Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben je geniální student MIT, kterému v dalším studiu brání nedostatek finančních prostředků. Proto po kratším váhání souhlasí s nabídkou svého profesora Mickyho Rosy. Pod jeho vedením se stane součástí studentského týmu, který pravidelně létá do Las Vegas, kde pomocí techniky tzv. „počítání karet“ obírá kasina o tisíce dolarů při hře Blackjack. Ben si zpočátku chce přivydělat jen tolik, kolik potřebuje na zaplacení studia, ale s jídlem roste chuť a svět luxusních hotelů a hýření je lákavý. A stejně tak lákavá je půvabná studentka a spolupachatelka Jill, do které se Ben zamiluje. Ačkoliv počítání karet není nezákonné, v sázce je mnoho a záhy nejde jen o to orientovat se v kartách, ale také o nutnost nenechat se přistihnout šéfem ochranky jednoho z kasin Colem Williamsem. Navíc se jednoho dne Ben při hře nesoustředí a jeho vinou prohraje skupinka hodně peněz. Pohádá se s profesorem, přesvědčí tým, že mohou pokračovat společně právě bez Mickyho, a začíná hra kdo s koho... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (641)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Solidně natočená žánrovka, která by si ale vystačila i s useknutím dvaceti minut a lepší práci s humorem. Kevin Spacey standard, Jim Sturgess kouká na vyšší mety. Fajn práci s hudbou a vizuální šminky občas rozmaže zbytečný digitál, ale výsledek je stále o třídu a něco výš, než poslední Dannyho parťáci. 3 a ½. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

21 je náročná kognitívna aktivita vyžadujúca maximálnu sebakontrolu a koncentráciu. Vďačné vysokoškolské časy, osobnostná nezdolnosť a kopa Blackjackového adrenalínu..keď si to tak v mysli rekapitulujem, viac som tam naozaj nenašla, samozrejme okrem skvelého Kevina Spaceyho. Atraktivné Las Vegas účelovo láka všemožnými svetielkami, žetónmi, farbami, čo divácky celkom dobre funguje akurát tak na povrchnej rovine, rovnako má zapôsobiť kritická introspekcia hlavného hrdinu a jednoduchá matematika podaná komplikovaným spôsobom. Neškodný priemer. ()

Reklama

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Výborný, chytrý film, Jim Sturgess věrohodně ztvárnil přerod chudého slušńáka na sebevědomého bohatého floutka. Radši jsem jednu hvězdičku přidala, když ostatním to připadá jako průměr - mě se to jeví jako výrazný žánrový nadprůměr a na rozdíl od většiny filmů se něco dozvíme z prostředí, do kterého bychom se asi těžko ve skutečnosti podívali. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příjemná podívaná se sympatickým hereckým týmem. Troufám si říct, že nejvíce tento film zaujme lidi, kteří jsou na tom podobně jako Ben (Jim Sturgess) - mají rychlý logický úsudek, rádi si hrají s čísly a ve volném času se věnují nejrůznějším matematickým úkonům. Dále "Oko bere" zapůsobí na typ lidí, kterým není hazard, karty a popřípadě i život na vysoké noze, nevlastní. Scény v Las Vegas velmi pěkně natočené, celkový dojem jsou tedy 4*. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Předvídatelné. Sturgess mě navíc celou dobu štval a přál jsem mu pád do hlubin pekelných. Spacy paradní (připoměl mi jednoho mého učitele) stejně tak Laurence Fishburne. Závěrečná moralitka sice skřípe jako nalakované nehty o tabuli, ale natočené je to jinak pěkně. Faktem ale zůstává, že je spousta kvalitnějších karetních filmů. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Praví studenti Blackjack Teamu chodili do kasin vždy po čtyřech. Jeden hrál, dva počítali karty a dávali mu tipy, čtvrtý přecházel mezi stolky a podle pokynů ostatních sázel velké sumy. (Lenarek)
  • Systém počítání karet, který byl ve filmu použit, je mezi blackjackovými hráči nazýván Hi-Lo, kde existují pouze tři hodnoty, které se postupně sčítají či odčítají. 2-6 s hodnotou +1, 7-9 s hodnotou 0 a 10-A s hodnotou -1. (comicsJan)
  • Scenáristé byli překvapeni, když jim producenti řekli, že film bude financovat společnost MGM Studios, ačkoli všechna kasina "MGM" (včetně kasina, které používá skutečný MIT Blackjack Team) patří společnosti MGM Resorts International, která se společností MGM Studios již nemá nic společného. Kasina (včetně MGM Resorts) považovala film za lákadlo, které přitáhne pozornost lidí, kteří ho uvidí a budou motivování k tomu, aby si jeli zahrát do Vegas. (Lenarek)

Reklama

Reklama