Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Micky se ve vězení upíná ke své touze po seznámení s úspěšnou zpěvačkou Karin. Poté, co v rádiu zaslechne informaci o konkurzu na chystaný muzikál, kde má dívka ztvárnit hlavní roli, využije příležitosti a v mrazícím voze uprchne z vězení. O pár dnů později se na konkurz přihlásí pod falešným jménem a postoupí do užšího výběru. Dorazí i Karin se žárlivým milencem, bohatým podnikatelem Oskarem, který je současně sponzorem představení. Přestože se autor libreta přimlouvá za obsazení Mickyho do hlavní role, cholerický a bezohledný režisér Palo ho odmítne. Mladíka přece nikdo nezná, a navíc si už Palo vybral populárního zpěváka Frantu. I přesto si Micky vyzvedne u produkčního Mirka text. Objeví se na první zkoušce a všechny přesvědčí, aby ho v souboru nechali jako alternaci pro všechny mužské role. Zatímco se seznamuje se starým hercem Michalem, jízlivou Sylvou či svobodnou matkou Romanou, detektiv Kopecký, který má uprchlého vězně najít, rozjede pátrání. Přestože v souboru zpočátku vládne napětí, začnou se rozvíjet některé vztahy. Romana se sbližuje s Michaelem, Micky občas hlídá její dítě a podaří se mu spřátelit se s Karin. Když režisér jen pár dnů před premiérou vyhodí nedisciplinovaného Frantu, dostane hlavní roli Micky. Večer za ním přijde do divadla Karin, zkoušejí spolu a potom se pomilují. Jenže pak se Mickyho fotka objeví v novinách, což neujde pozornosti policie. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (457)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Film silných rozporů... Někdy jsem si říkala, že mě to fakt baví (hlavně hudební části, v nichž musím ocenit Korna), jindy mi všechno přišlo strašně amatérský, utahaný a veskrze nudný. Když nad tím tak uvažuju, možná bych radši než tenhle film nakonec viděla to představení, kolem kterého se Kvaska točila. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Daniel Landa si zase jednou řekl, že zkusí něco nového. A šel za tím tak dlouho, dokud nedosáhl toho, čeho chtěl. Tu cílevědomost na něm musí obdivovat i ti, kdo jsou přesvědčeni, že je to pořád "ten vymaštěnej nácek z Orlíku" - pokud tedy není všechno, co Landa udělá nebo řekne, a priori špatné, protože to udělal nebo řekl Landa, kterýžto pocit mám ze spousty komentářů (a jejich autorů) tady kolem. Ale nebudeme se tady bavit o životě a názorech Daniela Landy, řeč bude jen a pouze o "jeho" filmu. Scénáristicky není příliš o co stát, logika místy skřípe až příliš hlasitě a tuctový roztomiloučký ksichtík hlavního hrdiny (údajně přezpívaného - nevím, zas tak pozorný divák jsem nebyl, abych to postřehl) taky nijak nehraje pro kvalitu. Scény z divadelního muzikálu jsou ale výborné, a je znát zkušenost režisérky i herců s tímto žánrem. Jednoznačně nejsympatičtější postavu si střihnul Jiří Korn, Roman Pomajbo v roli režiséra zase svými nervními výbuchy exceluje komediálně, často ve spolupráci s Danielem Landou - ten si evidentně postavičku žalostného pseudoumělce vyprodávajícího stadiony a z toho titulu největšího machra na světě zahrál s gustem velikým převelikým a mě osobně pobavil z celého filmu nejvíc. Při vzpomínce na Rudolfa Hrušínského (samozřejmě toho nejmladšího) a jeho (pro mě) překvapivou roli mě napadá, že vlastně celá Kvaska se s blížícím se koncem zlepšuje až k finále s krásně vytočeným Vladimírem Markem a poněkud haluzovým rozuzlením celého příběhu. Uvěřitelný výkon hvězdy rozčarované vlastním úspěchem a mediálním kolotočem podala i Lucie Vondráčková (které to mimochodem velice sluší), takže paradoxně nemůžu jinak než za nejméně výraznou postavu označit hlavního hrdinu. Co je ovšem velmi výrazné, to je beze sporu hudba Daniela Landy. S tou se to má jako s autorem samotným - někdo ji nesnese, někdo ji odsuzuje, já ji mám rád. Ne všechnu, ale většinu ano, a titulní píseň z Kvasky mám rád hodně, i když si ji nepouštím zdaleka tak často jako ji nasazují česká rádia. Ale zpět k věci - Kvaska není nijak zvlášť dobrý film. Je to dílo specifické a má svá silná i slabá místa, ale ve výsledku vytváří jakýs takýs povedený celek a upřímně řečeno tleskám paní Mirjam a jejímu choti za to, jak se s úskalími filmové tvorby takhle napoprvé vypořádali. Přesto přese všechno musím tomuhle jejich počinu jako takovému dát jen 60%. ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele

Tady se obávám toho, že film někteří mohou nepochopit, někteří jej dokonce nemusejí ani správně vnímat. Obávám, že tento snímek je pro Kališníky a je pro ty, kteří mají rádi Landovu muziku. Vem čert herecké výkony, byť třeba přezpívané, vem čert prosťounký scénář... Tohle je prostě pro ty, kteří Landovým rozumějí. (Hvězdička navíc.) ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Další naprosto zbytečný český >filmový< (sic!) počin... Jedna hvězdička tedy snad jen za tu hudbu, i když upřimně řečeno - celé to Landovo patetickoblábolné hudební pózerství a tvůrčí osobnost >mistrovu< jako takovou ale vůbec nemusím... Světonázor a postoje pana >umělce< ani nezmiňujíc... :-/ ()

sta 

všechny recenze uživatele

na české poměry (!) velmi nadstandardní záležitost - ne geniální, ale hlavně ne blbé, trapné a průměrné. díky celku dokážu přehlédnout i pro mě dost nepochopitelná (tedy pokud nejde vyloženě o výsměch) camea "superhvězd" z realityšouz. jako je mi jasné, proč to tady nebude mít valné hodnocení, ale neztotožňuji se s tím. Kvaska je na české poměry velmi dobrý film. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (12)

  • V náklaďáku, který odjíždí z věznice, je méně krabic než poté u pumpy. (ČSFD)
  • Název filmu Kvaska je odvozen od označení vězeňského nápoje, jakési náhražky piva. (ČSFD)

Reklama

Reklama