Reklama

Reklama

Bratři Bloomovi

  • USA The Brothers Bloom (více)
Trailer

Co si jen pamatují, byli bratři Bloomovi vždy odkázáni pouze jeden na druhého. Od dětství v ponurých sirotčincích až po luxusní život mezinárodních podvodníků se Stephen (Mark Ruffalo) a Bloom (Adrien Brody) dělili o vše. Stephen hravě vymýšlí rafinované plány, které následně realizují. Bloom ale touží po „neplánovaném životě“ - po skutečném dobrodružství, které předem nenaplánoval jeho starší bratr.
Bloom, který chce s životem podvodníka skončit, je ochoten se zúčastnit jednoho velkého posledního podvodu. Vetře se do života Penelope (Rachel Weisz), znuděné a svobodné ženy z New Jersey, která zdědila velké bohatství. Když k sobě pocítí skutečné city, začne váhat, zda ji chce skutečně oklamat, ale Penelope už je v pasti: je přesvědčena, že se jí naskytla příležitost zažít nezapomenutelné dobrodružství, do kterého je ochotna investovat milion dolarů. Zatímco se ale během jejich cest po celém světě utahuje smyčka Stephenových plánů, začíná Bloom přemýšlet o tom, zda nejde o nejnebezpečnější dobrodružství jejich života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (202)

Popluh 

všechny recenze uživatele

Dokonalý scénář, perfektní herci, výborná režie. Každá žánrová odbočka funguje na výbornou, pasáž z Prahy je navíc naprosto úžasná, navíc s jednou z nejodlehčenějších scén moderní kinematografie (jablko). Po Brick zase jednou něco jiného, ale Rian Johnson tím jen a jen potvrdil, že je jedním z nejnadějnějších a nejoriginálnějších "sám si sám" tvůrců posledních let. Po geniálním a skvěle vypointovaném konci mi nezbývá než se těšit na jeho další snímek. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Průměrná nuda. Námět sliboval trošku odlehčenou komedii okořeněnou jemným humorem, výsledek je ovšem nudnější. Párkrát jsem se sice pousmál, to je ale tak všechno. Většinu času se tu jenom nezáživně povídá a tempo je až příliš pomalé na to, aby mě to zajímalo. Navíc je to docela dlouhé a kdyby se vyškrtla ta závěrečná až příliš vážná dvacetiminutovka, mohlo to vypadat líp. Takhle mi k chválení zůstane jen výborné herecké obsazení a fakt, že toho procestovali fakt hodně, včetně Prahy. Zde byla taky snad jediná pasáž filmu, která mě vyloženě bavila. 50% ()

Reklama

Sinecod 

všechny recenze uživatele

V jednom filmu se sešli hned tři moji oblíbení herci, Josepha Gordon-Levitta nepočítám, ten tam byl asi na dvě vteřiny (nechápu). Do Adrienových očí bych se mohla vpíjet snad celé hodiny, Mark Ruffalo je svérázný manipulátor a Rachel Weisz, té to její nadšení prostě žerete. Rinko Kikuchi znám z Babelu kde byla skvostná, tady též. Ta to má všechno na háku. Film baví, nenudí, rychle plyne a celá ta stylizace je velmi příjemná na oko. Pohoda. Pěkné scény: Když Bang Bang jen tak mimochodem uřízne Stephanovi větev co mu překáží ve výhledku a on jen tak mimochodem poděkuje; vážná debata dvou bratrů a za nimi se projde velbloud; na začátku kdy jsou v tom baru, hraje hudba, chlápek na klavír a kamera jede doleva a je záběr kde čísi ruka krátce hraje na skleničku. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Obsadiť Adriena Brodyho a Marka Ruffala ako bratov je castingové faux pas. Nehovoriac o tom, že ani jeden z nich nie je ideálny pre komediálny žáner. Rachel Weisz toho dosť zachraňuje a dáva filmu svieži tón. Snímka sa pohybuje v prostredí charizmatickej zlodejskej fresky Entrapment, a je oblečená do imidžu "klobúkovej" bláznivosti The Avengers. Nie je chytrácka o krok pred divákom, ako by chcela, ale ani neurazí, pretože sa neberie úplne vážne. Ďalšia prešumiteľná oddychovka, do ktorej by som ako producent určite neinvestoval. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si myslela, že se mi ten film nebude moc líbit, a že ho nebudu chápat. Dívala jsem se na to vlastně jen protože to šlo v televizi, a protože tam hraje Mark Ruffalo. A docela mě to překvapilo. Až na posledních dvacet minut, kdy jsem se ztratila v tom co je podvod a co realita (prostě jsem předpokládala, že je všechno podfuk :D), jsem se chytala a docela jsem tomu i rozumněla, což jsem se docela divila :D Ale co jsem teda vůbec nepobrala byl ten konec, jako u většiny takovýhle filmů. Ale jinak se to dalo docela vidět. Navíc mě moc pobavilo, že vydávali Pražský hrad za Národní muzeum. 3* ()

Galerie (31)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu jezdí po Karlově mostě policejní a vojenská auta, což je značně neobvyklé. (Terva)
  • Bloom (Adrien Brody) nosí hodinky značky Tag Heuer Carrera Chronograph a Panerai. (dyfur)
  • Vojáci znázorňující českou armádu ve filmu nosí ruské útočné pušky AK-47. Ve skutečnosti však česká armáda v té době používala zbraně Sa vz.58. (Dekovnik)

Související novinky

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

Star Wars: Epizodu VIII natočí…

21.06.2014

... Rian Johnson. Kdo že to je, ptáte se? Za nepříliš známým jménem se skrývá jeden z nejtalentovanějších mladých režisérů, jenž prorazil středoškolským noirem Zmizení, bavil podvodnickou komedií… (více)

Reklama

Reklama