Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pětice mužů se jednoho rána vzbudí v chemické továrně a zjistí, že si toho kromě svých jmen nepamatují téměř nic. Stoprocentně však vědí jednu věc: Chtějí odtud pryč, a to rychle. Pří útěku ven a pátrání, co se u všech svatých vlastně stalo, se však vyplatí být obezřetný – ani jeden z nich nezná ty druhé a je více než pravděpodobné, že někdo tady nehraje zrovna čistou hru… (4daPeace)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

mourinho 

všechny recenze uživatele

Průměrný snímek vezoucí se na vlně úspěchu série SAW s docela slušným hereckým odsazením. Ta průměrnost spočívá především v příliš velké překombinovanosti a nedostatečném objasnění. To vysvětlování pomocí flashbacků mi přišlo strašně nepřehledné a těch zvratů zbytečně moc. Přitom, když je opravdu dobrý a nepředvídatelný, stačí mnohdy bohatě jeden. Zkrátka jsem v tom měl na konci poměrně dost otazníků (nevím, ale asi jsem u filmu nedokázal udržet tu správnou koncentraci), které by mi dozajista při druhém shlédnutí bez problémů docvakli, jenže problém je, že já už další projekci absolvovat nechci. ()

themic 

všechny recenze uživatele

Obehrané klišé, pořád to stejné téma..:( Snímek hodně podobný filmům Kostka, Lovci Myšlenek a dalším... I když je to pořád omýlané téma stejně se na to dalo koukat, Jim Caviezel hraje v tomhle filmu dobře za něj taky jedna hvězdička navíc..! Film je plný zvratů a postupného zjišťování kdo vlastně každý je... Po zjištění všech potřebností se snaží o útěk, což už jsem taky někde viděl... Znovu musím z opakovat, že se tenhle snímek maximálně podobá filmu "Lovci myšlenek", ve je úplně stejná zápletka.. Průměrné klišé, takže za tři..:) ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Kriminálka, která spolého na koncept ze Saw, ovšem s tím rozdílem,že místo nezajímavých herců jsou zde herci zajímavý a místo nápaditého režiséra úplný dřevo. Příběh by sice ušel, ale celý je to strašně nudně natočený. Herci s tím bohužel taky moc nezmůžou. Kinnear a Pepper hrají svůj tradičně dobrý standart, Caviezel taky docela ušel. Ale Stormare tam není snad ani 5 minut, Pantoliano taky zklamal a Bridget Moynahan tam nemusela bejt vůbec. A ten naprosto debilní a zbytečnej zvrat na konci ani rozebírat nebudu. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý scénář, promyšlený, který poskytuje všechna vodítka, aby si divák na konci celý příběh a jeho twisty poskládal sám. A že o nečekané zvraty zde není nouze. Někteří zde film přirovnávají poněkud nespravedlivě k Saw - to proto, že tento film se Saw nemá lautr nic společného, nejde o postupnou vyvražďovačku nejhroznějšími možnými způsoby, které tvůrce napadnou. Jde o promyšlené puzzle o dvou neznámých, kde je na divákovi, aby si dosazoval a nakonec zjistil, jak moc se mu dařilo. Navíc je to velmi slušně zahrané, dobrý střih, kamera. Pravda, nakonec se z toho vyklube taková vlastně banální historka, a ta policejní linie je rovněž poslabší, ale to nic nemění na tom, že je to jinak velmi chytře udělané a napsané. A kdy navíc některé věci do sebe zapadnou až po skončení filmu (třeba zpověď za pouta připoutaného těsně před jeho smrtí). ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Pět lidí se probudí v neznámém skladě, či co, nepamatují si kdo a co jsou vlastně zač a chtějí jediné. Dostat se ven. A že to nebude žádná prča musí být všem divákům už okamžitě jasné. Stejně tak i fakt, že se jedná o další psychologický thriller tematicky o nuceném vězení, řešení rébusů a hlavně osobního zadostiučinění. Po smršti takovýchto filmů má tento už ale velice velký problém divácky oslovit. Stimulace příběhu je prostě pryč. Očekávaný potenciál je nepochopitelně potlačován už v zárodku, takže něco jako konflikty, klaustrofobní nálady, napětí, strachu a vůbec nějakých žánrových šíleností, se tu prostě nelze dočkat. Příběh by mohl být vcelku solidní, jen kdyby byl lépe zpracovaný. Nic naplat. Nudnost převyšuje nadšení a snad i předvídatelnost dalšího vývoje děje vlivem známé dějové šablony. Jako nenáročný odpočinkový film k zahození není, jen se do paměti nijak zvlášť nezapíše. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v americkém státě Kalifornie, a to v lokalitách Desert Center, Eagle Mountain, Indio, Los Angeles a San Bernardino v březnu 2005. (GASTON73)

Reklama

Reklama