Reklama

Reklama

Na druhé straně

  • Německo Auf der anderen Seite (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Nejat patří ke druhé generaci tureckých přistěhovalců do Německa a váží si svého postavení, dosaženého díky vzdělání. Neschvaluje poměr svého otce s prostitutkou Yeter. Názor změní, když se dozví, že otcova přítelkyně posílá do Turecka peníze, aby její dcera mohla studovat. Ženina smrt, zaviněná prchlivostí otce, postaví mezi něj a syna hráz. Muž je odsouzen a Nejat odjíždí do Istanbulu hledat dceru Yeter. Netuší, že Ayten jako politická aktivistka už dříve uprchla před tureckou policií do Německa, kde se spřátelila s německou studentkou Lotte. Když je Ayten zatčena německou policií, vyhoštěna do Turecka a tam uvězněna, Lotte se přes odpor své matky za ní vypraví. Zákonitým dílem náhody se Lotte setká s Nejatem, který v Istanbulu zůstal, a události, jež dívka rozpoutá svým odhodláním sejít se s uvězněnou přítelkyní, ovlivní jejich osudy. Jednoho dne se do Istanbulu vypraví i Lottina matka, aby tváří v tvář životu na druhé straně přehodnotila své postoje. Film získal Cenu za scénář na 60. ročníku festivalu v Cannes. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (74)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Na konci jsem zase zůstal jak opařenej, takže...já vím, mohlo to být proto, že ten konec přišel vlastně dost nečekaně, ale i to se počítá, jak to teď můžu vidět sám na sobě. Prostě jsem na to zůstal hledět s otevřenou pusou a po celé titulky jsem, možná stejně jako většina z Vás, vyhlížel jeho tátu na člunu. Neukázal se. Akin bere další a další body za překvapení. Je to BOREC. Jinak jestli Němci vrací i takovýhle případy, tak to jsme teď v EU s ochranou lidských práv hodně na štíru. Za komárů si tam byli ochotní nechat kdejakýho konfidenta, a teď vrátí holku, která může prokázat, že je v totálním průseru. (Tady jsem teď trochu hodil zpátečku - ona asi v Německu nic moc prokazovat nemohla, protože by to znamenalo naprášit kolegy i sebe sama a riskovat, že to na mě Němci ještě píchnou domů do Turecka. Ale takhle hovadsky se snad ještě pořád nechovají/nechováme??! Nebo snad jo?? ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Film, který má tolik děje, že by vystačil na kratší seriál, mě oslovil, ale hrnulo se tam toho tolik a je tak syrový až drsný, že vidět znovu jej hned nemusím, snad až po čase. Ayten se mi zpočátku nelíbila, a to i jakou postavu hrála, až později jsem jí "přišel" na chuť. Celkově film nadprůměrný ... 7667 ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Tento film se mi libil o neco vice nez Proti zdi. Zkratka jsem tomu filmu vice veril. Multikulturnost a promitnuti vztahu mezi Turky a Nemci jdou Akinovi znamenite, stejne tak navozeni atmosfery a vyber hercu. Je ale pravda, ze i me uz unavuji ruzne filmove propletence hlavnich hrdinu. Uz to zacina byt trosku trapne, i kdyz je to stale vdecne pro sirokou divackou verejnost. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Ikdyž bych mohl film nařknout z čirého konstruktu, náhoda je blbec a nikdy nevíte, co všechno se může stát. Na druhé straně je jedním takovým osudovým příběhem, jehož aktéři se navzájem hledají a míjejí ve dvou státech. Film není filmařsky tak zajímavý jako Babel, i přesto je příběh velice pěkně odvyprávěn. ()

Peiper2 

všechny recenze uživatele

Film, jehož velkou předností je výborně propracovaný příběh, kdy do sebe na první pohled nesouvisející příběhy, začnou zejména v druhé půlce zapadat. Navíc se film snaží otevřít otázky, které jsou pro současnost hodně aktuální - ilegální přistěhovalectví, vstup Turecka do EU atd. Sice moc nevěřím, že by se něco podobného mohlo ve skutečnosti stát - těch náhod je tam opravdu hodně - ale člověk nikdy neví. Moje první seznámení s Fatihem Akinem dopadlo tedy velmi dobře a určitě neodolám, budu-li mít příležitost k další ochutnávce z jeho filmografie. 85% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Natáčanie filmu, ktoré trvalo iba 44 dní, prebiehalo na totožných miestach ako aj jeho dej, a to v nemeckých mestách Brémy a Hamburg a tureckom Instanbule a Trabzone, ktorý leží na pobreží Čierneho mora. (MikaelSVK)
  • Zástupcovia Nemecka zvolili film Na druhej strane ako svojho kandidáta do boja o nomináciu na Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film za rok 2008. (MikaelSVK)
  • Snímka je venovaná hercovi a producentovi Andreasovi Thielovi, ktorý zomrel v Istanbule krátko pred jej dokončením. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama