Reklama

Reklama

Lekce řízení

Trailer

Obsahy(1)

Britskou komedii natočil režisér Jeremy Brock v hlavní roli s Rupertem Grintem, který si už získal diváckou přízeň coby Ron, nejlepší kamarád čarodějnického učně Harryho Pottera ze školy v Bradavicích. Plachému Benovi je sedmnáct a čekají ho prázdniny, na které se vůbec netěší. Zatímco ostatní si v létě užívají, on je stráví na hodinách výuky bible, snahou získat řidičák a výpomocí starým lidem. Ani pánovitá pobožná matka a pasivní otec nejsou zrovna ideální prázdninoví společníci. Benův svět se však převrátí vzhůru nohama, když začne pracovat jako asistent excentrické herečky na penzi Evie (Julie Waltersová). Je to neomalená, obhroublá a zároveň dětinská ženská, která řádí v Benově životě jako uragán. Mladík se proti své vůli stane jejím společníkem a průvodcem v řadě dobrodružství, jež vyvrcholí společným výletem na festival v Edinburghu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ron Weasl... tedy pardon, Rupert Grint v tomto malém britském snímku dokazuje, že umí i něco jiného, než-li se jen nevtipně culit do kamery. Film jakých jsou desítky. Lekce řízení mezi nimi svou kvalitou ani nevyčnívá ani nezapadá. Je prostě ve všech ohledech průměrná, byť nutno uznat, že docela sympatická. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Hezké, pozitivní, dobře končící × chvílemi nudné, drhnoucí, nerozvinuté. Netuším do jaké míry bylo uvedeno náboženství v tomto filmu, ale nechci urazit nábožensky založené, ale přišlo mi to jako recese a ironie. Herecké obsazení vůbec nebylo špatné, sice se Rupert Grint moc herecky neprojevoval, ale i tak ho zachránila jeho "Weasleyovská" máma Julie Walters. Ta byla naprosto fámozní. Laura Linney hrála trochu úchylnou roli nábožensky založené matky, která stejně pravidla Bible nedodržovala, nebo ano? A pan Finchman, uff, v ženských šatech vypadal opravdu jako tichý blázen. Film nezabije, maximálně trochu unudí, ale důležité je, že končí pozitivně. "A Bůh, otec Ježíše Krista..", "Přišla jsem si pro svého syna!", "Skvělé, Bůh je žena, Aleluja!" ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Příjemný televizní komorní film s překrásnou hudbou Sufjana Stevense. A i když podobnost s dávnou americkou klasikou Harold a Maude je více než zjevná, je dobře patrné, že podobný model prostě funguje a má obecnější platnost. Tak proč ho po nějakých 35 letech nepoužít znovu. Stačí se jen rozhlédnout, kolik chodí po světě sedmnáctiletých sedmdesátníků a sedmdesátiletých dvacátnic... ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Spíš než komedii bych to zařadil jako minidrama, ale opravdu mini. Vtipných momentů tam moc nebylo, ale těch dramatických také moc ne. Spíš to byl takový příjemný civilní filmík o "probuzení" jednoho chlapce z nadvlády své matky. Koukalo se na to příjemně, ale určitě to mohlo být lepší. Takový průměr. Howgh! ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Točit v dnešní době variace na ABSOLVENTA či HAROLD A MAUDE postrádá jakéhokoliv smyslu, protože oba zmíněné filmy patří neodmyslitelně k době, ve které vznikly a o níž vypovídají. S prvním jmenovaným sdílí LEKCE ŘÍZENÍ/ŘIDIČ SLEČNY EVIE generační výpověď v příběhu o mladíkovi, který pozná starší ženu a ta mu obrátí žebříček hodnot, a s HAROLD A MAUDE zase (sub)žánr road-movie sloužící ke střidání vtipných a mistrně vypointovaných, i když předvídatelných scén s chytře rozdistribuovanými informacemi ve vyprávění. Herecký výkon Laury Lineyové je silně na hraně a zavání karikaturou, ale R. Grintovi odpouštím PRĎOCHY a Julie Waltersová dává najevo, že rozhodně do starého železa nepatří. Což je, i přes několik nepatřičných vtipů (ty s převlékáním), dobrý důvod ke zhlédnutí této "televizní" podívané. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • V dobe nakrúcania filmu mal Rupert Grint iba 16 rokov, čo znamenalo, že ešte nemohol šoférovať (vo Veľkej Británii je najnižší možný vek na vedenie motorového vozidla 17 rokov). Všetky scény, v ktorých sedel za volantom, sa teda natáčali na súkromných cestách. (tomashrabek)
  • Režisér Jeremy Brock sa rozhodol obsadiť do hlavnej úlohy Ruperta Grinta preto, lebo ho považoval za málo využitého v tretej a štvrtej časti potterovskej série. (tomashrabek)
  • Režisér a scenárista filmu Jeremy Brock vychádzal pri písaní príbehu z vlastných mladíckych zážitkov s madam Peggy Ashcroftovou. (tomashrabek)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno