Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Vítězství a porážky, lásky a přátelství v dramatickém pohledu za velkolepé kulisy hokejového světa.  Desetidílný televizní seriál Poslední sezona je situován do atraktivního prostředí vrcholového hokeje. Jde o tradiční český fenomén, hokej je u nás druhým nejpopulárnějším sportem. V Česku jde v jistém směru o kultovní záležitost, v minulosti s takřka politickým nábojem. Dokáže na vrcholné úrovni vyvolávat masové emoce a rozdělovat zaryté příznivce i náhodné fanoušky na nesmiřitelné tábory. Největší hvězdy tohoto sportu dokáží vzbuzovat proměnlivé vášně od zbožňování k naprostému zatracení. O popularitě hokeje svědčí trvalý zájem publika i médií, a to nejen o domácí soutěže, ale i o uplatnění našich největších hvězd v nejprestižnější světové soutěži NHL. Obrovský ohlas úspěchů národních týmů českých hokejistů ukazuje na širokou popularitu hokeje napříč generacemi i sociálními vrstvami, navíc se jedná o sport pozitivně vnímaný ženami. Všechny tyto skutečnosti zakládají širokou cílovou skupinu potenciálních diváků a tvoří předpoklad vysoké sledovanosti seriálu s tímto námětem. (Česká televize)

(více)

Recenze (126)

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Škoda promarněný šance. Tohle prostředí je ( aspon pro mě ) hodně atraktivní a ne tak prošlapaný jako nejrůznější nemocnice či ordinace :-) Ovšem scénář je dost chatrnej a ta sportovní stránka věci je spíš trapnou karikaturou. Snad se ještě někdo do sportovního seriálu pustí - třeba fotbalový prostředí by mohlo být hodně štavnatý, ale chce to daleko víc promyslet... ()

PatoP 

všechny recenze uživatele

Niekomu sa tento seriál páči a niekomu nie, no môj názor je taký, že je to jeden z najpodarenejších porevolučných seriálov. Páči sa mi najmä kvôli tomu, že sa odlišuje od súdobej seriálovej tvorby tým, v akom prostredí sa odohráva. Dnes sa totiž scenáristi zmôžu iba na seriál z pracovného prostredia lekárov a podnikateľov. Neviem aký to má zmysel, a dokedy ich to bude ešte baviť. Zaujímavý scenár tu napísal Ivan Hejna, no k "Dlouhej míli" nejaká tá míľa ešte chýbala. ()

Reklama

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Není to až tak strašné, jak se může na první pohled zdát. Samotné příběhová linie zde trpí jistou nevyvážeností a přeplácaností. Po několika dílech omrzí neměné chování hrdinů a neustálé omílání stejných problémů, kladem není ani chladná režie, které chvílemi působí až komicky. Stejně tak je nevhodně zvolený střih a rychlé přechody, které k obyčejnému dramatu nesedí a místo zvyšování tempa spíše fungují jako nástroj roztrušující divákovu pozornost. K hokeji, který tu hraje spíše druhé housle se nemá ani cenu vyjadřovat, chybí mu jak údernost skutečného zápasu, tak i dynamika, obyčejné snímání s odstupem, tak i již několikrát zmiňovaná tvrdost. Dokonce ani hrdinové nenapomáhají zvýšení kvality. Jedná se o obyčejné figury, které až zarážejí svou plytkostí. Divák si od nich drží odsup, neboť je mu jasné, že se jedná jen o sbírku oblíbených charakterů, která působí - ostatně jaké celý seriál - nehorázně uměle. Dvě hvězdičky dávám zejména za slušný hudební doprovod, odvahu přijít s něčím novým a pár slušných scének. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že je tady ten seriál trochu nefér kritizovanej a to říkám já tedy člověk který jakož to příznivec naší starý dobrý socialistický seriálový tvorby ty všechny dnešní škváry nemilosrdně posílá do pekel, ale tohle se mi celkem líbilo a to zrovna Dejdara kdoví jak moc nemusím, ale přišlo mi to celkem ze života. Ano hlavní hrdina dělá někdy nelogická rozhodnutí, ale byl zvyklej dosud jenom hrát hokej a o nic se nestarat, takže na zbytek života se moc nepřipravil. Dílů je tak akorát a i přes pár chybek můžu mluvit o spokojenosti.75% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dejdar působí trapně ve snaze být sympatický, ostatní herci předvádějí to, co se od českých seriálových herců očekává (snad jen ten Forman se snaží trošku víc). Nápad docela dobrý - hokejové prostředí je velice atraktivní, jenže samotné zápasy jsou nasnímány stejně nudně jako televizní přenos (zde navíc nemáte komu fandit) a krom toho, on se ten scénář stejně víc soustředí na typickou vztahovou spirálu. Ten spí s ní, ten chodí s nimi, ten oškube toho, však už jste to určitě párkrát viděli. Co bych však ocenil je pernamentní akčnost - pořád se něco děje a těch padesát minut celkem rychle uplyne. 40% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (8)

  • Nápisy ''Katko, vrať se'' a další zůstaly na Barrandovském mostě ještě několik let po natáčení. (Jyrka)
  • Skok z výšky 25 metrů (pro srovnání výška Nuselského mostu je 42 m) z mostu v Prokopskému údolí „jistilo“ kaskadérovi 3000 papírových krabic. (ČSFD)
  • Někteří herci jako například Petr Forman měli hokejové zkušenosti již z předchozí doby, pro jiné to znamenalo tvrdší přípravu. Pod vedením bývalých špičkových hokejistů Jiřího Hrdiny a Václava Eiselta absolvovali několikaměsíční přípravu na ledě, kde se zdokonalovali v základních hokejových dovednostech. (ČSFD)

Reklama

Reklama