Reklama

Reklama

Troy Bolton a Gabriella Montezová se potkali o zimních prázdninách na soutěži v karaoke. Uvědomují si, že se asi znovu neuvidí, protože každý žije v jiné části USA, přesto si vymění telefonní čísla. Krátce poté je Gabriellina matka vedením své firmy přeložena do Nového Mexika a Gabriela tam nastupuje do školy. Jaké je její překvapení, když zjistí, že do stejné třídy chodí Troy. Ten je její přítomností mile překvapen, a když na škole ohlásí konkurz na připravovaný muzikál, oba dva uvažují o tom, že se přihlásí. Jejich konkurenty jsou sourozenci Ryan a Sharpay Evansovi, populární muzikálová dvojice, která již od svých dětských let pravidelně obsazuje hlavní role ve všech hudebních školních projektech. Ryan a Sharpay ale nesnesou pomyšlení, že by mohli být někým překonáni, a plánují, jak se soků zbavit. (TV Nova)

(více)

Recenze (359)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Jop, tohle jsem v 16 viděla v telce a byla jsem z toho úplně paf. Zaca jsem tehdy žrala, bylo mi prostě 16 že? S odstupem času a po dalším zhlédnutí konstatuji, že ty tři hvězdy jsou adekvátní. Jakože dabing otřesný, jak jsem psala už u třetího dílu, zápletka pražádná, ale krásné písničky, z nichž ještě dnes, si některé pamatuju zpaměti, dobré taneční čísla a barvičky, kam se člověk podívá, holt je to Disneyovka no. Písně jako Gotta go my own way nebo Get'cha head in the game byly boží. Vůbec tady v jedničce byly všechny písničky naprosto skvělé:) ()

kinej odpad!

všechny recenze uživatele

Kdybych byl z nějaké chudé země, řekněme ze Somálska a nějakým zázrakem se dostal do Ameriky a šel do kina na High School Musical, asi by mi bylo nevolno. HSM by mi přišel jako důkaz kulturní degenrace Ameriky Tohle není ani odpad, to je ještě míň. Zde se ani nelze vysmát, jak špatné to je, tímhle lze jen pohrdat. Stačí vidět prvních pět minut filmu, aby se člověk domyslel vše, od zápletky až po závěr. Postavy jsou příšerné.Herci vypadají jako by je někdo odlil z umělé hmoty do forem Barbie a Kenů. Ani by mě nepřekvapilo, kdybych se dozvěděl, že takoví lidé kakají růžová, voňavá hovínka. Mimochodem jejich zpěv je taky slabý. Zvládají sice výšky, ale všichni zpívají jak šmoulové. Žádná barva zpěvu, žádné hlasové chraisma…nic. Ach jo, vím, že se na takové filmy nemám koukat, ale zvrácenost tohohle světa mi přišla natolik obludná, že jsem jen civěl s otvřenými ústy. Raději si pusťte Once. ()

Reklama

blackJag 

všechny recenze uživatele

Tohle byla bída. Jestli z toho měla být Pomáda dnešní doby, tak za sebe musím říct, že určitě ne. Rozhodně ne. Nezajímavé, tuctové písně, ústřední duo - vyplašený zajíc a zasněná holubice - vedlejší postavy, to všechno tu nefunguje. Co tak ale sleduji, tak třeba Zac Efron z toho vrásky asi nemá. Základnu fanynek má díky tomuto dílu značnou (otázka je, jestli jsou ho jeho náctileté fanynky-nanynky schopny podpořit i v jiných projektech), časopisy pro náctileté co 14 dní přináší nové informace o jeho pohybu a popularitu má tudíž na nějaký čas jistou... budiž mu přáno (dočasně). 30% ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

O dost lepší než "prázdninový" druhý díl. Zac Efron sice působí jako Ken, přesto je trochu přesvědčivější a přirozenější. Všichni zpívají a tancují pěkně, ale radši bych se nezmiňovala o podprůměrných textech písní :). Jednou to stačilo - kdybych byla nedejbože donucena dívat se na to znovu, musela bych asi snížit hodnocení... ()

carly 

všechny recenze uživatele

keď som videla tento film prvýkrát, ani raz som neprepla. to sa mi doteraz ešte nestalo. toto je starý dobrý Disney. skvelé obsadenie. jednoduchý príbeh. úžasná hudba. relatívne subtílne ponaučenie. a šťastný koniec. Walt by mal z nich raodsť. :) samozrejme, že je to postavené na hlavu. a čo má byť. tento film sa na nič nehrá a je presne tým, čím sľubuje byť. príjemnou zábavou. lebo z každého políčka je jasné, že si jeho natáčanie všetci zúčastnení neuveriteľne užili (a potvrdzujú to aj Behind the scenes videá) a divák by si mal tiež iba užívať. a ak nie, možno je chyba v prímači... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (29)

  • Jediné sólo ve filmu má Vanessa Hudgens (Gabriella). (Karlos80)
  • Corbin Bleu měl hrát Ryana Evanse, ale nakonec byl obsazen do role Chada. (Halloween9)
  • Ryan Evans ve filmu vyzkoušel 9 čapek. (Halloween9)

Související novinky

Disney představil svoji streamovací službu

Disney představil svoji streamovací službu

12.04.2019

Studio Disney konečně odhalilo detaily o své chystané streamovací službě Disney+. Ta se oficiálně spustí 12. listopadu a bude dostupná zatím pouze v Americe s tím, že se brzy rozšíří i do zbytku… (více)

Lekce života podle Orsona Wellese

Lekce života podle Orsona Wellese

26.01.2008

Jeden z nejoriginálnějších současných filmařů Richard Linklater vzdá poctu jednomu z nejlepších režisérů všech dob. Ne však prostřednictvím suchopárného životopisného filmu. Snímek Me and Orson… (více)

Reklama

Reklama