Reklama

Reklama

Terry Leather pracuje v opravně aut. Není to moc výdělečná činnost, a proto se začíná pomalu zadlužovat. Se svými přáteli už podnikl pár drobných krádeží, ale byly to spíš drobnosti. Pořád čeká na nějakou větší příležitost a ta se mu naskytne v podobě přítelkyně ze starých časů Martine Loveové. Ta mu řekne, že jedná londýnská banka bude mít na týden vyřazené bezpečnostní systémy, a požádá ho o pomoc banku vyloupit. Terry si uvědomí, že to je příležitost, na kterou celou dobu čekal, a tak nabídku příjme. Sestaví tým ze svých nejvěrnějších přátel a společně vyloupí bezpečnostní schránky ukryté v trezoru. Kdyby ale Terry věděl, že jedna ze schránek obsahuje tak choulostivý materiál, že se o ní zajímá MI-5, podsvětí i hnutí Černá síla, tak by si to hned rozmyslel... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (546)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní krimi, v které se rozhodně skupinka lupičů vykrást banku velmi oblíbeným způsobem a to prokopáním od sousedů. Bankovní trezor obsahuje schránky, které jsou malými komnatami tajemství mnoha dobrých i zlých osob nedalekého okolí, takže se loupež stane pro lupiče problematičtější než očekávali. Jde po nich snad každý, který chce zpět svoje fotky, díky kterým drží v šachu ministry, starosty nebo mafiány. Jason Statham by však nebyl tvrdý chlap, kdyby se všem nepostavil a nesnažil se z toho své kamarády lupiče dostat, co nejrychleji. Film mě naprosto překvapil tempem a příběhem, v kterém se stále něco děje a uteče jako voda. Opravdu příjemná a staromódní záležitost s velmi dobrými herci. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Výborná kriminálka, která předčila má očekávání. 70tá léta jsou tak uvěřitelná, že překvapilo i mě jak snadno jsem do té doby zapadl. Jason Statham je tady pořád drsný frajer a nebál bych se říct, že je to jeden z jeho nejlepších filmů. Oni vůbec všichni herci předvádí nadstandart a Roger Donaldson je vede velice zkušenou rukou. No a scénář má podle mě hodně slušné grády na to, že jde o skutečnou událost. Pokud máte rádi filmy o vloupačkách a libujete si ve starých časech jděte do toho. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní. Celý film má vizuální šmrnc, příjemné herecké výkony, jistotu v režisérském rutinérovi Donaldsovi i úžasné tempo (což režisér ostatně dokázal už ve Třinácti dnech), přesto něco schází. Po několika minutách začíná samotná loupež, která má relativně přímočarý průběh, není ale zdaleka namířeno pouze na ní – to až poté vybředne řada komplikací a postav. V zákulisí tak čekají všelijaké intriky, dohody, ve finiši spokojené rybaření a kruh se uzavře!! Samotný snímek je prakticky akceprostý a velmi dialogový. Krimi poctivé, nikoli dechberoucí. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Pořádný kopec nudy zabalený v šíleném britském hávu 70. let. Plechový přízvuk se dá ještě unést, ovšem neumětelství scénáristů a režiséra už nikoli. Není to ani stylove retro, ani kvalitní a napínavé kriminálka, rodiné drama rovněž nefunguje a komedie už vůbec ne. Motivy hlavních hrdinů jsou neopodstatněné a bez pevné základny a hlavní klíč, kolem kterého se všechno točí mi nepřijde jako něco za co by se muselo jet na doraz a trhat hlavy. Statham poprvé nekope a dá se na to kupodivu i koukat, Saffron Burrows luxusní, zbytek jen přicmrndávači. Solidní potenciál, avšak v konečném součtu naprostá rutinna. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Takže: Za A) Nejsem fanouškem Saffron Burrows, ta ženská mě fakt nebere. Za B) David Suchet - skvěle namaskovaný a patřičně odporný - přidává filmu asi půl hvězdičky. Za C) Jasona Stathama bych rád někdy viděl v nějaké jiné roli, než coby drsného sympaťáka za hranou zákona. Za D) Roger Donaldson stvořil v 63 letech svůj dost možná nejlepší film (všechny jsem ale zdaleka neviděl). Za E) Jak je psáno v Zajímavostech, podle skutečnosti jsou jen základní fakta - průběh loupeže a jména lupičů, to je všechno "umělecká licence". Za F) Svižný děj uteče "pocitově" rychleji, než jak naznačuje stopáž a určitě nebude nudit. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • K bankovní loupeži v londýnské bance Lloyds Bank v ulici Baker Street skutečně došlo v září 1971. Stejně tak je skutečností, že radioamatér tehdy náhodně zachytil vysílačkovou komunikaci lupičů a předal informaci policii, která ji ale nedokázala včas vytěžit. Pravdou je i to, že se případ údajně po několika dnech poněkud vytratil ze stránek novin a pachatelé přepadení dodnes nebyli odhaleni. Vše ostatní ve filmu je ale čirá spekulace. (curfew77)
  • Hodinky, které Terry Leather (Jason Statham) ve filmu nosí, jsou značky Tag Heuer, model Monaco. (kwaicheng)
  • Britský černošský revolucionář Michael X (vlastním jménem Michael de Freitas) skutečně byl v roce 1975 oběšen na rodném ostrově Trinidad za vraždu Gale Bensonové, dcery vlivného člena britského parlamentu, která s jeho tamní komunitou žila. Její napojení na britské tajné služby je ovšem (v tomto případě mírně řečeno) jen další spekulací. (curfew77)

Reklama

Reklama