Reklama

Reklama

Kdysi dávno žili v Evropě chudí, ale šťastní manželé, kteří se synem Fredem bydleli v útulném srubu uprostřed lesa. Když se jim narodil další syn, baculatý, usměvavý Nicholas, chtěl ho Fred milovat a chránit jako nejlepší starší bráška. Jenže jak chlapci rostli, dokonale ctnostný Nick obyčejného Freda ve všem zastínil a často mu svou dobrotou ublížil. Život v bratrově stínu nakonec změnil Fredovu velkorysou povahu ve vzdor, a tak opustil rodinu. Zatímco se z Nicka stal Santa Claus, který s rodiči a manželkou Annette řídí na Severním pólu hračkářské impérium, z Freda je bručoun. Bydlí v Chicagu, nemá rád Vánoce a s rodinou má společné jen to, že nestárne. A možná zanedlouho přijde o trpělivou přítelkyni Wandu. Poslední kapkou bude to, že místo oslav jejích narozenin skončil ve vězení. Zoufalí lidé dělají zoufalé věci, a tak nakonec Fred zavolá Nickovi a pokusí se z něj vymámit peníze na kauci a půjčku. Nade vše dobrý Nick téměř souhlasí, ale pak zasáhne jeho žena a přesvědčí ho, aby Fredovi peníze slíbil, pokud pomůže s přípravou rozvozu dárků. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (169)

predators 

všechny recenze uživatele

Tak to je pro mě naprosto nová informace. Nebo vy jste to snad věděli? Já teda ne:-) Jenže někdy je možná lepší nevědět, což platí zrovna v tomto případě. Nebo výstižnější je ... nevidět. Dost slabá vánoční podívaná, která svým plitkým obsahem nedá nic jak dětem tak dospělím. Je to jedna velká nuda s hromadou dárků v podobě dobrých herců, které ale moc nepotěší :-) Na druhou stranu lepší dostat něco, než-li nic :-) 35% ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekná a milá "rozprávka", ktorej devízou sú aj známe herecké ksichty podávajúce (štandartne) výborné výkony (Giamatti, Spacey). Srší z toho veľmi pozitívna vianočná atmosféra a to sa cení, pričom mi to neprišlo patetické a to sa cení ešte viac...Btw scéna terapie "Anonymných Súrodencov" za účasti reálnych bratov Billa Clintona, Sylvestera Stalloneho a Aleca Baldwina je (už len svojim nápadom) GENIÁLNA!!! ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejslabší komedie s Vincem Vaughnem, pokud nepočítám Mládí v trapu. Přesto pár pozitiv se najít dá - romantická večeře v nově otevřené restauraci, kouzelné městečko plné roztomilých elfů na severním pólu, příšerně tlustý Paul Giamatti, jako vždy sladká Rachel Weisz a Vaugnovy vtipy o matce. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Santa Claus. Ikona amerických vánoc vzniklá reklamní figurkou firmy Coca-cola. Kolik už bylo o něm natočeno filmů. Lze ještě vůbec vymyslet něco originálního? Ale jo, jeho bratra. A je to. A sled různých událostí může pokračovat. Vánoční duch na snímku je příznačný, zábavnost je snaživá, ale místy nudná. Ono ukázat, že příprava a rozdávání dárků je ohromný byznys jako každý jiný, není hlavně pro děti, to pravé ořechové a mnohé vtípky tak zapadají vniveč. Nevím jak pro Ameriku, ale pro českého diváka tak snímek padá do průměrnosti, i když je natočen zručně. Tady se hlavně naráží na mezinárodnostmi kulturní rozdílnost, a v tom je ten základní problém. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Dobkin je výborný režisér a vánoční atmosféra se mu fakt povedla a vyzařuje z každého záběru. Bohužel film není moc vtipný, což je u komedie trochu chyba, na druhou stranu bych ale nezatracoval scénáristy, protože je to nabité dějem a jako dobrodružný příběh to funguje docela obstojně. Děti z toho budou nadšené a asi se i budou smát víc než já. Hlavní kladem filmu je především skvělý casting, chválit sympatického Vaughna nebo slizského Spaceyho asi ani nemá cenu, ti prostě nikdy nezklamou. Dal bych normálně tři hvězdičky, je jasné že je to film spíš pro děti a nejsem úplně cílová skupina, ale na konci je scéna, která mě ostala do kolen, že jsme smál asi půl hodiny. Kurz hromadné terapie pro sourozence slavných, ve kterém vystupují skuteční sourozenci Stallone, Clinton a Baldwin je naprosto geniální nápad. Za tuto jedinou scénu přidávám čtvrtou hvězdičku. "Stephene, pust ho, to není Alec!" (bomba:) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Tři slavní bratři si zahráli sami sebe na sezení "anonymních sourozenců". Byli to Frank Stallone, který hovořil o slavných filmech svého bratra Sylvestera Stalloneho Rockym a Rambovi. Dále Roger Clinton, který se představil jako nevlastní bratr bývalého prezidenta USA Billa Clintona. Posledním byl Stephen Baldwin, nejmladší z bratrů Baldwinů - konkrétně zmiňoval problémy s nejstarším bratrem Alecem. (HappySmile)
  • Kostýmní oddělení spolupracovalo s firmou Levi´s a nechalo speciálně vytvořit 501 kostýmů tak, aby přesně seděly Vinci Vaughnovi. (HappySmile)
  • Film byl zaslán do některých kin pod falešným názvem "Brotherly Love" (Bratrská láska). (HappySmile)

Reklama

Reklama