Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítězství a porážky, lásky a přátelství v dramatickém pohledu za velkolepé kulisy hokejového světa.  Desetidílný televizní seriál Poslední sezona je situován do atraktivního prostředí vrcholového hokeje. Jde o tradiční český fenomén, hokej je u nás druhým nejpopulárnějším sportem. V Česku jde v jistém směru o kultovní záležitost, v minulosti s takřka politickým nábojem. Dokáže na vrcholné úrovni vyvolávat masové emoce a rozdělovat zaryté příznivce i náhodné fanoušky na nesmiřitelné tábory. Největší hvězdy tohoto sportu dokáží vzbuzovat proměnlivé vášně od zbožňování k naprostému zatracení. O popularitě hokeje svědčí trvalý zájem publika i médií, a to nejen o domácí soutěže, ale i o uplatnění našich největších hvězd v nejprestižnější světové soutěži NHL. Obrovský ohlas úspěchů národních týmů českých hokejistů ukazuje na širokou popularitu hokeje napříč generacemi i sociálními vrstvami, navíc se jedná o sport pozitivně vnímaný ženami. Všechny tyto skutečnosti zakládají širokou cílovou skupinu potenciálních diváků a tvoří předpoklad vysoké sledovanosti seriálu s tímto námětem. (Česká televize)

(více)

Recenze (126)

francis 

všechny recenze uživatele

To je špatnej vtip. To se nemoh Hynek Bočan aspoň jednou kouknout na hokej, než tohle začal točit? Kdyby aspoň hokejový scény byly pořádný, koukali by se na to aspoň fanoušci, kterých je v Čechách myslím dost, tohle ale žádnej hokejovej fanoušek snad ani nemůže zkousnout. A "nehokejová" část? Z tý je poznat, že nestačí jenom posbírat to, co fungovalo v pár seriálech z poslední doby (motivy, charaktery, herci), hodit to do jednoho hrnce, promíchat a servírovat. Kromě ingrediencí je totiž důležitej taky recept, kterej určí jejich množství a způsob přípravy. A ten tentokrát zatraceně chybí. Škoda, docela jsem se na to těšil (kvůli hokeji a Petrovi Formanovi). Koukat ale už nebudu, jeden díl stačil. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Príbeh ako z poviedky, čo poslal amatérsky nadšenec do nejakého regionálneho denníku. Pokusy o hokejové zápasy dopadli v podstate ako celý zbytok seriálu. Všetko pôsobí lacno. Od hercov, príbehu až po kulisy. Tešil som sa na seriál z hokejového prostredia, no dočkal som sa len ďalšieho športového paskvilu. ()

Reklama

Strike 

všechny recenze uživatele

Na to jakou to mělo reklamu je to veelmi ubohé. Šílená, tuctová hudba, předvídatelný a jednoduchý scénář, podivné přechody jednotlivých scén a hlavně neskutečně nudně a amatérsky natočené hokejové zápasy. Díky absenci zajímavých střihů během zápasů nevidíme špičkové hráče, ale opravdu jen partu herců, kteří si šli zahrát - prostě totální rybník. Kladem jsou solidní výkony některých herců ( Forman, Pauhofová). ()

Alojs 

všechny recenze uživatele

Byl tady potenciál a někde na startu i dobrý záměr natočit dobrý seriál ze sportovního prostředí. Nestalo se. Stačilo pár dílů a vzdal jsem to. Scénáristické pletky se sprejery a drogami jsou vedené v nováckých mantinetelech a Bočanovo jméno za kamerou silně klame. Na vině je však scénář. Předpokládám, že se rodil velice snadno a rychle. ()

Wishkah 

všechny recenze uživatele

No. Na tenhle seriál sem se podle ukázek docela těšil. Hokej miluju a pravidelně chodím fandit Ševcům.Těmto očekáváním taky nahrávalo slibné obsazení a prý těžký trénink představitelů. Jenže hokej je v tomhle seriálu na hodně vedlejší koleji. Tvoří snad ani ne pětinu seriálu. Zbytek je jen obyčejný balast čím dál víc nepravděpodobnějších osudů. Spousta dost rozpačitých hereckých výkonů, tedy kromě Petra Formana a spousta nikam nevedoucích dějových linek. A když k tomu ještě přidáme spoustu logických hokejových chyb spolu s naprosto příšerným komentářem zápasů. prostě nápad za jedna, vysledek mínus pět ()

Galerie (40)

Zajímavosti (8)

  • Skok z výšky 25 metrů (pro srovnání výška Nuselského mostu je 42 m) z mostu v Prokopskému údolí „jistilo“ kaskadérovi 3000 papírových krabic. (ČSFD)
  • Díky tomuto seriálu vznikl hokejový tým Tým HC Olymp. Martinu Dejdarovi lední hokej natolik přirostl k srdci, že se rozhodl nepohřbít tým s posledním natáčecím dnem, ale naopak jej přivézt k ještě větší slávě. Vznikla myšlenka založit tým HC Olymp Praha, který vyjíždí na česká kluziště k exhibičním zápasům proti týmům měst, obcí a dalších institucí, kde svá utkání nabízí jako humornou a sportovně-společenskou show. [Zdroj: hcolymp.com] (Duoscop)

Reklama

Reklama