Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec, pan Vohnout, je doma považován za idiota a bačkoru. Venku je ale zabiják, který střílí gangstery, aniž by o tom rodina měla nejmenší tušení... Příběh tvoří tři linie vyprávění, které se vzájemně doplňují, prolínají a končí o Štědrovečerní večeři. Tato provokativní komedie je určená nejen příznivcům černého humoru. Do všech rolí byli obsazeni skvělí herci, jako například Ondřej Vetchý (Babí léto, Duše jako kaviár, Prachy dělaj člověka), Veronika Žilková (Otesánek, Milenci a vrazi, Anděl Páně), Jiří Mádl (Snowboarďáci, Rafťáci, Jak se krotí krokodýli, Ro(c)k podvraťáků), Nella Boudová (Bylo nás pět, Kolja, Doblba!), Jitka Ježková (Báječná léta pod psa, Početí mého mladšího bratra, Andělská tvář)... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (190)

wosho 

všechny recenze uživatele

Teda, takový film bych u nás nečekal. A když jo, tak maximálně natočený bandou kámošů a daný na net a né do kina a s pár hereckých hvězd. No a co film samotný? Bavil jsem se tak na půl, ta prostřední lesbická povídka byla nudná a pouze její konec mě dostal (tak chytře využít arachnofobii si ve filmu zatím nepamatuji). První povídka byla zábavná, ale ani ta nemá šanci na tu poslední. To bylo bomba-největší masakr v našem filmu od závěrečné přestřelky z 6vražd stačí drahoušku. Bystroň se po scénaristické pseudoumělecké sračce Post coitum vrhl na čistou zábavu a sice vykrádá kde koho, párkrát se mu podařilo vymyslet něco originálního (odkrouhnutí buzeranta pistolý v prezervativu přes konečník, či jakým způsobem skončí pou't Jáklův drsňák). Ale aby to vše fungovalo, musel by být Bystroň o dost lepší režisér. Celá ta jeho skládanka je příliš kostrbatá a zbytečně se zasekává. A ani dobří herci mu moc nepomáhají, od Vetchýho jsem rozhodně očekával víc. Ale je dobře se i u nás nacházejí tací tvůrci jako je Bystroň a jiní (Dobeš, Sedláček). Tací co chtějí točit i něco jiného a už jen stačí, aby se mezi němi objevil i někdo kdo nejde do všeho po hlavě a proto skončí větčinou v prdely kritiky a větčiny fanoušků. Někdo kdo má talent a né jen nadšení. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Klady: Miestami Ondřej Vetchý Zápory: Chaotický strih, mozaikovitosť filmu má veľké trhliny, dialógy ak sa to dá tak nazvať sú úbohé, plytkosť postáv, nedá sa s nimi stotožniť ani zaujať k nim postoj. Posledne minúty ako dokument o pôrode v domácom prostredí by mohlo byť. Čiže zvyšok strihnúť a ponechať len túto pasáž, ale bez slov. Len podfarbiť hudbou. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Velice těžkopádný povídkový snímek, kde je jedna událost odvyprávěna vždy jedním členem poněkud podivné rodiny. Sice to má myšlenku o úhlu pohledu a tajemství, které si každý jako břímě nese životem, ale styl jakým je to prezentováno je naprosto nepochopitelný. Drama žádné, černý humor padá do ztracena, akční scény je jeden velký trapas a atmosféra naprosto žádná. Jak by řekl klasik, co tím chtěl básník vlastně říci? Na zabití hodinky a půl tohle postačí, jinak bohužel. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Podle mě to rozhodně takovej propadák neni. Z mýho pohledu si film na nic než legraci nehraje a proto u mě tak nějak obstál. Jasně, má to nějaký ty chybky, třeba místy trochu blbej scénář, kterej se snaží šokovat za každou cenu (nikdo neni normální) až to člověka začne trochu rozčilovat, nebo klasickej neduh českýho filmu = katastrofální zvuk. Mimo to jsem se ale hodně zasmál u spousty scén, hlavně na začátku a konci. Další plus vidim v tom, že film je dost originální a aspoň přináší něco novýho. Akorát tu mrchu (těhotnou) bych nejradši nechal oddělat, to bych možná přidal ještě jednu hvězdu navíc. =) P.S. Jestli si přečtete druhou větu pana debila distributora, máte celej film zkaženej. Já to naštěstí udělal až teď. (65%) ()

blackrain odpad!

všechny recenze uživatele

Jedno se Bystroňovi musí nechat. Pokusil se být originální. Ale být originální za každou cenu je strašně škodlivé. Bohužel, pod jeho režijní taktovkou vznikl šílený propletence čehosi, co mělo být zařazeno mezi komedie obasahjící velkou dávku černého humoru. Můj mozek zaznamenal pár takových vtipů, které ale byly velmi nevalné kvality. Takže mi z toho vychází naprosto zbytečný výblitek a reklama na smíchovský klub Big Sister. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo na rôznych lokalitách mesta Praha. (dyfur)
  • Podle názvu filmu se údajně měli zdravit čeští vojáci kdysi vyslaní hasit bratrovražedné boje v bývalé Jugoslávii. (duklak2)

Reklama

Reklama