Reklama

Reklama

Jericho

(seriál)
USA, (2006–2008), 20 h 39 min (Minutáž: 40–44 min)

Hrají:

Skeet Ulrich, Lennie James, Ashley Scott, Kenneth Mitchell, Brad Beyer, April Parker-Jones, Alicia Coppola, Pamela Reed, Bob Stephenson, Shoshannah Stern (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(29)

Obsahy(1)

Dramatický seriál vypráví o tom, co se stane, když se na obzoru náhle objeví atomový hřib a uvede poklidné městečko v Kansasu v chaos. Jeho obyvatelé se ocitnou v naprosté izolaci a mohou se jen dohadovat, zda jsou jediní Američané, kteří zůstali na živu. Když jsou vyřazeny z provozu veškeré zdroje energie a možnosti komunikace, strach z neznámého uvrhne Jericho do všeobecného zmatku. Město se začne hroutit pod náporem teroru a strach i pocit zkázy probouzí v některých obyvatelích města jen to nejhorší. Ale v této době krize, kdy se citlivých jedinců zmocňuje šílenství, a na povrch vyplouvají i ta nejskrytější tajemství, v sobě někteří lidé najdou vnitřní sílu, jíž si dosud nebyli vědomi. A z těch, u nichž je to nejméně pravděpodobné, vzejdou hrdinové. V průběhu děje seriálu se objeví spiklenecké teorie. Jsou obyvatelé malého města pod palbou útoků? Nastal snad konec světa? A pokud byste přežili armagedon, jak by Váš život nejspíš pokračoval? Stálo by vůbec za to dál žit? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (152)

klokyn 

všechny recenze uživatele

Slabá réžia, slabý, až priblblý scenár (naozaj si v Amerike všetci neustále hovoria ľúbim ťa ocko, mami, synček..?) a nelogické situácie (blíži sa rádioaktívny dážď, ľudia sa schovajú do jaskyne, ktorej vchod nechajú odpáliť a riskujú tak svoje život, zatiaľ čo niektorí ľudia sa v pohode schovajú do svojich obrovských pivníc, kde by sa skrylo ešte tucet ďalších ľudí) Kamera sa mi zdá taktiež príšerná a veľmi televízno "lacná". Čo však oceňujem je soundtrack. Skladby sú super, len občas mi prídu zle načasované - scéna vrcholí, skladba nie; skladba vrcholí, scéna nie (aj tak ma zrejme nechápete). A okrem hudby sa mi samozrejme páči silný námet, ktorý je však veľmi podpriemerne spracovaný, teda aspoň u mňa. A to som od toho seriálu tak veľa očakával... ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Docela i zajímavý seriál, který věrohodně rozpracovává myšlenku, co kdyby se lidé se zlými umysli rozhodli zničit jednu federaci pro vlastní ziskuchtivost. Druhá a poslední série onu realističnost pak trochu zadupává do země, ale i tak se jedná o velice zajímavý příběh s několika slabými epizodami. 75% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Jericho by se mohl rovnat s řadou seriálů, kteří se z Ameriky na nás chrlí poslední dobou v jednom kuse, tedy hlavně v příběhu. Samotný atomový útok, který se nepodepíše na tomto městéčku slibuje syrovou, zmatenou a rozhodně klaustrofóbní atmosféru, které v jistém měřítku rozhodně je. Škoda jen, že se autoři vykašlali na děj všeobecně. Neřeší se totiž vůbec, kdo nebo co způsobilu atomové výbuchy nejen v Denveru, řeší se jejich následek jako takový, takže se stane, že se například v jednom celém dílu řeší kdo ukradl pesticidy na kukuřici a celkově zobrazuje zmatek ve městě v plné parádě i když naprosto zbytečně. Krom toho mi ať chci nebo ne vadila kmitající se kamera, která divákovi má nahnat strach, ale jediné co nažene tak zmatenost a já ani nevim na čem si v tu chvíli mám stát. I tak mě, ale Jericho nedokázalo pustit, už jen kvůli tomu, co se vlastně vůbec má stát a stane se ve městě s příznačným názvem Jericho. (7/10) ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Jak už to u takovýchto seriálů bývá, většinou se ubírají trošku jiným směrem, než který bych po přečtení zevrubného obsahu očekával. Nicméně i tak jsem se na tento veskrze americký seriál dodíval, neboť nebyl tisícidílný a měl děj. Děj, kdy skoro v každém dílu se vyskytl nový a nový problém. Ano, seriál byl celkem naivní, ale zase problémy, které se zde vyskytly, se vyřešily celkem rychle (třeba i během téhož dílu), což je pro mne příjemná změna oproti seriálům, kdy se jeden (třeba triviální) problém řeší třeba i deset (někdy i víc) dílů. Druhá řada se mi zdála useknutá, protože pokud má první řada 22 dílů, mohu si jen domýšlet, proč druhá skončila již po sedmi dílech. Zde má teorie: Dnešní doba je zabijákem seriálů a místo toho, aby vám tvůrci nabídli kompletní příběh, tento se tvoří z velké části podle sledovanosti, což může znamenat i konec seriálu uprostřed děje. Toto považuji za podvod na diváka a dělání si srandy z něj. Připadá mi, že z titulu sledovanosti dnešní tvůrci divákem celkem opovrhují. Nicméně tento seriál ukončen byl. Dle mého názoru by se sice pár dílů ještě hodilo, ale alespoň, že to mělo jakýs takýs konec. V seriálu se mi hodně líbila pasáž dílů, kdy USA jsou rozvráceny a vlády se ujímá mocná korporace a její loutková vláda. A zde existencionální problém ála George Orwell a jeho román 1984 společně s Farmou zvířat. Dokážu si představit, že tak nějak (po případné globální světové tragédii) by mohl vypadat jeden ze scénářů pokračování uspořádání života a řádu na naší planetě Zemi. Takže závěrem: seriál byl rozhodně dívatelný, ale jeho určitá naivita a jednoduché řešení problémů mi nedovoluje jít výš než na tři hvězdy. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý seriál, který si mě získal prakticky během prvních pár dílů. Jericho má úžasný námět, velmi dobré a sympatické herce a celkově příjemné prostředí. 1. série - prvních 6 dílů bylo jednoduše úžasných. Něco co tady ještě opravdu nebylo, úžasně zpracováno a celkově to působilo zkrátka velmi povedeně. 1. série - druhá část - tady už nastala poměrně změna oproti úplnému začátku, a kvalita lehce klesla. I tak jsem ale hltal každý díl, a těšil se na další. Hodnocení: *****. 2. série už byla jiná. Na základě rozmazlených amerických diváků byli scénaristé nucení vše namačkat do sedmi dílů, a podle toho i odpovídá kvalita. Celkově byla 2. série hodně zrychlená, a dala by se krásně rozvést do mnohem více dílů. Samotné díly paradoxně nebyly nějak extra záživné, a rozhodně se nedá říct, že bych to hltal stejně jako první sérii. Hodnocení: ****. VERDIKT je následující: První série Jericha byla naprosto revoluční, a znázorňuje něco, co tady ještě nikdy nebylo. Celé je to v příjemném prostředí za doprovodu charismatických a sympatických herců. Druhá série už taková bohužel není, a to vše jen kvůli fanouškům. Ve finále ovšem řeknu, že i když je druhá série kvalitou o dost níže než série první, nedá se vymazat těch úžasných 22 dílů první série, a já Jericho přesouvám do mých TOP seriálů. Dodám jen toto - v budoucnosti se reprojekci rozhodně vyhýbat nebudu. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (7)

  • Obsahuje spoilery! Zde je seznam napadených měst: Albany, Atlanta, Baltimore, Boston, Charlotte, Chicago, Cincinnati, Dallas, Denver, Detroit, Hartford, Houston, Indianapolis, Kansas City, Las Vegas, Lawrence, Los Angeles, Miami, Minneapolis, New Orleans, Norfolk, Philadelphia, Phoenix, Pittsburgh, San Diego, San Francisco, Seattle, St. George, St. Louis, St. Paul, Washington D.C. (Hal_Moore)
  • Aby seriál po první nepříliš úspěšné sérii opět obnovili, poslali fanoušci přes dvacet tun ořechů symbolizujících anglickou nadávku "Nuts!" samotným producentům. To je přesvědčilo, aby to ještě zkusili a natočili druhou sérii, ale ani ta divácky příliš nepřesvědčila a seriál se opět zrušil. (Malarkey)
  • Jedná se již desátý seriál, ve kterém hraje Ariel Winter, přestože jí bylo pouhých 8 let. (M.B)

Reklama

Reklama