Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jack je Američan, Marion je Francouzka a společně žijí v New Yorku. Výlet do Evropy má dát jejich vztahu novou šťávu. Po nevydařeném pobytu v Itálii si chtějí spravit náladu v Paříži. To Jack ještě netuší, že budou bydlet hned vedle rodičů Marion, kteří neumí slovo anglicky. To jim ovšem nebrání podrobit Jacka sérii testů. Adept na pozici zetě pro změnu nemluví francouzsky. Jack musí čelit i dotěrným ex-milencům Marion a údajně miniaturním francouzským kondomům. Marion má k Jackovi také pár výhrad. Je jasné, že tahle dovolená bude pro jejich vztah opravdu přelomová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (131)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, ale čekala jsem to ještě zajímavější a možná kapku vtipnější. Asi jsem čekala moc no.... stává se. Je to teda ale takový průměr, rozhodně ne žádný propadák a nuda, můžu doporučit, ale stačí vidět jednou a šmitec. Dneska si asi dám volné pokračování, jsem zvědavá, jak mě ohromí. Julie Delpy je podivuhodná osoba a popravdě se mi líbila, zrežérovala to dobře a v hlavní roli zazářila a Adam Goldberg ji parádně sekundoval. Líbil se mi moc hlavně střih a kamera, za to obrovský potlesk. "No sarcasm in Paris. - Ok, I'll be quiet for two days." ()

Florfila 

všechny recenze uživatele

Krásná ukázka toho, jak jsou Američani zahleděni do sebe, jak jsou zakonzervovaní a sebestřední. Naproti tomu Evropa se může zdát až příliš otevřená. Nevadí nám povídat si otevřeně o sexu, z bejvalek a bejvaláků se stávají přátelé... Chápu, že to může místy vypadat děsivě. Někdy mám pocit, že právě ta přílišná otevřenost nás vede do záhuby, co se mezilidských vztahů týká. Celkově mi to nijak romantické ani vtipné nepřišlo, ale závěrečný doslov Delpy byl odzbrojující a sakra sednul. ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Film Julie Delpy (scénář, režie, produkce, hlavní ženská role, střih, hudba, některé fotografie, zpěv závěrečné písně), která dokonce do rolí svých rodičů opravdu obsadila vlastní rodiče. Konverzační vztahová komedie, jejíž hrdinové nejsou zrovna psychicky vyrovnaní a dvoudenní pobyt v Paříži s nimi pořádně zamává. Není korektní k Američanům ani Francouzům, nevyhýbá se hovorům o sexu, jen občas vypadne z tempa. Ale bavil jsem se dobře. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

O tři roky starší snímek Před soumrakem se mi hodně líbil, čišela z něj taková sexy živočišnost, trochu hravá, ale ne naivní, otevřenost vůči sexualitě, ale ne perverznost. Jako by se tu Delpy naučila, jak se to má dělat, aby to mělo úspěch a teď si to vyzkoušela ve vlastní režii. Miluji autorské filmy, kdy si režisér sám napíše scénář a ještě ztvární hlavní figuru, ale není to vždy záruka úspěchu. Někdy je zapotřebí mít dobrého dramaturga, který vznese námkitky, pomůže vzájemná cenzura od kolegů, vyposlechnou si co na to říkají druzí a někde trochu ubrat. Taky toho bylo moc, místo otevřenosti to zabíhalo do vulgarity, vtipy měli rozesmát, ale vzbudily často spíš povytažení obočí. Vždycky jsem si myslela, že mám ráda francouzský humor, ale zrvona tahle sorta do něj nepatří. Delpy je krásná ženská a dokáže mít šarm, moc nechápu, proč si napsala roli takové ... ehm ... protivné blondýny, když tomu přičtu, že postava Jacka v podání Adama Goldberga mi byla krajně nesympatická, vyjde vám z toho, jak se mi asi líbil tento film. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nedotažená, do sebe zahleděná, zbytečnost s docela dobrým začátkem a pár dobrejma vtípkama (podivnej chlápek v metru rulezzz). Moje nespokojenost s tímhle filmem pramení hlavně z toho, že Julie Delpy mi je totálně nesympatická. Je to koště s protivnym hlasem, co chtělo natočit sofistikovaný film, ale skončilo to jen u rádobyvtipných vztahových a "intelektuálních" dialogů. Jedinné světlo na konci tunelu je tu Adam Goldberg, jelikož se mu podařilo bejt cool a i dobře hraje. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (5)

  • Rodiče Marion hrají praví rodiče její představitelky, Julie Delpy - Albert Delpy a Marie Pillet. (hippyman)
  • Adam Goldberg coby Jack ve filmu říká, že jeho matka je katolička a otec žid. Stejně je tomu tak i ve skutečnosti. (zuza99)

Reklama

Reklama