Reklama

Reklama

Poté co Teal'c s Valou zmizí, tým si uvědomí, že byla změněna časová linie a Stargate program již neexistuje. Flotila goa'uldských mateřských lodí, vedených Baalem, přiletí napadnout Zemi. Zatímco se SG-1 pokouší o popravu Baala, posledního goa'uldského Vládce soustavy, Teal'c a Vala nevysvětlitelně zmizí. Carterová, Daniel a Mitchell cestují zpět časem na místo, kde byla změněna historie a kde byl Stargate program byl úplně vymazán z časové linie. Když se pokouší přesvědčit autority o tom co se stalo, goa'udská flotila mateřských lodí, pod velením Baala, jeho královny Katesh (Vala) a jeho prvního může Teal'ca, přiletí na orbitu. SG-1 musí najít Stargate a dát věci do pořádku dřív, než bude celý svět zotročen Goa'uldy. (ridomil)

(více)

Recenze (270)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Závěrečný film jak má být, který je krásnou tečkou za těmi deseti nádhernými sezónami. Zápletka opět těží hlavně z různých časových paradoxů, ale vem to čert, když to pořád vskutku funguje a navíc je to sranda. Navíc se sem vrátily téměř všechny ikonické postavy, včetně Ba'ala, okolo kterého se to celé točí, generála Hammonda (RIP, Don S. Davis) a samozřejmě Jacka O'Neilla, bez kterého by to nebylo ono. Jedinou chybou je, že má žalostně málo prostoru, a vy si ho ani nestačíte pořádně užít :). Ale co, i tak je to skvělé pokoukání se vším, co bylo na Hvězdné bráně tak fajn. Mě osobně to potěšilo, ale na plný počet to prostě nemá a nejen proto, že závěr desáté série je lepší. Prostě je to dobrý. A hodně. A jsou tam všichni. 80% + 5% za to až téměř cameo RDA. A vzhůru na Atlantis! Původní hudba z Emmerichova filmu také zatraceně fajn a i za to dávám plus. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Návrat se ani tak nesnaží uzavřít seriál, jak by většina asi čekala, ale přináší hrátky s časem a na to fanoušci vždy slyšeli, protože šlo o skvělou zábavu. Za ty roky byly jistě k vidění lepší zápletky a místy až křečovitá snaha o akci byla celkem úsměvná, ovšem stejně to mírně předčilo Archu pravdy. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ čo prvý zo série Stargate filmov uzatvoril príbeh tiahnuci sa poslednými sériami, Continuum hlási návrat ku Goa'uldom a hlavne k Ba'alovi, ktorého líniu nestihli v seriáli dotiahnuť do konca. A bola by asi škoda nevyužiť služby dnes už žiaľ nebohého Dona S. Davisa a predovšetkým starého známeho Richarda Deana Andersona, ktorí si s Goa'uldmi za ten čas čo to preskákali. Napriek tomu je však Continuum miernym sklamaním. Fanúšikov asi nepoteší, že O'Neill sa mihne len v pár scénach a po výbornom začiatku naviac prichádza rýchle vytriezvenie v podobe mierne odfláknutej druhej časti, ktorú dvíha hlavne charizma Qetesh a pohrávanie sa s časom. Škoda taktiež málo vygradovaného finále, to najlepšie zo seriálu tak ostáva naďalej neprekonané. ()

dom156 

všechny recenze uživatele

Sam má dlouhé vlasy, Jack jaksi přibral, ale jinak je to ta stará dobrá parta. Řekl bych, že toto rozuzlení celého seriálu je mírně lepší než zúčtování s Orii (film: Hvězdná brána: Archa pravdy). Mohu zde ocenit výbornou zápletku, která je ke konci bohužel až moc uspěchaná. Líbila by se mi zde stopáž klidně i přes dvě hodiny. Krom uspěchaného konce nemám co vytknout a když běželi titulky, chytla se mě taková nostalgie, že už jsem vše viděl z původního seriálu + filmy. Nicméně leží přede mnou další výzva jménem: Hvězdná brána Atlantida. Mimochodem samozřejmě doporučuji. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 10/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 9/10/// +je tu kompletní sestava herců, poutavý příběh, hlášky, akce, efekty, vše do sebe opět krásně zapadá -kdyby se na to uvolnilo ještě víc peněz, mohlo to být naprosto velkolepé/// Dlouho očekávané završení desetiletého putování s tímto seriálem nemohlo dopadnou lépe. Tvůrci vymysleli dostatečně silný příběh, který mohl vydat na celý film. Dostali do něj všechny známé a důležité postavy včetně těch záporných a přichystali nám pěkně horké chvilky ve kterých si divák uvědomí jak málo stačí a může být vše ztraceno. Jediným smutným okamžikem je ten fakt, že už je to opravdu naposledy./// Celkem 90%/// Podruhé viděno v TV 20.3.2013 ()

Galerie (18)

Zajímavosti (12)

  • Herec Don S. Davis, který ztvárnil oblíbenou postavu generála George Hammonda, zemřel 29. června 2008 ve věku 65 let - přesně měsíc před vydáním snímku na DVD. Stargate: Continuum je tak jedním z jeho posledních filmů. (3DD!3)
  • Producent a scenárista všech tří seriálů, Brad Wright, se ve filmu objeví jako pilot F15. (Guilemot)
  • Kukuřice, kterou zmiňuje Mitchell (Ben Browder) při výslechu, se nazývá kassa a v seriálu je na některých planetách užívána jako droga. Je to narážka na 16. epizodu 9. série "Narušená síť" seriálu Hvězdná brána (od r. 1997). (Franta)

Reklama

Reklama