Reklama

Reklama

Robin Hood

(seriál)
  • Velká Británie Robin Hood
Velká Británie, (2006–2009), 29 h 15 min (Minutáž: 45 min)

Hudba:

Andy Price

Hrají:

Jonas Armstrong, Gordon G. Kennedy, Sam Troughton, Joe Armstrong, Richard Armitage, Keith Allen, Lucy Griffiths, Harry Lloyd, Michael Elwyn, Sara Stewart (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(39)

Obsahy(1)

Nové spracovanie Robina Hooda – anglického hrdinu, ktorý sa skrýval v Sherwoodskom lese aby bojoval za práva chudobných-vykorisťovaných nenávideným Sheriffom z Nottinghamu a zároveň príbeh lásky Robina a krásnej Marian. Robin z Locksley sa vracia z vojenskej výpravy zo Svätej zeme, kde bojoval spolu s kráľom Richardom, na svoje panstvo. Tu sa dozvedá, že v Nottinghame už nevládne starý sherif sir Edward, ale nový nottinghamský ktorý tvrdou rukou zdiera poddaných a kruto a neprimerane ich trestá na najmenší priestupok. Robin sa s ním dostane do otvoreného stretu a musí pred ním utiecť. Domovom sa mu stáva sherwoodsky les... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (153)

Stanusch odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem asi 5 minut z nějakého dílu, kde poskakovala děvčata ze saracénského vražedného komanda s mečem v každé ruce - opravdu nevím odkud se ty meče vzali, protože dívky měly jen takové přiléhavé trikoty ... no, a na základě takového kousku jsem nejdříve hodnotit nechtěl. Pak jsem se rozhodl své hodnocení doprovodit komentářem, aby bylo jasno: Už nikdy ani kousek z této adaptace legendy o Robinu Hoodovi. ()

J0hn odpad!

všechny recenze uživatele

Nevydržel jsem se dívat déle než 20 minut. Snad kdyby v první čtvrthodince padlo pár podařených vtipů, dalo by se to brát jako parodie. Nebo kdyby tam byla nějaká necenzurovaná soulož, šlo by o docela výpravný pornofilm, ale ničeho takového jsem se nedočkal. Jelikož jsem očekával, že z Velké Británie by mohlo přijít něco kvalinějšího, byl jsem hodně zklamán. Pokud je vám ale méně než 10 let klidně 3 hvězdičky přidejte. ()

Reklama

zvonicek 

všechny recenze uživatele

Možná je to tím, že jsem neviděl žádné dřívější zpracování Robina Hooda, ale já se u této verze výborně bavím. A to i přes chyby, kterých není málo. Robin se občas chová dětinsky, zápletka je často velmi hloupá a tak dále. Na druhou stranu, líbí se mi zpracování postav (pěkně popsáno od Sašenka165), hlavně postava Sheriffa jako ryze záporného charakteru, jehož vystupování je ale velmi humorné, nebo Guye, jehož charakterní vývoj je velmi zajímavé sledovat. Líbí se mi také napětí, které dokázali autoři v každém díle hezky vystupňovat. Když ještě vezmu v potaz krásnou Lucy Griffiths alias Marian, nemůžu tomuto seriálu dát méně než 85%. ()

Vampira 

všechny recenze uživatele

Nuda. Toje to slovo, který mě v souvislosti s tímhle seriálem napadne jako první. A hned vzápětí nesympatický Robin, Guy Gisborn byl sice úžasný, ale sám to nevytrhne, když proti němu stojí všichni včetně scénaristů. Nevadila by mě vymydlenost, kostýmy ani nerealističnost, kdyby to bylo aspoň zábavný, ale ono houby. Zde vzpomínaná Xena nebo Hercules jsou proti tomuto veledíla. Jo a ještě mě lezla na nervy, teď mě nenapadá lepší výraz než "politická korektnost". P.S. Ty 2 hvězdičky jsou za Guye, kdyby to někoho zajímalo :-) ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

K počátku seriálu(Season 1+2): Neuvěřitelná blbost s nulovou historickou věrohodností, frackovitými postavami bez kouska racionálního uvažování, napěchovaná do pochybného balení "Sherwoodský zbojník k vašim službám". Guilty Pleasure momenty není třeba hledat, ony samy kříčí: "Všimni si, jak jsem blbý!!!" Stále jsem to snášela v očekávání, že musí přijít něco Něco. Nakonec jsem zlomila hůl a okázale ignorovala veškeré zmínky o nové sérii. Avšak musím říci, že jsem dobře udělala, když jsem se nechala nalákat do pekelně zábavné třetí sezóny, která poskočila o několik kvalitativních úrovní vpřed oproti starším bratříčkům. Zůstaly některé WTF momenty, ale jsou bohatě přebity postavami, které konečně vypadají, že do seriálu patří. Prudký rozjezd způsobil, že tuhle středověkou partu opět vyhledávám. Palec nahoru. Beze srandy... EDIT(28.6.2009): Tak jsem se zase jednou zmýlila... Počínaje 9. dílem si Robin vybral cestu pekla ďábelštějšího než skotačení po Svaté zemi na konci minulé série... Tehdy zesnula pouze Hoodova dívka, tu lze nahradit. Tentokrát byl vyvražděn takřka celý původní herecký ansábl a to smrtí, kterou si nezasloužili, zavaleni neuvěřitelným patosem a snahou o vykrádačky slavných filmových okamžiků. Zuřím kvůli Guyovi, který v rukou schopnějšího scénáristy mohl být tahounem, zuřím kvůli... já ani nevím proč. Ale režisér a scénáristé by si měli hlídat záda, aby je náhodou nezabil šíp vystřelený ze zálohy! ()

Galerie (153)

Zajímavosti (5)

  • V seriálu se objevuje vidlicový prak, který využívá energii akumulovanou gumovými svazky. Na tento typ praku se však používá vulkanizovaná guma. Vulkanizace kaučuku, pomocí které je možné vyrobit gumu vhodnou na prak, se začala používat až v 19. století. Tvůrci seriálu se tím minuli o několik staletí. Ve starověku a středověku se používaly odstředivé praky. Tyto praky mají při použití kamene o rozměru 5x3 cm dostřel až 300 metrů. (Rollo_Tomasi)
  • Robin Hood (Jonas Armstrong) ovládá tzv. "Saracény", tedy zbraně jako Luk a šavle. Jedná se však o nesprávné pojmenování. Luk, který Robin Hood používá, nese jen malou podobnost se zbraněmi ze středního východu. Ve skutečnosti se jedná spíše o moderní reprodukci luku Hunnish. (BLANIK.)
  • Jonas Armstrong (Robin Hood) odmítl účinkovat ve čtvrté sérii seriálu a ta se nenatočila. (glumka)

Reklama

Reklama