Reklama

Reklama

Vášeň a cit

  • Velká Británie Becoming Jane (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Vášnivý milostný příběh o skutečném setkání mladé Jane Austenové a Toma Lefroye, který pravděpodobně inspiroval její největší romány. Roku 1795 byl pro mladou anglickou dámu hlavním životním cílem sňatek s bohatým mužem. Jane Austen (Anne Hathaway) však věří na lásku. Ve svých 20-ti letech se konečně setkává s temperamentním mladým Irem Tomem Lefroyem (James McAvoy). Jeho intelekt a opovážlivost ji naprosto uchvátí a Jane brzy nemyslí na nic jiného, než na Toma. Může si ale dovolit odmítnout nabídku k sňatku s vnukem Lady Gresham (Maggie Smith), vzepřít se autoritě svých rodičů a uprchnout před sociálními konvencemi? Díky filmu Becoming Jane můžeme zjistit, že mezi Rozumem a citem a Pýchou a předsudkem se odehrál opravdový životní příběh… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (230)

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Dostane sa vam zhruba to, co cakate, ak ste videli hoc len Pychu a predsudok. I ked v akejsi lite verzii. Kazdopadne by som vyzdvihla McAvoya, ktoreho mam sice uz asi nastalo za fauna z Narnie, ale jeho usmev ma naboj a do historickej romance sa vyslovene hodi. (Teraz som naozaj zvedava na jeho Pokani). Naopak najvacsim minusom filmu, pre mna, su rozhovory. Mam rada slovne bitky dvoch inteligentnych ludi a od filmu ako teno som ich rozhodne cakala. Dockala som sa len napodobenin. ()

zuzinka2 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není tak špatné jak jsem čekala. Na adaptace románů Jane Austen to sice nemá, ale i tak nelituju dvou hodin strávených pozorování tohoto filmu. James Mcavoy je jako vždy vynikající a tato role mu sedla. Anne Hathaway za ním sice trochu zaostává, ale i to se dá vydžet. Celkově docela příjemná podívaná a silnější 3 hvězdičky. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Životný príbeh Jane Austen sa mi rozhodne páčil viac ako jej dielo Pýcha a predsudok. A nie je to len samotným obsahom, skôr by som povedal že je to v odlišnom filmovom spracovaní a v lepších hercoch. Bola tu proste chémia. Tiež napr. A. Hathaway sa mi do historických a romantických filmov hodí viac ako K. Knightley. Odhliadnuc od negatív a rozdielov medzi oboma filmami, je mi teraz aspoň jasné, kde autorka čerpala inšpiráciu. Stačilo sa jej len spätne ohliadnuť na svoj život a námet hneď na niekoľko romantických románov bol na svete. Obetovať svoju lásku pre druhých je to najcennejšie čo okrem svojho života môžme niekomu darovať. Mnohí si žiaľ podobnú obetu ani neuvedomia a upadne tak do zabudnutia. Skutočne veľký človek však tento skutok ani nepripomína. Škoda, že sa do scenára nepriplietlo trocha viac z členov rodiny T. Lefroya (J. McAvoy), mohlo to byť ešte zaujímavejšie. Najviac ma však mrzí, že je tento výborný historicko-romantický film tak podceňovaný, určite si zaslúži väčšiu pozornosť a aj červené čísla. 85/100 ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Druhé vydání Pýchy a předsudku od Wrighta, akorát mnohem horší. Jako by se to Jarrold snažil všechno neokatě okopírovat. Jistě, počítala jsem s tím, že příběh bude místy podobný, vždyť Austenová se u Pýchy nechala inspirovat svým životem, ale tohle bylo moc. Anne Hathawey tam prostě pořád vypadala jako žena s 21. století a James McAvoy se mi líbil na začátku, kdy to byl frajer a ne když na konci vypadal, že se rozpláče! Každopádně, kvůli němu dávám filmu *** ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Romány Jane Austen jsem nikdy ráda neměla (příliš nudné, rozvleklé, žádný se mi ještě nepodařilo dočíst do konce…), ale tenhle film mě hodně příjemně překvapil – krásná výprava, kostýmy, hudba. Oba mladí představitelé mi naprosto seděli (pochybuju, že přeceňovaná Keira Knightley by to zahrála líp…) a pobavily mě i vedlejší role paní Weasleyové a profesorky McGonagallové z Harryho Pottera :-) ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Anne Hathaway se kvůli filmu naučila hrát na piáno. (Karlos80)
  • Dům Jane Austin pochází z roku 1747. (duklak2)
  • James McAvoy musel kvůli své výšce 1,74 metru po dobu celého natáčení nosit boty s vysokou podrážkou, aby nebyl menší než o 3 centimetry vyšší Anne Hathaway. (ufooonek)

Související novinky

Režisér To a drákulovský prequel

Režisér To a drákulovský prequel

09.09.2017

Trend filmů o spisovatelích, kteří v podstatě zažívají svůj vlastní román, ještě neskončil. Možná si pamatujete romanci Vášeň a cit s Jane Austen nebo Havrana s Edgarem Allanem Poem, no a teď se… (více)

Reklama

Reklama