Reklama

Reklama

Závan smrti

Trailer

VOD (1)

Emily Blunt (Ďábel nosí Pradu) představuje vysokoškolskou studentku, která se zoufale touží dostat na vánoční svátky domů do Delaware. Jen proto souhlasí s tím, že se sveze se svým podivným spolužákem (Ashton Holmes – Dějiny násilí). Ve chvíli, kdy si začíná uvědomovat, že toho o ní její spolucestující ví až trochu příliš, se řidič rozhoduje vzít to zkratkou po odlehlé venkovské silnici. Tady je přepadá prudká sněhová bouře a navíc je ze silnice vytlačuje tajemný automobil. Opuštěni uprostřed ničeho brzy pochopí, že zimy se nakonec budou obávat nejméně… Výkonní producenti George Clooney, Ben Cosgrove a Steven Soderbergh uvádějí mrazivý horor o zlověstné silnici a jejím hrůzostrašném dědictví, které souvisí s děsivými událostmi, ke kterým tu došlo v 50. letech minulého století. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (184)

igi B. 

všechny recenze uživatele

No jestli jsem to chtěl pochopit jak jsem chtěl a snad to tak i mohlo být myšleno, tak celá ta noční duchařská historka byla jen snová vize po havárii a s ní spojených peripetiích pomalu umrzající dívky, ze které ji milý mrtvý chlapec (tedy jeho dobrý duch, protože on to myslel dobře a ona byla hysterka, že...) ráno probudil a vyvedl k záchraně. A jestli to tak myšleno nebylo a pochopil jsem to špatně, tak ubírám jednu hvězdu, protože jinak to byl zase jen takový plytký duchařský horůrek se spoustou dějově zbytečných či nelogických momentů, u kterého se želduchu formou ni obsahem holt není moc čeho bát... . . . Jo - a jestli teda tu noc mělo být - dle hlášení v rádiu - pětatřicet pod nulou, tak sakryš se těm živým aspoň trochu víc mohlo pářit od huby, že... (?) Hm... - - - - - (Poprvé viděno 11.3.2013 na dvd /s původní zvukovou stopou a č. titulky v originálním formátu obrazu/, hodnocení 1381., komentář zde jako stošestý - 11.3.2013) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

No tak se musím na rovinu přiznat,že jsem zas po dlouhé době viděl film,díky němuž jsem měl po celou dobu pořádně stažené půlky :).Sakra,já se vážně při Závanu smrti nefalšovaně bál.Skvělá atmosfericky napínavá podívaná.Určitě to tedy nebylo způsobeno samotným příběhem,neboť ten byl vážně jednoduchý a laciný,ale na prostoru jednoho místa,dvou lidí a především hlubokého,zasněženého,nočního lesa se autorům podařilo vytvořit skutečně napínavou podívanou.To prostředí zkrátka dokázalo vytvořit tak děsivou a nervydrásající atmosféru,že i přes zmiňovaný slaboučký děj mě dokázalo udržet neustále v napětí a očekávání,co přijde dál.Myslím,že se zde dá právem použít věta o málo penězích a hodně muziky.Prostě skvělý atmosférický thriller,kterému sice pomohlo i sympatické obsazení(především Emily Blunt byla fajn),ale hlavním tahákem a nejvýraznější rolí tu je zima a temný les. ()

Reklama

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Poměrně hodně indicií zpočátku naznačuje, že by mohlo jít o dobrý film - Clooney a Soderbergh jako producenti, Mansellův soundtrack nebo Emily Blunt v hlavní roli. Bohužel v tomhle případě by film nezachránil ani sebelepší režisér, neboť horory s obdobným námětem jdou většinou rovnou na DVD a končívají v zapadlých půjčovnách. A nejvtipnější na tom je, že je v Americe asi normální s sebou vozit v autě klasický pevný telefon se sluchátkem, takže pokud náhodou uvíznete blízko sloupů s telefonním vedením, není problém se napíchnout a zavolat si o pomoc. Stejně tak je vtipná náhoda s novinami, kterými je utěsněno okno v autě, a které jsou zrovna otevřeny na straně, kde je zpráva o nehodě v tom samém místě z padesátých let. Naštěstí Emily Blunt to sluší i v roláku, takže se to dalo dokoukat. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Tenkrát jsem tyhle videobéčka arogantně přehlížel. Bylo jich víc než dost, a já v tý době pásl po větších šajbách. Furt bylo co objevovat. Starý pecky od Fulciho a Argenta, gore klasiky, osmdesátkový slashery, rozjela se francouzská extrémní vlna, Španělé tomu v tý době taky pěkně zatopili, japonskej splatterpunk chytil druhou mízu... Bylo toho prostě hafo, čemu dát přednost. Dneska, když už mám poměrně dost nakoukáno, a moderní horor je víceméně doménou progresivistických woke komunistů a nedá se na něj koukat jinak, než se znechuceným úšklebkem nebo vůbec, je každá takováhle znovunalezená pecka příjemným pohlazením po duši. Samozřejmě, že krapet nadhodnocuju, ale mně to prostě sedlo. Postavy byly sympatický, natočený to bylo dobře, nic mně tam nevadilo, tak co tomu těch pět hvězd nenapálit. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Tohle ani není horor, spíš takový film o dvou lidech v autě, aspoň že na Emily Blunt se dá celou dobu koukat:-)) Ovšem pozor, přidal jsem jednu hvězdičku za skvělou muziku, za kterou nemůže nikdo jiný než mistr Clint Mansell!!! Už jenom za Emily Blunt a za hudební doprovod se vyplatí na to koukat:-) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (5)

  • V Pensylvánii Route 606 neexistuje. (..Lucas..)
  • Natáčení probíhalo ve městech Peachland, v okolí Manning Park a ve Vancouveru v Britské Kolumbii v Kanadě. (Cheeker)
  • Ve scéně, která se má odehrávat v 17:15, je venku stále světlo, přestože je období okolo Vánoc. (..Lucas..)

Reklama

Reklama