Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká akce. Dobrá zábava. Skvělý film! Malí válečníci je opravdu ohromné dobrodružství. Seznamte se s elitním komandem - postavičkami jako dělanými pro akci. Ze svých krabic utekly společně s Gorgonity, dobrosrdečnými, ale podivně vyhlížejícími bytostmi. Právě teď se jim teenager Alan Abernathy pokouší pomoci a také chce zachránit dívku svých snů. Podaří se mu to dříve, než bude celé město vzhůru nohama? (Universal)

(více)

Recenze (97)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Poctivý kus 80. zábavy, který umí dodat Joe Dante. Hodně to připomíná Gremliny, jen je to natočeno s lepšími triky o zhruba o 10 let později. Nejvtipnější scénou je pro mě, když elitní jednotka narazí v pokojíku na bárbíny. Hlášky skvělé a sympatické postavy. Tohle se docela povedlo. Po zásluze kvalitní guilty pleasure. 60% ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem to žral. Kdo by taky nechtěl aby mu ožili hračky. Skvělý nápad a dobrý provedení. Mne se to líbilo, vojáci byli drsní a šli po Gorgonitech jak zběsilí. Má to i vtipný momenty. Po letech se na to pořád dá koukat, i když už to provedení není bůhví co. Pořád si ale i kvůli nostalgie zaslouží dobrý hodnocení. ()

Reklama

sidzej 

všechny recenze uživatele

Prijemna hollywoodska rodinna zabava s trocha infantilnym dejom, zato vsak s remeselne zrucnou Danteho reziou a dobrym obsadenim. K tomu niekolko filmovych odkazov (Frankenstein, Vesmirna odysea, Akta X, Terminator 2, Gremlins, Cata) reziserov povestny cierny humor a Jerryho hudba. Mamka s tenisovou raketou bola najlepsia :D. 65% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jak mi tohle "militaristické Toy Story" přišlo zpočátku dobře rozestavené, ke konci už mě svou přeplácaností nudilo. Tvůrci si totiž vyloženě hráli, jak s efekty, tak s parafrázemi na filmové klasiky, ale nějak toho bylo všeho víc (a delší), než by švih jednoduchého dětského příběhu unesl. Přestože rozpohybování akčních figurek vypadá stále výborně, ostatní praktické triky – modýlky a výbuchy – již nikoliv, navíc si s nimi a jejich dynamikou režie nijak extra neporadila (viz bezkrevná honička na skútru). ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ako z osemdesiatych rokov. Až na to, že tieto potvorky nie sú také podarené, ako boli t.č. Gremlini s Kritermi. Vykreslenie zaspatého mestečka sa Danteovi (Piraňa) podarilo, Spielbergov DreamWorks sa postaral o politicky nekorektný humor... ale nejako som sa nebavil. Pripadá mi to ako vyvolávanie duchov. Je chvályhodné, že ujo Steven ide proti súdeniu na prvý pohľad (t.j. zlí sú mariňáci a škaredí harryhausenovskí Gorgoniti kladní), ale je to len priemer. Priemer s Kirsten Dunstovou (Interview s upírom, Džumandži). ()

Galerie (80)

Zajímavosti (4)

  • Jeden z tvůrců hraček má přezdívku Gizmo. Stejné jméno nesla i jedna z příšerek ve filmu Gremlins (1984), který rovněž režíroval Joe Dante. (Campbell)

Reklama

Reklama