Reklama

Reklama

Ajťáci

(seriál)
Ukázka z filmu 2
Velká Británie, (2006–2010), 9 h 29 min (Minutáž: 22–26 min)

Hudba:

Neil Hannon

Hrají:

Chris O'Dowd, Richard Ayoade, Katherine Parkinson, Christopher Morris, Matt Berry, Noel Fielding, Dolly Wells, Alice Lowe, Belinda Stewart-Wilson (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(24)

Obsahy(1)

V kancelářských výškových budovách britské společnosti Reynholm Industries pracuje spousta krásných a šťastných lidí, kteří slaví jeden úspěch za druhým - kromě trojice zaměstnanců ukrývajících se v suterénu v oddělení informačních technologií. Zatímco jejich kolegové pracují ve fantastickém prostředí, Jen, Roy a Moss se musí tísnit v temném a nevzhledném sklepě, neschopní zapadnout do normální společnosti. Jen (Katherine Parkinsonová) je kariéristka, která se snaží vyšplhat po firemním žebříčku. Kvůli tomu, že lhala ve svém životopisu, se však naneštěstí ocitne ve funkci manažerky oddělení IT. Problém tkví v tom, že o technologiích neví zhola nic! Roy (Chris O'Dowd) a Moss (Richard Ayoade), kteří tvoří zbytek oddělení, naopak sdílejí lásku k informačním technologiím, sci-fi i sladkému nicnedělání. Oběma se ale příčí pracovat pod někým, kdo vůbec nerozumí počítačům. Když Jen zjistí, že toho Roy a Moss možná vědí hodně o počítačích, ale o práci s lidmi netuší skoro nic, rozhodne se převzít roli "vztahové manažerky", aby pomohla nejen jim, ale i sobě. Seriál Ajťáci nabízí hravý a poněkud absurdní pohled na to, co skutečně obnáší práce v útrobách každé společnosti - v oddělení informačních technologií. (HBO Europe)

(více)

Videa (10)

Ukázka z filmu 2

Recenze (1 337)

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak to máme dopozerané a musím povedať, že ma seriál skutočne náramne pobavil. Dobré nápady, skvelý humor, možno v druhej sérii som mal občas pocit, že tvorcovia zachádzali trošku priďaleko, ale celkovo som sa na seriáli poriadne pobavil. Roy, Moss a Jen budú mať v mojej pamäti dobré miesto v záložke komédia. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál mne fakt dostal, co díl to IT specialita. Škoda, že je tak málo epizod. Drsné hlášky: "Zkoušeli jste to vypnout a zapnout? " ; ''Tohle Jane, je internet " ; ''0118-999-88199-9119-725-3'' Jeden z nejlepších Britských seriálů. Hlavní postavy: Roy Trenneman - (Chris O'Dowd) - lenivý pracovník původem z Irska, který se snaží jakýmkoliv způsobem uniknout svým pracovním povinnostem. Maurice Moss - (Richard Ayoade) - typický „ajťák“. Vyjadřuje se co nejodborněji, což ho dělá ještě komičtějším a ostatní lidé mu vůbec nerozumí. Jen Barber - (Katherine Parkinson) - mladá žena, která neví nic o IT, ale i přesto jí ředitel dá místo vedoucího oddělení IT. / Viděné epizody z 1-3 série *18.dílů / Aktuálně: chtěl bych zhlédnout 4.sezónu ( Hodnocení: 10/10 ) ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Graham Linehan má bezesporu talent na originální a opravdu vtipné věci. Námět IT Crowd je takřka geniální - ono natočit sitcom o "takových normálních ajťácích", které jistě znáte i vy ze svého okolí, je prostě nápad za všechny prachy. Jenže ač výsledek sice své kvality má, tak nejsou zase až tak velké. Svět jedniček a nul zůstal těžce nevyužit. Většina humorných situací nakonec vzniká z běžných sitcomových kořenů (despotický macho šéf) a na tu linku "složitá komunikace mezi IT pracovníky a okolním světem" se zapomíná. V každé epizodě je pár (doslova) podařených gagů. Není to zlé, je to vtipné, ovšem námět slibuje mnohem více než čeho se ve výsledku dočkáme. Vrcholem je paradoxně epizoda 2x01, ve které se autoři už ani o IT narážky nesnaží. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Bylo jen otázkou času, kdy tak nosné téma, jakým je svět IT a lidí okolo něj, oplodní doba a někdo k tomu povolaný pomůže na světlo světa scénáři podobného díla. Už tu byly celovečerní filmy, teď je tu tedy aktuálně sitcom. A to ne sitcom ledajaký, nýbrž sitcom britský, tedy britcom... Už samo tohle spojení (a následný neologismus) sofistikovanému čtenáři napoví mnohé o žánrovém zasazení a stylu humoru tohoto dílka. Něco z Monty Pythonů, něco z Hotýlku, něco z Mladých v partě, něco z antikvariátu z Black Books... Inspiračních vlivů je jistě hodně, ale shodneme se určitě na tom, že britský humor má svá významná specifika:-) Stejně jako humor světa informačních technologií, tedy IT, a lidí pohybujících se v něm. Tato kombinace pak vytváří zcela specifické kouzlo, kterému jistě lehko podlehnete (,,Tady IT oddělení. Zkoušel jste to zapnout a vypnout?")... Podobné seriály: Big Bang Theory ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mi tenkrát ukázal spolubydlící na koleji a za to mu jsem velmi vděčný. Hltám každou epizodu, jsem schopen si ji pustit i víckrát za sebou. Nejraději mám Mosse a ty jeho odborné výrazy. Nejoblíbenější epizoda: 1 x 02 - Calamity Jen. 0118 999 881 999 119 725 3 ()

Galerie (134)

Zajímavosti (95)

  • Epizoda obsahuje potitulkovou scénu. (SONY_)
  • V epizodě zazní úryvek znělky ze seriálu A-Team (od r. 1983). (SONY_)

Související novinky

The IT Crowd dostane americký remake

The IT Crowd dostane americký remake

17.12.2017

Ačkoliv se to zdá neuvěřitelné, Američané už stihli předělat desítky britských seriálů. Určitě jste slyšeli minimálně o House of Cards a Kanclu, a nyní je na řadě The IT Crowd. Televizní kanál NBC ho… (více)

Reklama

Reklama