým způsobem zábavná, ale chováním trochu dětinská (evidentně záměr). Je škoda, že zde sice řeší problémy s dospíváním, ale podle jejich chování to vypadá, jakoby ani dospět nechtěli. Ono je to pak pohodlnější, protože se nemusí potýkat s dalšími závazky a zodpovědností. Ale to je jen drobná výtka, protože tahle infantilnost mě hodně štvala vlastně jen u Hagumi, kde to bylo až patologické. Mým oblíbencem se stal Morita a jeho výkřik "Belive in my pure love!" s nůžkami v ruce mě bude pronásledovat ještě dlouho... ()

Galerie (33)

Zajímavosti (4)

  • Ve 12. a 13. epizodě 1. série můžeme spatřit pokoj Shinobua, který svým vzhledem blízce připomíná kontrolní a operační místnost z anime Galaktický Express 999 (1979). (Ryuuhei)
  • Jména prezidentů Fujiwara Designu, Mario a Luigi vycházejí z populárních maskotů Nintenda. (Ryuuhei)
  • Druhý opening (1. série od 14. epizody) obsahuje animované prvky přímo vycházející z experimentálního díla Studie č. 7 (1931) od německého režiséra Oskara Fischingera. (Ryuuhei)

Reklama

Reklama