Reklama

Reklama

Neznámá

  • Itálie La Sconosciuta (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh mladé Ukrajinky žijící v italském městě brzy odhalí její smutnou minulost plnou násilí a ponižování. Ve snaze dosáhnout svých snů se snaží za každou cenu dostat práci. Stane se domácí hospodyní v bohaté rodině a stále více se jí rodina stává bližší. Ale jednoho dne přichází někdo z její minulosti a přináší nové zlo a násilí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (182)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,MÁM POCIT, ŽE JSEM NA MÍSTĚ KDE JDEŠ A JDEŠ, ALE STÁLE SE NEMŮŽEŠ POHNOUT Z MÍSTA. NEMŮŽEŠ NAJÍT VÝCHOD, POKUD TAM JE. KAŽDÝ KROK KTERÝ UDĚLÁŠ JE CHYBOU… UDĚLALA JSEM HODNĚ CHYB... A ŽIVOT JE KRÁTKÝ NA TO, ABYCH VŠECHNY SPLATILA“.... /// ,,Furt jen hledáš, hledáš…" (to jo, ale co? Přemejšlím jestli je to svině, nebo jestli jen život není spravedlivej…). Flashbacky plný nočních můr (ty jo, co seš zač? Proč jim to děláš?...) a fakt nevím (celkem) dlouho, jestli JÍ v těch zapeklitejch situacích držet palce nebo ne. A že jich je a (ne)pěkně mi svíraj žaludek. Řekl bych asi tohle: Kapičku drsnej příběh ze života a ze světa, kde je každej svýho štěstí strůjcem a kde je život krátkej na splacení všech chyb. Pro mě - parádní filmovej zážitek! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Я народився в Україні. 2.) Kámoška mě přemlouvá k ,,vejšlapu“ v Itálii. 3.) Jsem adoptovaná(ej) a původ rodičů je NEZNÁMÝ! 4.) Thx za titule ,,ENTITKA“ a ,,paycheck1“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

A to som si myslel, že uhorková sezóna mi žiaden významnejší filmový zážitok neprinesie. Pred pár dňami Funny Games a dnes Neznáma. O režisérovi, ani o hlavnej predstaviteľke som doteraz nič nevedel, Morriconeho hudbu som začal vnímať až v polovici filmu a Michele Placida som s novou frizúrou nespoznal vôbec. Napriek tomu všetkému som dve hodiny sedel pred obrazovkou ako prikovaný. Veľmi silný film, členitý príbeh s nečakanými peripétiami, výborné herecké výkony a z mojej strany jediná možná odozva v podobe plného počtu hviezdičiek a hlasného Uff!, keď to skončilo. ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

Takhle hutný psychologický thriller jsem už dlouho neviděl. Tornatore se s ničím moc nemaže a hned od prvních minut servíruje syrově drastický portrét života jedné východní imigrantky, která se snaží v Itálii alespoň trochu normalizovat svůj život. Děj má spoustu vedlejších motivů a podzápletek, což se pozitivně promítá do psychologické hloubky celého příběhu. Upřímně si teď nevybavím moc podobných filmů, kde by psychika hlavní postavy byla podrobena podobně hluboké analýze. Neznámá je takovým vícevrstevnatým psychologickým filmem, ve kterém je pomocí znepokojivých flashbacků a současných pohnutek (taktéž zatížených a podmíněných minulostí) postupně vytvářen komplexní obraz charakteru hlavní postavy. Chvílemi je to sice dost atmosférická, ale zároveň velmi nepěkná podívaná. Silné 4*. ()

Coleator 

všechny recenze uživatele

Postupná skládanka životního příběhu od pánů Tornatoreho a De Rita - a vlastně i od Morriconeho, protože sám o sobě dost temný příběh umocňuje téměř neustále hrůzu nahánějící hudební podkres, díky kterému budete mít žaludek pořádně sevřený... Jen škoda toho posledního dílku, s tím jsem tak úplně nesouhlasil... ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

10/10 Chtel jsem vyuzit stedre nabidky jisteho velkopromitaciho retezce a zajit zase jednou do velkeho Bia. Jake ale bylo me zklamani z aktualni nabidky programu - sama pitomost (takze docela chapu, tu lukrativni cenu...) Ale nakonec jsem natrefil na zcela neznamy film Neznama a tento ve vyberu zvitezil - preci jen Italie je Italie a Placida jsem po smrti Cattaniho uz dlouho nevidel. A byla to velmi dobra volba. Zpocatku kamera dala vzpomenout na vymazlene zabery Argentovi, a kdyz se k tomu pridala ()

Galerie (21)

Zajímavosti (4)

  • V decembri 2005 prebiehalo natáčanie v uličkách prístavného mesta Terst, následne sa v januári týždeň točilo v Ríme a filmovanie sa zakončilo v stredotalianskom regióne Umbria. (ludovit14)
  • Kseniya Rappoport při obsazení do hlavní role neuměla Italsky. Naučit se řeč musela krátce před začátkem natáčení. (Rugero)
  • Talianski zástupcovia zvolili snímku Neznáma ako svojho kandidáta do boja o nomináciu na Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama