Reklama

Reklama

Když se mimozemská kosmická loď zřítí na Zemi, lidé zde právě prožívají období Vikingů. A skandinávští bojovníci se pustí do bitvy s tím nejneobvyklejším nepřítelem. Užijte si sci-fi thriller z dílny režiséra Howarda McCaina.  Mezi hvězdami zuří staletí staré bitvy. Jedna z vesmírných lodí se zřítí na Zemi, konkrétně do fjordů Norska. Přežije jen Kainan a k jeho velkému zděšení také Moorwen – divoké stvoření podobní zvířeti, které záměrně škodí těm, kteří mu v jeho očích ublížili. Moorwen zabíjí všechno, co mu vstoupí do cesty. Kainan se musí chtě nechtě spojit s Vikingy a zničit agresivní bestii dříve, než ona zničí je. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (421)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nestava sa casto, aby mimozemstan pristal na nasej planete pocas doby zeleznej. No a bohuzial nepristal sam ale aj s nejakym dalsim smejdom z vesmiru. Nastastie sa nas hrdina spriateli s Vikingami a tak môze zacat hon na priseru. Vysledkom je zvlastny mix zanrov. Nieco ako votrelec v dobe zeleznej. Ale celkom to funguje. Film kazia len 2 veci. Slabsie triky a neprehladne bojove sceny. Takze aj ked su bitky krvave, tak su slabinou filmu. Nastastie ma film slusnu atmosferu a sympaticke postavy, takze sa to da v pohode vydrzat. Ale s lepsou technickou strankou to mohla byt ovela väcsia pecka. 6/10. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Milé béčko zabalené do áčkového vizuálu. (Pri sekvenciách z Outlanderovej planéty som mal pocit, že čumím na obrázky Rogera Deana, dvorného cover výtvarníka kapely Yes. No a z celého filmu som mal pocit, že čumím na obálku nejakého pulpového sci-fi/fantasy magazínu z 50. rokov minulého storočia. Zábavný filmík tak trochu z iného času... ()

Reklama

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

Tak v první řade vůbec nechápu, proč se to v češtině jmenuje Vikingové II, když to s prvním dílem má maximálně společné jen vikingy. Ale takových filmů je víc, a také nejsou pokračováním. No ale když shrnu příběh filmu, tak to bylo z mého hlediska velice působivé. A hodně zajímavé. Souboj s tvorem z jiného světa mě moc bavil a líbil se mi. Krásný počin. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Bože daj, že ak raz sfilmujú Thorgala, aby nevyzeral takto. V podstate až trápna záležitosť, ktorá je pseudo historická, pseudo sci-fi (mimozemšťania vyzerajú ako ľudia, len majú nakrátko ostrihané vlasy), pseudo akčná, proste je to mizerné, mizerne to vyzerá, je to mizerne zahrané (na Hurtovi s Perlmanom je najlepší snáď len ten kamarátsky pocit, že sa stretli v HELLBOYOVI ako „nepripravený otec neželaného syna“), triky stoja za prd, vlastne nič nestojí za niečo, všetko je o ničom, logika žiadna, dej zlý, vzťahy zlé, postavy o ničom. Zázrak som určite nečakal, ale keď je niečo EŠTE HORŠIE, ako „prví“ VIKINGOVIA s Banderasom, je to už na zamyslenie. Inak, VIKINGOVIA II s nimi nemajú nič spoločné, jedná sa o podraz distribútora. O rok staršia „podobná“ CESTA BOJOVNÍKA s Karlom Urbanom je o 1* lepšia. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

No byl jsem filmem velmi zaskočen a příjemně překvapen a potěšen. Nečekal jsem moc a dostalo se mě hodně slušného béčka. Ač je na konci kopa přehnaných věcí, tak jsem jim to sežral i s navijákem. Takového draka jsem teda nečekal, ten nápad je opravdu prvotřídní. Prostředí nemohlo být zvoleno lépe, meče, štíty, vikingové.... herci byli dost vpohodě. Škoda, že ta jeho puška zůstala skoro nepoužita. Je to mezi 3-4 sakra:) ()

Galerie (58)

Zajímavosti (18)

  • Jeden ze štítů v síni Štítů byl pomalovaný jako norská vlajka. (c.tucker)
  • Do role Kainana tvůrci zvažovali obsazení Karla Urbana. Ten ale roli odmítl na základě prodlev provázející natáčení filmu a přijal roli ve filmu Cesta bojovníka (2007). (Conspi)
  • Se jménem Boromir se diváci mohli setkat ve filmu Pán prstenů: Společenstvo prstenu (2001), kde roli Boromira, staršího ze synů Denethora II., majordoma Gondoru, ztvárnil Sean Bean, jemuž byla před natáčením filmu přisuzována role Kainana. (Conspi)

Související novinky

Klasiky v novém šatu

Klasiky v novém šatu

19.05.2009

Edgar Allan Poe (na obr.): „Zánik domů Usherů“; Emily Brontë: „Bouřlivé výšiny“; Miguel de Cervantes: „Don Quixote“. A k tomu švýcarská legenda o kušostřelci Vilému Tellovi. Ano, nové adaptace… (více)

Conan, Kolo času a Antikrist

Conan, Kolo času a Antikrist

21.08.2008

A máte tady několik zpráviček z hájemství fantasy a hororu. Nejdříve něco o dlouho plánovaném restartu Conana. Zdá se, že barbarský válečník, který na začátku 80. let proslavil Arnieho, se po mnoha… (více)

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

Ryan Phillippe jako vikinský válečník?

11.09.2007

Dávnověcí skandinávští bojovníci se vrací na plátna kin. V posledních letech se jim tam kdovíjak nedařilo. Adaptace Crichtonových Pojídačů mrtvých pod tuzemským názvem Vikingové dopadla tuze neslavně… (více)

Reklama

Reklama