Reklama

Reklama

Ako vyšetríte vraždu, keď obeťou ste vy? Nadprirodzený thriller od producentov filmu Šiesty zmysel. Stredoškolák Nick mal život pred sebou, no len do okamihu, keď bol brutálne prepadnutý a jeho telo ukryté v lese v domnení, že je mŕtvy. Uviazol však na pol ceste medzi svetom živých a mŕtvych, ešte nie celkom po smrti, ale neviditeľný pre ostatných živých. Môže len sledovať pátranie svojich blízkych a zúfalo sa snaží kontaktovať ľudí na tejto strane. Netuší, že len hodiny ho delia od definitívneho odchodu na druhý svet... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

lenuse

všechny recenze uživatele

Zatím jsem viděla jen pár scén a závěr, ale mám trochu obavy. :-) Jedná se o americké filmové zpracování románu Matse Wahla Den Osynlige. O pět let dříve tento román převedli na plátno již švédští filmaři: Osynlige, Den. Ovšem představitelé hlavních hrdinů jsou mi v nové verzi daleko méně sympatičtí a ten závěr.... Ten je poněkud přepracovaný. Nezdá se mi, že k lepšímu. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla jízda! Já jsem absolutně nadšený, nikdy bych nečekal, že tento snímek mě takto nadchne a doslova připoutá k televizní obrazovce a pustí až se závěrečnými titulky. Něco přes rok jsem čekal, až se tenhle film dostane k nám do kin, nebo alespoň na DVD. Tohoto filmu si však v kině mohli užít pouze slovenští diváci, a já se tak musel spokojit jen se zhlédnutím filmu na HBO. Ale počkat se rozhodně vyplatilo. Když jsem si někdy před rokem a půl věšel na zeď kinoplakát k tomuto filmu, určený pro americká kina, nevěděl jsem, o čem má ten film být a jestli mě dokáže zaujmout. Plakát mne však zaujal, a tak jsem ho dal na zeď svého pokoje. A musím říci, že nyní jsem rád, že ho tam mám. Tenhle film je prostě úžasný. Od samého začátku, kdy je všechno tak nějak v idylickém tónu, až po skorozabití hlavního hrdiny a jeho putování po světě, kde ho nikdo nevidí a téměř nikdo neslyší. Tenhle film je v mých očích naprosto přesvědčivý a rozhodně dokonalý ve všech směrech. Nemám ani jedinou výtku, ani jedinou připomínku. Jistě, někdo může namítnout, že je zde spousta nelogičností nebo zmatečný a odfláknutý závěr. Já však u filmu absolutně nepřemýšlel a jen s otevřenou pusou a napětím sledoval, co se děje na obrazovce. A herecké výkony mi přišly perfektní, představitel hlavního hrdiny je perfektní a místy mi v určitých záběrech připomínal vzhledově mého oblíbeného herce Gregoryho Smithe, chvílemi jsem si opravdu myslel, že je to on. I ostatní herecké výkony byly ucházející. Já si ten film prostě užil a rozhodně je to příjemné překvapení. A ať nad tím přemýšlím jakkoliv horečně, nevidím důvod, proč nedat maximální hodnocení, když ten film prostě takto v mých očích vidím. Takže je to za pět hvězdiček. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Blbá náhoda. Nick Powell (Justin Chatwin) měl odletět studovat do Londýna, čehož chtěl využít jeho kámoš, a jako obranu před šikanou nabonzoval Nicka (v domění, že už je v letadle) svým tyranům (vedených despotickou Annie (Margarita Levieva). Jenže letadlo mělo zpoždění a Annie se svými nohsledy si Nicka našli, a při následné strkanici byl Nick zabit. Tedy .. téměř zabit. Jeho duše se nachází na půl cestě mezi mrtvými a živými, a v tomto stavu musí odhalit své vrahy. Ale jak, když jej nikdo nevidí ... Do poloviny si film uchovává jisté napětí, ale ke konci se to celé začíná nějak zamotávat, že jsem z toho volaký zmätaný. Proč a z jakého důvodu se Nick tolik vázal na svoji vražedkyni Annie, a proč zrovna ona jej měla dostat z posmrtného života jsem nějak nepochytil (resp. někdo ho asi ven dostat musel, tak se autoři spokojili s Annie). Film je velmi inspirován Šestým smyslem, ale to co bylo v Šestém smyslu to geniální, tedy ono napětí až do poslední chvíle a dokonale vymyšlené jednotlivé činy Bruce Willise, tak s tím se tady moc nepárali. Nick může jak chce pohybovat předměty (nebo i lidmi), ale vzápětí je vše na svém místě. Sice to může být efektní, ale systém v Šestém smyslu se mi líbil mnohem víc. Ale i přes tuto kritiku neříkám, že by šlo o špatný film, to určitě ne - za podívání (minimálně jedno) to určitě stojí... ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Námět s velkým potenciálem, který ale tvůrci naprosto zmařili. Většinu doby se totiž neděje nic nového a snímek by mohl být klidně desetiminutový a možná by to bylo lepší. Scénář a dialogy jsou jako vystřižené z nějaké teen parodie na cosi a ve výsledku to působí nudně místy až úsměvně. Nejprve jsem chtěla dát dvě hvězdičky, ale vlastně pořádně ani nevím, za co bych je dala. Takže jedna trochu silnější hvězda za námět a mlhavý les v úvodu a na konci. ()

Lennnnna 

všechny recenze uživatele

Možná je to trochu moc teen a sem tam pokulhává scénář, ale přesto má The Invisible slušnou atmosféru a řeknu vám, že bych se stokrát raději dívala na podobně laděné snímky než na ty kila teen vyvražďovaček a sladkobolných romancí, které se na nás obvykle chrlí. Docela milé překvapení řekla bych, nehledě na to, že z Justina Chatwina jsem byla u vytržení. Nad kýčovitým koncem jsem sice už trochu úpěla, přesto přimhouřím oko. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Režisér David S. Goyer začal svoji kariéru scénaři ke klasikám jako je Smrtihlav nebo série Blade, ale když v roce 2004 zrežíroval snímek Blade: Trinity, jeho kariéra nabrala strmý směr dolů. (imro)
  • The Invisible je založený na stejnojmenném švédském filmu, který byl zase inspirovaný stejnojmennou knihou Matse Wahla. Kniha i film mají švédský název Den Osynlige. (imro)
  • Původní švédský snímek Den Osynlige v roce 2002 natočil Joel Bergvall se Simonem Sandquistem. Dvojice debutovala krátkým filmem Victor (1998), za který byli nominováni na Oscara. (imro)

Související novinky

Magneto už má režiséra... bohužel

Magneto už má režiséra... bohužel

01.05.2007

Někdy člověk kroutí hlavou, jací packalové dostávají v Hollywoodu velké příležitosti, zatímco třeba takovému Darrenu Aronofskému producenti akorát tak seškrtávají rozpočty a házejí mu pod nohy… (více)

Neviditelný Mars

Neviditelný Mars

17.01.2007

David Goyer, známý scénárista (Blade, Batman začíná), odložil pero a posadil se již potřetí do vyhřáté režisérské židle. Scénář k novému snímku The Invisible mu napsal Mick Davis (Modigliani). Film… (více)

Reklama

Reklama