Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou tohoto komediálního příběhu je soukromý psycholog Jakub. Snaží se pomáhat druhým, ale svoji vlastní situaci tak úplně nezvládá. Zadlužil se, splácí hypotéku, platí alimenty a přestavuje ordinaci. Je nekonečně nevyspalý a unavený. Do toho všeho mu bratr svěří do péče jejich starého otce, který je již delší dobu ponořen do světa stařecké nemohoucnosti a počínající demence. Jeho vnitřní rozpoložení hraničí s duší zlobivého dítěte, a tak péče o něj dostává mírně groteskní ráz. Ve chvíli, kdy je pro Jakuba situace už téměř neudržitelná zasáhne vyšší moc v podobě zvláštního léku s podivuhodnými účinky: BrainStorm! A tak všichni dostávají druhou šanci napravit to, co nestihli v čase původně k tomu vymezeném přírodou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (335)

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jo lhát, to je jako zpívat.. To se musí umět !!" A s filmařinou se to má úplně stejně.. A Jirka zkrátka umí !! Marek Epstein přišel s dalším výtečným scénářem, jakkoli jednoduchým, a Jirka Strach z něj s řemeslnou jistotou, pro něj téměř samozřejmou, vymačkal opravdu maximum.. Nebýt těch všech vtípků a toho laskavého cynismu tipoval bych Brainstorm spíš na Slámu, ale toho už Jirka bere o dvě délky.. ()

Philippa 

všechny recenze uživatele

Jiří Strach si u mě napravil reputaci po vánoční pohádce. BrainStrom je příjemné pohlazení po duši. Milý, lidský, skvěle herecky obsazený příběh Před pár dny jsem měla možnost vidět pana Brzobohatého v Rodácích a musím říct ,že jeho výkon tam i zde byl opravdu excelentní. Čas nic neubral ,spíše jen přidal na charisma a pár vrásek navíc. Kdyby to šlo a každý dostal měsíc navíc smířit se, snad by se nám odcházelo ze světa lépe. I když "konec" s Pavlem Liškou .............:-). ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

4* na televizní tvorbu hodně slušný a nápaditý kousek. Dobře balancuje mezi dramatickými i humornými částmi a nesklouzává k přehnaně podbízívému sentimentu. Prostě příjemná všehochuť i s trochou tajemna, která je schopná pobavit velmi široký okruh diváků. Za mě hezké 4 hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Morloth 

všechny recenze uživatele

Co se příběhové stránky týká, nejedná se o žádný originál. Zlý despotický tatík, nedorozumění v rodině, problémy s dětmi,... Proto by se mi film nelíbil. Navíc některé nejasnosti, jako např. zmizení milenky a velmi rychlý návrat filmu škodí. Ale Ivan Trojan předvádí obvykle kvalitní výkon, Radoslav Brzobohatý perfektní, Ivana Chýlková zajímavá, atd. atd. Až na Pavla Lišku, který je zase Liška a už mi to začíná vadit, tak po herecké stránce není co vytknout. Jiří Strach dobře režíroval, a tak vznikl film, který se prostě zaryje pod kůži. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

WOW. Jednoduché, poutavé, dobře napsané, řemeslně brilantní. Strachovy konexe s tuzemskou hereckou smetánkou jsou zúročeny na maximum - typově přesné rodinné archetypy v podání typově povědomých herců, kteří je hrají odjakživa a přitom to není trapné a nenutí to ke glosám. Mám pocit, že Brainstorm by se za sebe nemusel stydět ani v kině v konkurenci Michálka a Slámy (a popravdě má ke Slámovi asi nejblíž). Velké překvapení. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (13)

  • Zatímco na začátku filmu má svěřená Škoda Octavia poznávací značku začínající na 7A2, ve zbývajícím průběhu filmu je možno postřehnout na značce písmena AKL. K takové změně by ovšem dojít nemohlo, protože první zmíněný typ poznávacích značek je novější. (Mara97)
  • Místo, kde ve filmu bydlí doktor Jakub Hloch (Ivan Trojan), je stejné jako ve filmu Ženy v pokušení (2010), kde bydlí Helena (Lenka Vlasáková). Jak Ivan Trojan, tak Lenka Vlasáková, hrají v těchto filmech psychology a mají v této vile soukromou ordinaci. Vila se nachází v pražských Dejvicích v Glinkově ulici. (MissSimm)
  • Na konci filmu se poslíček (Pavel Liška) v nemocnici otci (Radoslav Brzobohatý) zmíní, že dostal k životu 29 165 dnů, což je přibližně 80 let. A právě v takovém věku, těsně nedožitých osmdesáti let, o čtyři roky později od natočení filmu Brzobohatý skutečně zemřel. (Mara97)

Reklama

Reklama