Reklama

Reklama

Ledová smrt

  • Česko Ledová kořist (více)
Trailer

Partia snowboardistov sa vyberie za pôžitkami do vysokohorskej oblasti. Po zranení jedného z nich sú nútení vyhľadať pomoc - a jediným útočiskom sa zdá byť horská chata v jednej z dolín. Tá je opustená a bez funkčného telefónu, zato s poriadnou zásobou alkoholu a množstvom prázdnych izieb. Niekto alebo niečo sa však v chate predsa len ukrýva. A prvú obeť delí od smrti iba krátky okamih. Kratší ako švihnutie horolozeckým krompáčom... (Nick Tow)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (301)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Vynikající slasher z Norska.Který se dočkal ještě dvou pokračování.Dvojka už je o něco slabší,ale pořád se o ní dá ríct,že je to kvalitní horor.Trojku jsem sice neviděl,takže nemůžu bodovat.Ale podle traileru,který jsem viděl můžu říct,že jí ani nechci vidět.Hlavně si nechci zkurvit kladný dojem zprvního a druhého dílu.Takže rezignuju na třetí díl a dělám jakoby vůbec nevznikl. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Když už snaha o nápaditý horůrek ve stylu amerických vyvražďovaček, pak tu mělo být více nechutných scén! Jedna otevřená zlomenina je sice fajn, ale když ji posléze kazí podivné záběry na marmeládové kaluže krve, není to prostě ono. Amerika rozmazlila svět hororových fanoušků svou explicitností, a jak teď někde není, působí hned všechno jaksi nevinně - občas jsem měl pocit, že sleduju norské Sněženky a machry. Vidno, že byl film koncipován spíše jako adrenalinový thriller, ale trocha toho gore by se zde určitě neztratila. Po řemeslné stránce až na výbornou hudbu lepší průměr. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Snad první slasher, kde jsem se všemi postavami opravdu sympatizoval. A to se cení! K tomu ještě atraktivní norské prostředí a vynikající atmosféra. Přes tato nesporná pozitiva je film ale strašlivě předvídatelný a konec by k mé plné spokojenosti taky musel být jiný. Takhle je to "jen" něco málo přes 70% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Prostředí velmi poutavé, kamera zajímavá, postavy příjemné, hlavní hrdinka až sympatická. Jen ta zápletka s příběhem jsou tak trošku tuctově nezajímavé. I když musím za pozitivum uznat fakt, že záporáka před kameru moc nestrkali, kdyby jo (a točit to Amíci, asi by se tak stalo, ono vlastně část pozitivního vyznění filmu tvoří fakt, že je tak nějak norsky exotický), bylo by to jen v neprospěch filmu. Jako ono to je fajn, kouká se na to hezky, ty postavy vás neserou, naopak, cítíte se jako šestý z party, že pointu prokouknete během několika minut filmu nijak neuškodí, i tu atmosféru to má, jen prostě celou dobu čekáte, že se stane něco více. A ono ne. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Polhodiny nič len jedna zlomená noha. Potom chlapík zistí, že jeho 30-ročná priateľka je panna. Stále čakáme ne horor. Ubehla hodinka a zatiaľ sme zaznamenali len jednu odmerku krvi, našťastie to nebola krv po prvom pohlavnom styku. Keď konečne príde vraždenie zisťujeme, že ten vrah si to skutočne užíva. Takou lopatou sa dokáže zahnať aj po dobu 10 sekúnd a obeť stále netuší, že stojí je za ňou. Nakoniec príde oslobudzujúci koniec. Pre diváka oslobodzujúci. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Keď Jannicke (Ingrid Bolsø Berdal) ide skontrolovať Ingunn (Viktoria Winge), dvere do izby sa otvárajú smerom von. Keď sa Jannicke vracia s Morten (Rolf Kristian Larsen) a Mikal (Endre Martin Midtstigen), dvere sa otvoria dovnútra. (misterz)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v nórskom pohorí Jotunheimen a trvalo od 17. januára 2006 do 4. marca 2006. (MikaelSVK)
  • Hotel, v ktorom sa film odohráva, v skutočnosti nesie názov Hotel Leirvassbu. Jeho adresa je 2687 Bøverdalen, Nórsko. (BoredKid)

Související novinky

Svensk Filmindustri mění vedení

Svensk Filmindustri mění vedení

24.04.2014

Michael Fleischer, generální ředitel SF Film v Dánsku, a Guttorm Peterson, SF Norge v Norsku, ohlásili po více než deseti letech své působnosti ve Svensk Filmindustri svůj odchod. Fleischer u… (více)

Reklama

Reklama