Reklama

Reklama

Poslední člověk na Zemi není sám. Will Smith v roli toho, který přežil. Já, legenda – impozantní, akční dobrodružství plné znepokojivých záběrů vylidněného Manhattanu. Vojensky virolog Robert Neville (Smith) je nevysvětlitelným způsobem imunní vůči nezastavitelnému a nevyléčitelnému viru, který postihl obyvatele New Yorku, možná celého světa. Zmutované oběti neznámého moru se plíží ve stínech a sledují každý Nevillův pohyb. Čekají, až udělá osudnou chybu. Nevilla pohání jediný cíl – vyrobit lék z vlastní krve a čas pracuje proti němu. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (1 741)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Dokud je Dr. Neville jen se svým psem, je to výborné, i když Smith není zrovna dramatický herec. Když ale přijde vlastní blbostí o Sam, tak mě to nakrklo, že ztratil veškeré mé sympatie. Smrt Sam je ovšem emoční vrchol filmu, jehož úroveň potom dost poklesne. Krátce nato se jako deus ex machina zjeví ženská s blbejma kecama o božím záměru, objeví se lék, mutanti vtrhnou dovnitř (tahle scéna je oproti úvodní v doupěti nakažených co do atmosféry o tři třídy horší) a je konec. BTW i studio může mít někdy pravdu, to alternativní zakončeními přijde ještě mnohem směšnější. Nebýt Sam, dal bych asi dvě. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V úžasném úvodu, který připomene že Lawrence je prostě talent, vám ani nepřijde, že se chystá monumentální zrada. Režisér je v tom nevinně, jelikož kočírovat scénáristické nic Akivy Goldsmana je za trest. Sice dá několika scénám ještě řádnou grádu a charisma Willa Smithe docela funguje, byť v těch dramatických scénách mu není zrovna příjemně, ale zbytek je roztahaná žvýkačka o délce 100 minut. Tohle mělo být dvouapůlhodinové drama s pořádným akčním nábojem a vymazlenými triky a ne velkohubá divadelní hra bez koulí. Tady někdo zapomněl jak se dělá dramaturgie a pustil na jeden plac tvůrce postapokalyptické sci-fi a rodinné soap opery. Letos si žádný film více nezaslouží nálepku zklamání jako právě tohle. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Existují lékařské zázraky…. Perfektní W.Smith a vytvořený svět. Perfektní je i tempo, kterým nám jsou servírovány další a další podrobnosti. Dobrá, nenucená atmosféra, přál bych si, aby vydržela celý film! Dozvídáme se, jak vypadá N.Y. ve dne, a čekám, jaký bude v noci. Lekačky, s baterkou v temných zákoutích, žádná hudba, kapky vody, zrychlený dech. Zambie útočí!! Super! Pak přichází konec a já jsem totálně hotovej! Jak tohle mohl někdo dopustit! A nezbývá mi věřit, že prostě Bůh existuje a ten alternativní bude lepší a celkový výsledek taktéž! P.S. je to tak 70%. Ale optimisticky dávám 4*. ALTERNATIVNÍ KONEC: všem, které konec v kinoverzi ,,neuspokojil“, doporučuji zhlédnout (pro jistotu) znovu celý film s tímto koncem!! Díky menším ,,doplňkům“ a jinému závěru to konečně dává trochu smysl!!! Teď jsou ty **** zasloužené. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Atmosféra která by se dala krájet, úžasný nehorázně napínavý akční scény a skvělej Will Smith - to mě dostávalo skoro celej film, obzválšť u Smithe to bylo něco novýho, protože se většinou orientuje na komediálnější filmy, ale tenhle navážno pojatej kousek zvlád fakt znamenitě. Nicméně film trošku ztrácí, když až moc poleví, což se sice moc nestává, ale ve způsobu jak je natočenej je hrozně tenká hranice, kdy člověka pohltí atmosféra a kdy ho delší pasáže začnou trochu nudit, ale nuda se opravdu mockrát nedostavila a i díky božskejm exteriérům vylidněnýho NY, tomu nakonec dám plný hodnocení, i když je to tak něco mezi ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak první polovina byla vynikající. Vylidněný New York se podařilo vykreslit víc než zdařile, Will Smith hraje výborně, nakažení nejsou ještě moc vidět. Ale od půlky se začnou objevovat častěji v celé své kráse, snímek upadá, protože jejich digi vzhled je fakt nepovedenej. A za to zakončení by scénárista zasluhoval facku z obou stran. Hodnocení na pomezí 3 až 4 hvězdiček. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (68)

  • Tři roky po kolapsu civilizace není možné, aby Robert (Will Smith) měl k dispozici benzín (tři roky v nádrži nevydrží), elektřinu, plyn v kuchyni a vodu z vodovodu. A i kdyby měl elektřinu z diesového agregátu (nafta je trvanlivější), stejně by z něj nemohl začít okamžitě napájet baterii reflektorů kolem domu. (Patrik256)
  • Když se Neville (Will Smith) chystá zatáhnout rolety a zabezpečit dům před finálním útokem Světloplachů, má na sobě bílé triko s dlouhým rukávem. Při detailních záběrech je ale v šedém triku s krátkým rukávem... a v následné scéně už je zase v onom bílém triku. (FilmFan24)
  • Celý interiér Nevilleova (Will Smith) domu byl postaven ve zbrojnici na Marcy Avenue v Brooklynu, a to včetně suterénu a laboratoře. (Witta)

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

Filmový BioShock našel režiséra

Filmový BioShock našel režiséra

26.08.2022

Netflix, BioShock a režisér Já, legenda nebo Hunger Games. Tak přesně tahle kombinace teď má fanoušky dnes již kultovní herní série přimět k tomu, aby se začali mírně těšit na filmovou adaptaci.… (více)

Já, legenda dostane pokračování

Já, legenda dostane pokračování

05.03.2022

Postapokalyptický akční snímek Já, legenda, v němž si v roce 2007 zahrál hlavní roli Will Smith (Mizerové), se oficiálně dočká dvojky. Scénář opět napíše Akiva Goldsman (Šifra mistra Leonarda, Čistá… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama