Reklama

Reklama

Lovci stínů

  • USA The Hunting Party (více)
Trailer 1

VOD (1)

Simon Hunt (Richard Gere) byl úspěšný novinář a zpravodaj z válečných konfliktů od Bosny až po Irák. Podaří se mu získat zprávu, kde se ukrývá nejhledanější válečný zločinec Boghdanovič zvaný "Fox", na kterého je vypsaná odměna 5 000 000 dolarů. Vypraví se do Bosny, spojí se svými bývalými kolegy a začíná lov plný akce, při kterém jde doslova o život. Natočeno podle skutečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (142)

panmroz 

všechny recenze uživatele

přiblble konspirátorský vhled na konflikt v Jugoslávii - "Liška, to je ten parchant, co za to všechno může." Nepravděpodobnost zápletky je obhajována přímými svědectvími reálných reportérů, úvodním a závěrečnými titulky. Ale film je udělán tak podivně žánrově rozcepeným stylem, že to vážně všechno působí nedůvěryhodně - podobný pocit ve mě vyvolával naposledy Lord of War Andrewa Niccola, což je ovšem režisér, kterej té formě dá určitou zábavnost, takže co u něj působí absurdně je tady jen přiblblý. Postavy ztvárněné Gerem a Howardem spolu navíc existují v bizardním a nepříliš pochopitelném pa-vztahu, a celé jejich dobrodružství nejvíc ze všeho připomene případy Rychlé roty. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Jako dobrodruzny film s akcnimi prvky si myslim, ze dobry. Ma to spad a dej se odehrava pro film v atraktivnim prostredi... ALE... Slozity valecny konflikt je zde pojaty zapadni optikou, kde jedini spatni jsou srbove. Staci, kdyz ti tri sasci prejedou srbske hranice a uz do konce filmu nepotkate nikoho normalniho. Tohle uz podruhe videt nechci... ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Tady je to jak na pouťových houpačkách. Podívejte, já mám jasno. Nebudu přeci vyčítat filmu, natočenému podle skutečných událostí, že se v něm událo to nebo tohle. Nebudu cupovat Američany, že strčili svůj hrdinský čumák do srbské džungle, což je asi pro mnohé nestravitelné sousto, když ho tam vážně strčili a navíc pomohli dobré věci. Jasně, některé situace mi také přišly přehnané, nemožné nebo zvláštní. Asi podobně zvláštní, jako to, že hlídka Titanicu si té plovoucí Antarktidy nevšimla dřív. No a co jako? Kostra je přece zřejmá, myšlenka také, čili zvedám palec za poselství, oslovující atmosféru a překvapivě hrajícího Ríšu. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Humor a vlastne celu pointu tohto filmu pochopi kazdy az pri epilogu. Dufam, ze som reziserov zamer pochopila spravne a preto tento film beriem presne tak ako bol mysleny. Ako sonda do svedomia kompetentych, ktori maju na svedomi vojny, vojnove zlociny a najma vojnovych zlocincov. Anyway, bolo to vtipne, svizne a aj ked to nebolo realisticke, bolo to pre bezneho divaka naozaj vyborne stravených 100 minut. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Příběh válečného žurnalisty je námět poměrně neotřelý a v kombinaci s dobrým obsazením dělá z Lovců stínů zajímavou podívanou.Gerovi role trosky sedne, je příjemné vidět ho mimo romantický film. Eisenberg mi k roli synáčka bohatých rodičů také sedí a Howard se mi líbil též. Děj není nijak strhující, něco do sebe však má, narozdíl od většiny bezduchých slátanin, kterými jsme zahlcováni... 70% ()

Galerie (126)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v Chorvatsku v Žumberaku, Záhřebu, Karlovači, Vojniči a v Bosně a Hercegovině v Sarajevu a Starim Gradu. (rakovnik)
  • Pracovný názov filmu bol Spring Break in Bosnia, až v priebehu natáčania bol zmenený na ten súčastný. (Mihail123)
  • Film je inšpirovaný podľa článku v pánskom časopise Esquire napísaného americkým novinárom Scottom Andersonom. Článok mal názov "What I Did on My Summer Vacation". (Mihail123)

Reklama

Reklama