Reklama

Reklama

VOD (1)

Romantické drama popisující cestu dvou dánských partnerů, Christoffera a Maji, do Prahy. Ta pro ně není jen starobylým městem, ale také místem, kde je zakořeněno myšlení bývalého východního bloku. Setkání v Praze je příběh o svatbě na hranici rozchodu a staré lásce, která se stále proměňuje, zakořeňuje, je zapomenuta a na konec znovu objevena. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Hořké romantické drama z mrazivého Dánska, které je situované do naší metropole, má své klady i zápory, a v celku jde o tuctovou vztahovou záležitost zabývající se partnerskou krizí mezi dvěma lidmi. Během filmu se nedalo nepostřehnout několik ošklivých narážek na Prahu - viz okno místo dveří, guláš v úterý, pivo místo kávy atd. Naši tuzemští herci zrovna nereprezentovali naší vlast v tom nejlepším světle, a ještě že Plodková nemluvila až zas tolik anglicky. Zkrátka průměrný film, ve kterém je pár dobrých peripetií a záběrů na Prahu, ale z hlavy vyšumí pár hodin po zhlédnutí. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Dosti zvláštní film. Lehce kafkovské téma - hlavně to odcizení, plus k tomu pomáhá melancholická (možná je tolik cítit díky dánské režii!) nálada Prahy. Ani mi moc nevadí dánský pohled na Prahu a Čechy, i když to občas přestřelili (pohřební ústav, pivo a guláš). Mezi 3/4 hvězdami, ale díky skvělému Mikkelsenovi a pěkným záběrům Prahy zůstanu u 4. ()

Reklama

MsUtahraptor 

všechny recenze uživatele

Mám ráda filmy, kde můžu nadskakovat nadšením, že "Tohle znám!" (nebo se naopak rozčilovat, jestli nás tvůrčí turisti takhle vážně vidí) a odchytávat nepřesně přeložené útržky milované mateřštiny. Tomuhle přidává zábavná vložka "Taxikář projíždí pofidérním sídlištěm (aby ty dva vzadu bacil po hlavách a okradl???)" těsně předcházející ještě lepšímu "Banda cikánů čeká, co ještě z těch řvoucích cizinců vypadne" (Oslíčku otřes se!- jakpak tohle natáčeli? Byl to oficiální komparz, nebo prostě vytáhli kameru z doprovodného auta a davové rakce jsou stoprocentně autentické?) ()

DannyBoy80 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se na film těšil, hlavně kvůli Mikkelsenovi. Ale bylo to pro mě zklamání. Film plyne pomalu a je prošpikován neuvěřitelnými žvásty o pohřbu. Takovéto postupy u nás opravdu nejsou. Zamotanec s novými informacemi v průběhu filmu byl sice fajn, ale zapadl v celkové šedi filmu. Herecky docela průměrné. Celkově to spíše působí jako reklama na Prahu. Pro mě slabé 3*. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Ten příběh je originální jako jídelníček prasete. Pro nás obyvatele Prahy má film jísté plus díky exteriérům ve kterých se film natáčel i když tady když budu hnidopich, můžu se tady chvástat několika úlety, jako že v uličkách Starého města není ani živáčka. To leda tak v hodně divokým snu, ale ok hážu na tyhle kraviny bobek. Co mně mrzí, že scénář vyjma dvou, tří emotivnách scén neumožňuje, aby se Mads mohl rozehrát k nadprůměru, protože na tohle mu fakt stačí totální herecký standart. Zavidím Bořivojovi Navrátilovi a Janě Plodkové, že měli možnost mít s Madsem svoje scény, takovou hereckou zkušenost bych si jako herec nechal taky líbit. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Byť se film odehrává v Praze (a valná část se tam i natáčela) tak pro nemocniční prostředí si štáb vybral nemocnici v Kladně a hádka Christoffera s Majou byla natočena na nechvalně známém mosteckém sídlišti Chánov. (rawboy)
  • Restaurace, kterou Christoffer (Mads Mikkelsen) navštíví po odchodu z patologie a ve které si dá pivo, je Chemik v Kralupech nad Vltavou. (yurasch)

Reklama

Reklama