Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Laura (Danielle Savre) prežila v detstve ťažké trauma keď sa spolu s bratom stali svedkami vraždy rodičov, pričom vrah nebol nikdy chytený. Po opätovnom prepuknutí jej fóbii a na naliehanie kamarátky nastúpi do liečebného ústavu pod vedením Dr. Allena (Tobin Bell), ktorého pacientom bol v minulosti aj jej brat. Krátko po nástupe sa však dozvedá pravdu o experimentálnej liečbe jej brata ktorá nedopadla tak celkom podľa predstáv a navyše okolo nej začnú umierať ostatný pacienti na smrteľné nehody. (petero)

(více)

Recenze (70)

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Po hororovém úvodu a seznámení se s hlavní hrdinkou po letech přišla na řadu další hororová scéna. Sleduju to a říkám si:"Tak tohle je na tuty jen sen hlavní hrdinky a až vygraduje lekačkou, tak se hrdinka probudí a to samozřejmě ŠABLONOVITÝM posazením se v posteli." No nebylo to přesně takhle?!!! Co může být ubožejšího, než takovým způsobem průhledná filmařina? A kdy už konečně ti blbové pochopí, že po noční můře sebou člověk maximálně tak prudce trhne v leže? Nějaký imbecil přišel se sedánkem a okamžitě se to zařadilo mezi hromadu dalších šablon, do amerického manuálu filmových postupů "Točíme klišé - snadno a rychle", podle kterého točí každá nula. No nic... další scéna: Hrdinka ve svém pokoji v léčebném ústavu čumí vystrašeně do skříně. Baf! Lekačka. Mladík ji chytil za rameno. "Jé ahoj, promiň, že jsem tě vylekal, chtěl jsem se seznámit s nováčkem". No ty vole! Dokáže se režisér vůbec vcítit do rolí? Představte si to: jdete po chodbě a vidíte pootevřené dveře pokoje a v něm holku, co někam čumí. Nepozdravíte ji zrovna z dálky, prostě přijdete až k ní, úplně v tichosti a položíte jí ruku na rameno. WTF? Jo a vraždění obětí způsobem, který má s nimi něco společného, už bylo v několika hororech, takže v tomhle taky žádná sláva. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

O fous lepší než první díl, ale i tak se pořád jedná o lepší podprůměr. Děj se ze skříně přesunul do blázince, kde bubák využívá k strašení pacientů jejich vlastní fóbie či slabosti a postupně je všechny odpravuje. Vše tak od duchařiny sklouzlo k prachobyčejnému slasheru, ve kterém se sice občas zablýskne díky vraždám na lepší časy, ale vzápětí se zase vrátí zběsilá kamera, která doprovází prchající obět a jsme zpátky v šedi podprůměru. Trojku už nedam. 40% ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

NAprostej průměr. Neoriginální scénář, pěkné vraždy, dobrá O Connor a neuvěřitelně špatně přehrávající Bell(fakt špatnej herec). Ale na jedno zkouknutí to jde, jen škoda toho že jsem po 15 minutách jaksi věděl (SPOILER) že se nebude jednat o nadpřirozeno ale o slasher a v ani ne v polovině jsem věděl kdo je vrah(KONEC SPOILERU) ještě mě čeká trojka:-) ()

dudo0606 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo sto krát lepšie ako jednotka. Najviac sa mi páčilo to, že boli všetci uveznení na psychiatrickej liečebni a to dodávalo filmu akúsi strašidelnejšiu atmosféru. To rozuzlenie som nečakal v žiadnom prípade keďže jednotka bola spravená ako duchársky kúsok ale páčilo sa mi to. Mimochodom, s jednotkou to malo okrem názvu spoločné ešte niečo ... úplne malý detail, ale predsa ... keď Laura prechádzala záznamy doktora Allena tak tam bol článok o tom ako spáchal samovraždu muž trpiaci tými istými bludmi (hl. hrdina z jednotky). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Atmosféra filmu zhruba v polovině filmu začne docela slušně gradovat a to co jsem postrádal v jedničce ( tedy napětí), toho tady bylo sice poskrovnu, ale bylo. Čím víc ubývalo jednotlivých postav, tím si mohl pozorný divák udělat obrázek o tom kdo že bude tím záhadným vrahem a musím se přiznat, že ke konci to už asi bude tušit většina z vás, takže žádné překvapující finále se konat nebude. K dobru musím ovšem připočítat fakt, že čím víc se blížil film ke konci tím začal být ‘‘brutálnější‘‘ a maskéři se pěkně vyřádili. Dokonce i doprovodné zvuky a všudypřítomné přítmí dokázali příjemně zpestřit celkový prožitek z filmu, takže já jsem byl ve finále docela spokojený. Navíc zde oproti jedničce zahrála většina herců docela solidně což samozřejmě také zvedlo celkovou úroveň tohoto snímku. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (3)

  • Jeff Betancourt v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)
  • Natáčelo se v americkém státě Kalifornie ve městech Los Angeles a Pasadena. (Terva)
  • Přesto, že film byl určen k vydání rovnou na DVD, byl promítán v některých zemích v kinech. V kině jej viděli diváci v Rusku, Itálii, Mexiku a Venezuele. (Terva)

Reklama

Reklama