Reklama

Reklama

Jedné noci v jednom městě

  • USA One Night in City
Trailer

Obsahy(1)

Víte, co se stane, když si člověk přišije cizí ucho? Můžete v noci na Žižkově potkat džina, který splní všemožná přání? Myslíte si, že jsou ještě místa, kde se zastaví čas? Víte, co může narušit vystoupení hmyzího cirkusu, jaké má cíle městský myslivec a co vzrušuje jeho sousedy? Může se přátelit kapr se stromem? Může! (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

Crawler-D 

všechny recenze uživatele

Na Jedné noci v jednom městě se mi líbí fakt, že si autor Jan Balej vytváří svůj vlastní styl. Proto nečekejte film podobný tvorbě Tima Burtona.. Jan Balej využívá svého potomka k lehce bizarní výpovědi o lidské společnosti v Ulitě, metaforickému přepisu života stromu/ryby a člověka v povídce Větvička a Ploutvička a mírně hororovým příběhům v Jedné noci v jednom městě. Žádná z těchto částí se nepodobá žádné soudobé tvorbě na světě. Dokáže nám však připomenout, že Česká republika (a Československo) byla v tomto (a nejenom) druhu animace špičkou ve světě. Atmosféra Jedné noci v jednom městě vás přenese do dob, kdy v Československu vznikaly animovaná díla s myšlenkou, ke kterým se může směle řadit. Více než mainstreamové dílo vytvořil tedy Balej artovou záležitost, která se uměleckých okruhů dotýká v nejednu chvíli. ()

FoxMulder odpad!

všechny recenze uživatele

Zhruba po 15 minutách se na obrazovce objeví dvě děvčiny a koukají jak tele na nové vrata. První povídku jsem koukal úplně stejně. Pak už jen v povídce Jedné noci v jednom městě hraje Jigsaw na housle a tím to hasne. Chtělo by se napsat, to se musí vidět, ale... Snad jedině na halucinogenních látkách. Otřes, děs a nuda, delší asi tak o 67 minut, než by to mělo být. ()

Reklama

wosho 

všechny recenze uživatele

Balej zmixoval několik povídek do prazvláštního loutkového-povídkového filmu. Bohužel výber povídek je z hodně velkého spektra. Nejpodařenější je Větvička a Ploutvička (dojemný příběh o přátelství, životě a smrti), ta se celkovým vyzněním do spíše temného filmu vůbec nehodí. Některé povídky jsou zajímavé maximálně zpracováním a hračičkářskou snahou tvůrců pohrávajících si i s těma nejmenšíma detailama (láhev od fernetu atd). Bohužel velkou část filmu jsem se nudil a čekal, až to zkončí a upřímně pochybuji, že si to někdy ještě vcelku pustím. Jan Balej je zajímavá tvůrčí osobnost, ale příště by se měl i vyřádit na scénáři a nejen na kulisách a loutkách. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Celkový dojem: Samoúčelné neveselé panoptikum, kterému nechybí ani tak smysl, jako spíš trocha hloubky a možná i poezie. Nestačí vzít podivné figurky a přidělit jim podivné příběhy. Světlou výjimkou je povídka o Větvičkovi a Ploutvičkovi, která jednoznačně převálcovala všechno ostatní. Na druhé místo jsem chtěla dát opileckou povídku o Džinovi - ale pak jsem si uvědomila, že mi utkvěla v paměti patrně proto, že byla poslední ... :-)) ... 2,5* ()

TomBar 

všechny recenze uživatele

Bábkový film nemá veľa konkurencie, preto aj moje hodnotenie je podriadené tomuto nedostatku. Napriek voľnejšej stupnici ;-) je však tento film zručne zanimovaný, postavičky sú veľmi svojské a výpovedné. Ide však o akúsi koláž poviedok, z ktorých niektoré sú svojím námetom lepšie či horšie. Súhlasím s názorom, že poviedka o Ploutvičkovi a Větvičkovi stojí nad ostatnými, ale globálne mi príde cela kompilácia ako sympatický počin. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • V první povídce si čte muž pražský deník Metro. (Yoshimitsu)
  • Některé loutky dosahovaly výšky až 75 cm, oproti běžným 25 cm. Animátoři pro ně proto mohli používat reálné předměty. Nakupovali pro ně oblečení po second handech a ručičky postav byly odlitky dětských rukou. (Cherish)

Reklama

Reklama