Reklama

Reklama

Lidé si myslí, že doba draků dávno minula. Jenže ta teprve přichází. Vždy jednou za pět set let se narodí dívka, která dokáže proměnit obyčejného hada v nejmocnějšího draka ze všech. A ten může zničit vše, co mu přijde do cesty. Třeba celé Los Angeles... Ethan Kendrick jako chlapec zavítá s otcem do zastavárny korejského obchodníka Jacka. Ethan prochází obchodem, když v tom se otevře skřínka a z ní se vylije světlo. Zastavárník předstírá srdeční slabost a požádá otce, aby mu došel pro bylinky. Mezitím Ethanovi vypráví příběh. Ve skřínce je šupina Imogiho. Imogi je tvor z korejských legend, který se proměňuje v draka. Velice dávno žili obří hadi zvaní Imogiové a jednou za 500 let byl jeden odměněn za své dobré skutky tím, že se mohl stát nebeským drakem. Aby se mohl stát nebeským drakem, musel přímo z nebes dostat dar v podobě síly Ju-jid´žu. Díky této síle se Imogi dokázal proměňovat v draka. Jenomže mezi hodnými draky se našel i jeden zlý – Buraki, který záviděl Ju-jid´žu a jeho stoupenci se jí rozhodli zmocnit. Nebesa to však nechtěla dovolit a rozhodla se skrýt sílu Ju-jid´žu na Zemi a seslat na Zemi nejlepší bojovníky, Harama a jeho pána Bodžama, aby sílu Ju-jid´žu za každou cenu ochránili před zlým Burakim. Jenže Buraki věděl, kde hledat Ju-jid´žu. Ženě korejského šlechtice se narodila dcera a ve chvíli, kdy dívka měla dosáhnout 20 let se v ní měla zrodit síla Ju-jid´žu a Imogi, který by se jí v té chvíli zmocnil, by se mohl proměnit v draka. A tak se stalo, že Bodžam dvacet let pečoval o krásnou Narim a cvičil Harama v nebeského bojovníka. (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (329)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Hm... těžce průměrné digitální triky (se kterými rejža navíc neumí moc zacházet), směrem k závěru čím dál přeplácanější akce (svou nevkusnou přeplácaností a absencí adrenalinu diváka spíše otravující), dále hloupý příběh a hloupé dialogy. Tvůrci obrazově vykrádají vše, co mohou, není tu jediný vlastní nápad - tu bila do očí podobnost s Pánem prstenů, tu s Hvězdnými válkami, tu zase s Godzillou. Celkově příkladná ukázka, jak vyhodit vyšší rozpočet z okna. Od úsměvných televizních hovadin kalibru Varan vs. kobra se totiž Dračí války liší jen docela hezkými triky. Jedna hvězda za ty hezké čínské draky v závěru. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Tak už vím, jak to vypadá, když si Korea hraje na Hollywood a rovnou říkám, že to není žádný zázrak. D-War se snaží být za každou cenu cool a tak vykrádá, co může. Brnění dračích vojáků a místo závěrečného souboje, jakoby z kamery vypadlo Pánovi prstenů a příběh filmu se zase možná inspiroval v galaktických dálavách Hvězdných válek, kdy jsem při všech těch proslovech o temných a světlých/nebeských hadech a faktu, že hlavní hrdina ve svém prvním životě zradil světlou stranu kvůli lásce, čekal, že ty obří ještěrky vytáhnou každou chvílí světelný meč a uzavřou kruh po jediovském způsobu. K tomu zde pobíhá korejská verze Lorda Raydena, jehož druhou reinkarnaci si střihl čínskou polévkou srkající Robert Forster.To, že je to podle korejské legendy, je mi docela fuk, protože film má neskutečně nudnou první hodinu, kdy jsem zvažoval, že ho vypnu. Pak sice přichází akční půlhodina, která má ale zase špatné triky a střih. Kameře chybí větší chuť experimentovat a nabídnout nějaký průlet bojištěm. D-War není tak špatný, aby se u něj člověk smál, ale není ani tak dobrý, aby se člověk u něj bavil. Prostě jen další hloupý pokus o pořádný blockbuster za celkem malý rozpočet. ()

Reklama

Kordus 

všechny recenze uživatele

Ukázkový případ toho, jak to vypadá, když se to přežene s lobotomií. Příběh je stupidní sám o sobě, ale tragické pokusy naroubovat do filmu humor nebo scénáristická bezradnost (skvěle viditelná při scéně, kdy hlavní hrdinové prchají v autě před rozzuřeným plazem, který je má těsně před tlamou, STŘIH, hrdinové sedí v restauraci a povídají si s kamarádem - uniklo mi něco?) dávají i odolnějším divákům zabrat. Takže jediným pozitivem zůstávají samotní draci, obludy a vizuální efekty, na které se koukat nejen dá, ale je to radost. Mohl z toho vzniknout výborný dvacetiminutový videoklip za pět hvězdiček, takhle je to jen na dvě... ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Had leze z díry, vystrkuje kníry...a tahá se za ně šupinatou prackou a říká: "Bůhéa bhébrrrll Jar Jar Binks!!". Korea je nepochybně kulturně svébytný kout země, a vyplácání největšího rozpočtu za rok 2007 na přesun děje do USA a vytvoření světa, kde zlý obří had každých pět set let hledá "kouzlo", které ho přerodí v nebeského draka, a nebesa sesílají mocného válečníka ku pomoci dobré věci, by mohlo fungovat. To by ale scénář nesměl odpovídat standardům nejdebilnějších televizních dobrodružných filmů. Nemám problém s existencí a fungováním světa, který nám tu byl ukázán, ani s tím, že armáda zlého draka vypadá, jako by utekla z Epizody I (byť jsem se musel smát, a opravdu čekal, kdy ta retardovaná zrůdička pro dětské publikum - pardon, zásadní dějotvůrce Ságy Ság - svým mocným jazykem zastaví meč hlavního záporáka). Mám už trochu problém s masakrováním stovek středověkých vesničanů a novověkých měšťanů (včetně zakousnutí a vyplivnutí hadodrakem!!!) bez jediné kapky krve, protože tvrdím, že na to buď máte, nebo to nemáte dělat, protože pak vypadáte jako kreténi dávající na odiv, kolik jste měli peněz na výpravu, kompars apod., ale zároveň ukazující, jak jste se každičkou sekundu kvůli prachům báli o šíři divácké obce. Kde mám ale zcela zásadní problém, to je fungování elementárních dějových momentů. Dojde totiž kupříkladu k vyhrocené scéně, kde se hlavní hrdina - BTW mimozemšťan z Roswellu, zde nově střižený na Zaca Efrona - SPOILER!!! vrhne do střely určené hlavní hrdince, a dostane ji (střelu, ne hrdinku). Zvedne se nezraněn, nikdo neřekne ani půl slova, a jede se dál;) Přitom v duchu zachování kvality materiálu bych se spokojil i s takovou ubohostí jako "Tý jo, ještě že tě netrefil." Na druhou stranu vás takovéhle záseky alespoň můžou připravit na hustopekelný závěr, ve kterém se zničehonic SPOILER!!! zjeví hadus ex machina a "problém se vyřeší". Co na tom, že to absolutně nedává smysl, že?:) Nakonec máte tu katastrofák ze současnosti říznutý poctivými wuxia scénami ze středověku. Takový, kde se zabíjí po stovkách a tisících, ale nevyteče ani kapka krve. Jestli je tohle pocta, tak rozhodně ne stařičkým "peckám" jako byla Gappa. Tam jste totiž od začátku věděli, na čem jste. Tohle je jen něco naprosto nezvládnutého, co se schovává za prachy a pohledné CGI (takže zase za prachy). 20%, protože na odpad by to musela být zábava, kdežto tohle je teror. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Jak už to v mnohých filmech bývá, nezastavíte-li toho či onoho, nastane apokalypsa a následně konec světa. Dračí války nenabízí vesměs nic nového. Když jsem zjistil, že stál film "jen" něco přes $30 miliónů, tak jsem byl překvapený - spousta snímků s několikanásobně větším rozpočtem dopadla totiž i hůř. Vizuální efekty byly navzdory mému očekávání obstojné a nazapadly do filmové žumpy (viz "filmy" se žraloky posledních let). Nad herci se ve filmech tohoto typu nepozastavuji (zde by to možná i šlo). Výtečná závěrečná bitva "biblických" rozměrů. Celkově 50%. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (1)

  • Jedná se o nejdražší a nejvýdělečnější korejský film roku 2007. (Terva)

Reklama

Reklama