Reklama

Reklama

Pastýř

  • Česko Strážce hranice (více)
Trailer

VOD (1)

Jednotka amerických zvláštních sil se rozhodla vydat se na dráhu zločinu a chystá se do Spojených států propašovat heroin v hodnotě 35 milionů dolarů. Do cesty se jí ale staví agent pohraniční stráže Jack Robideaux (Jean-Claude Van Damme), který dříve pracoval na newyorském oddělení vražd. Přestože po něm jdou sebevražední atentátníci, krutí sadisté i zrádní úředníci na obou stranách hranice, Jack s nimi nemá žádné slitování. Osamocen se pouští do nebezpečného boje s mocným kartelem. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (128)

Kuny27 

všechny recenze uživatele

zezačátku až do půle filmu jsem silně uvažoval o 4* sice těch nejhorších, ale to nevadí. Od druhé půle, snímek v hlavní roli s Van Dammem, začínal pomalu občas rychleji ztrácet na kvalitě. Rozhodně se mi nelíbilo, že když Van Damme se pral, vypadalo to jako Superman,prostě neporazitelný. Scott Adkins si v tomto snímku předvedl svoje což chválím, ale když přišel souboj s Van Dammem, tak musel značně polevit, a to jako že výrazně. Van Damme schytá od Scotta spoustu kopů, ale to je jako facka, kdežto když kopne Jean tak to se Scottem zahází jako s toaleťákem ve větru. No prostě ke konci to velmi ztrácelo. Jediné co film povytahovalo byl Isaac Florentine a Scott Adkins, ale jinak? nic... ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dějově strohé a studené jako psí čumák, ale Van Damme na postarší kolena nebývale tvrdě kope a rvačky jsou konečně těžké, nabušené a značně uvěřitelné. Jinak samozřejmě čistě rutinna. Tady už ani nemá smysl nic vymýšlet. Obklíčený hrdina proti přesile zůstal v předešlém mileniu a na smysluplnější promotanec se béčkaři za kamerou nezmohou. Nechají tudíž veškeré možnosti na pardálovi před kamerou, který kope více než solidně a konečně si uvědomil, že taťka zachránce již není in. Chtělo by to nějakou pořádnou bombu aby se konečně mohlo hovořit o comebacku. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ikdyž se Isaac Florentine pohybuje po celou dobu své režisérské kariéry v těch nejkalnějších béčkových vodách, oproti ostatním tvůrcům těchto vesměs podřadných produkcí má jednu obrovskou výhodu. Umí zpracovat akci tak, aby vypadala skutečně hodně dobře a zároveň tím i dostat z herců to nejlepší, pro co jsou vlastně u svých fanoušků oblíbení a vyhledávaní. Což konkrétně v tomto případě znamená, že se tady Jean-Claude van Damme představuje v té nejlepší formě, v soubojích je vidět, že za jeho bojovým uměním nestojí um kameramana a střihače, ale pouze a jen jeho dovednosti, takže choreografie a zobrazení veškerých soubojů je přehledné, dynamické a vážně působivé a po této stránce je Pastýř prostě skvělou a zábavnou podívanou. Škoda v tomto ohledu tedy ještě dvou věcí, že Florentine mnohem více nevyužil přítomnosti dokonalého bojovník Scotta Adkinse, který stačil i v tom málu prostoru co dostal ukázat své vrcholné umění, a pak že té skutečně výborné akce bylo nakonec docela málo. Problém totiž je, že právě krom té akce vše ostatní stálo za prd. Tady už Florentine jasně prokázal, proč se nikdy nevyhoupne do vyšší ligy, práce se zápletkou, vedení herců, navození tempa, dialogy, atmosféra, to vše je těžce sračkoidní, nevěrohodné a skutečně ne zcela profesionálně zpracované. Pastýř má zkrátka dvě tváře. Ta akční je nadprůměrně zábavná a působivá. A tu druhou tvoří vlastně veškerý nepovedený zbytek. A když vezmu v úvahu poměr těchto dvou tváří, bohužel celý výsledný dojem přeci jen nakonec vyznívá spíše lehce v neprospěch Pastýře, nicméně ve van Dammově kariéře nejde v žádném případě o vyložený průser, na to se tu totiž předvedl ve více než slušném světle. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Střihači by patřilo pazoury umlátit, a ty zbytečné zpomalovačky si pánové taky mohli odpustit. Moc akce se zde neodehraje, a když, tak je jednou natočena docela dobře, jindy poměrně mizerně. Děj nemá smysl komentovat, jde o vandammovskou jednodhubku, ale přesto - zločinci se chovají od začátku jako naprostí pitomci, a nebylo by nutné je ani honit po dálnici, stačilo by na ně párátko. Třeba je nenapadne se zamíchat mezi ty skutečné kněze a jeptišky a zdrhnout ven, ne, zůstanou v busu a nechají se postřílet. Van Damme se taky hloupě nechá chytit (což je mimochodem natočeno neuvěřitelně špatně). Navíc je to natočené za levno, celnici postavili někde na letišti, takže se člověk diví, proč autobus ta policejní auta prorazí, místo, aby je objel. A jako vždy spousta ukecaných scén, postav, jimž se nedá věřit, zdlouhavých a zdržovacích jízd, než dojde k nějaké akci, která se sem tam objeví jen tak narychlo, do počtu. Nelogické jednání postav jsem už zmiňoval? ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Tak nejako /v kutiku duse/ este stale dufam, ze JCVD pride s niecim ako Bloodsport a kde nic, tu furt nic. A Pastyr moze zas o vysinach Bloodsportu len snivat. Scenaristicky je to strasny vyplach, ma to nejake emocie a akesi napatie tu je, ale akcne sceny nic moc, slabota a amaterizmus suverenne prevladaju. Hoci nejaky aky-taky prehlad v reziseroch mam, Isaac Florentine mi nehovori absolutne vobec nic. 30 % ()

Galerie (11)

Zajímavosti (11)

  • Vo filme je vidieť aj autobus Karosa B 731. (spidero11)
  • Jako bojový choreograf a koordinátor kaskadérů na filmu pracoval J.J. Perry. Bulharským koordinátorem kaskadérů byl Kaloian Vodenicharov, v závěrečných titulcích uvedený jako Kaloyan Vodenicharov. (Rominator)
  • Ve scéně, kdy bandita běží po schodech, vyskočí dříve, než jej Jack Robideaux (Jean-Claude Van Damme) střelí. (Chris Masters)

Reklama

Reklama