Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Automobilová přeprava lokomotivy je náročná, neboť náklad je to objemný. Tříčlenná posádka tahače proto zažije na dlouhé cestě po Čechách mnohé nesnáze... (oficiální text distributora)

Recenze (59)

topi 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná komedie plná zvratů, která rozhodně nenudí a absurdními situacemi se jen hemží. Prostě nenáročná socialistická crazy komedie, která pobaví a má opravdu obrovské herecké obsazení, včetně výborných miniroliček Nataši Gollové nebo Eduarda Dubského. Mezi všemi scénkami je největší nářez Jan Kraus, který hraje cihlářského cigána a bubeníka jedné kapely a je nabarven na hnědo. To samé parta cihlářských cigánů v rolích Jiřího Valy, Jana Faltýnka nebo Jana Kuželky. To se prostě jen tak nevidí a za ně dávám čtvrtou hvězdičku. :) ()

Jonatthan 

všechny recenze uživatele

Docela příjemná komedie, i když mnoho situací je směšných úplně z jiného důvodu, než bylo původně myšleno. Kde jinde můžete vidět v obličeji načerněného Jana Krause v roli skvělého cikánského bubeníka Ferka Takáče. Vůbec celá cikánská parta v cihelně - co jméno to pojem - Jiří Vala, Jan Faltýnek. Jirka Štěpnička v trenkách a tričku s nápisem Buď fit je prostě kouzelnej. Malinké pidiroličky Nataši Gollové, Miroslava Homoly a Evy Svobodové také potěšily. Kdo má rád starší méně známé filmy objeví mnoho dalších zajímavých věcí... Nemůžu si pomoci, ale mě to pobavilo. Tak za 70%. ()

Reklama

pipapa 

všechny recenze uživatele

Přepychový socialistický dyzajn. Ca. po první, vlažnější, půlhodince se to celé skvěle rozjede - zápletka je velmi dobře promyšlěná do posledního detajlu a humor je inteligentní a spousta hlášek opravdu k popukání. Herecká elita opět dokázala ději nenapodobitelně vtisknout pohodu a důvěryhodnost. Štěpnička je zde v komediální roli excelentní. Miroslav Homola je pro mne v komediálních situacích naprostou lahůdkou. Oddechovka, jejíž opakovačky jsou naprosto nezbytné. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Komedie o trampotách jedné cihelny ,která potřebuje novou lokomotivu. A tak pro ní pošle nákladák v čele J.Bláhou a J.Štěpničkou. A také v cihelně probíhá inventura. Film ,který vznikl protože kupodivu zůstaly peníze a prostor ,tak se to realizovalo. Je to naprosto pozapomenutelná ,ale celkem slušná komedie. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Neodolám, abych nedal velké plus panu Krausovi za cikána. To mně fakt složilo na lopatky. Byl to takový pokus o komedii a kupodivu se zasmát dalo. Silně pracovní snímek lákal skvělým obsazením a to nezklamalo. Za ten nedodělaný konec by zasloužili autoři přes hubu a hned vícekrát. Body dolů. Ale jinak jsem se pobavil. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (2)

  • Závod Šumanice byl natočen v tehdejších areálech Jihočeských cihelen v Číčenicích a ve Vodňanech. Ani v jednom se už dnes cihly nevyrábějí. (sator)
  • Natáčanie filmu prebiehalo vo Vodňanoch, Prahe, Těšoviciach, Horných Jirčanoch a v Prachaticiach. (dyfur)

Reklama

Reklama