Reklama

Reklama

Nezvaná

  • USA The Uninvited (více)
Trailer

Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex, jejichž matka za podivných okolností před časem uhořela. Protože z její smrti podezírají ošetřovatelku Rachel, která nyní žije s jejich otcem, začnou pátrat v její minulosti...
Hrdinkami hororového thrilleru režiséra Charlese Guarda jsou sestry Anna a Alex Rydellovy, jejichž těžce nemocná matka před deseti měsíci uhořela. Anna se nyní vrací domů z pobytu na psychiatrii a zjišťuje, že otec, který je úspěšný spisovatel, žije s Rachel. Ta matku ošetřovala a on s ní měl poměr už za matčina života. Sestry zjistí, že matčina smrt nebyla nehoda, a protože z vraždy podezírají Rachel, začnou pátrat po její minulosti. Přitom jsou konfrontovány s přízračnými vizemi a hrůznými nočními můrami. Annin bývalý přítel, který se jí svěří, že viděl, jak její matka zemřela a chce se s dívkou sejít, je nalezen utopený. Drama však vrcholí ve chvíli, kdy otec na noc odjíždí z domu... V hlavních rolích Emily Browningová, Elizabeth Banksová, Arielle Kebbelová a David Straithairn. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (393)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný hororový thriller. Originál jsem neviděl, nepochybuju, že je svým způsobem lepší, ale nebudu The Uninvited tak jako někteří jiní házet do odpadu jen proto, že nejsou originálním projektem. Co jsem si zjišťoval o korejském A Tale of two Sisters, tak je to film velice složitý a nelehký na pochopení, kdežto The Uninvited je taková odpočinková duchařská báchorka, což ale nemusí být nutně úplně na škodu (zvlášť pro ty diváky, kteří nemají s asijskými psychotičnostmi trpělivost). Řemeslně je film dobrý, herecké výkony moc bodů nepřidávají, ale rozhodně ani neubírají. Celkově snímek hodnotím jako lepší průměr. PS: Už by bylo na čase, aby někdo vymyslel nějakou novou šokující pointu, která by se zase deset let recyklovala v desítkách jiných filmů. Tahleta už mi vyloženě pije krev. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jo jo, před lety by divák hltal každičký záběr a kolébal by se pointou, jenže v dobách všemožných remaků a recyklací ještě skoro ani nenatočených asijských duchařin se zákonitě musí někde projevovat trhliny. Když člověk u hororu dělá všechno ostatní, vyjma toho, aby se bál, tak je asi něco špatně!! The Uninvited má určitě něco do sebe, ale veškeré napětí pramení z všelijakých přeludů a snů, řada scén je doslova vymodelovaných, nicméně je řemeslně velmi dobrý, herecky zrovna tak (i když Elizabeth Banks se typově hodí na jiné role). O korejský originál zrovna nestojím, doufám, že nenakyne stejně jako tady na velké nabubřelé nic!! Přesto ** až ***.. tentokrát budu velkorysý!! ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

Net/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 9/10 Efekty 8/10/// +dobře vytvořená atmosfára "tady je něco špatně", potěšil mě závěr, Emily Browning, Arielle Kebbel a vlastně i Elizabeth Banks, můžou potěšit nejenom oko, ale zaujamou i jejich výkony, hudba, triky -záporů není moc, ale pořád do 5ti* něco chybý/// Měl jsem z toho výborný pocit ve stylu "V tomhle domě (rodině) cítím něco zhnilého." A nejsem daleko od pravdy. Tohle byl po dlouhé době duchařský horor, který mě nenudil, párkrát mě vylekal a dokonce mě i zaujal po příběhové a herecké stránce. Takže palec nahoru. Škoda, že nejsou všechny aspoň takové./// Celkem 81%/// ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilý horor o tom, jak se realita jeví nám a jak ji vnímají ostatní. Dívala jsem se na to a říkala si, jestli tak nějak bude jednou hrabat i mně- pokud ano, budu mít vlastně velmi šťastný život, v jistém slova smyslu. Co se mi hodně zamlouvalo, bylo prostředí děje, k hereckému obsazení jen tolik, že se mi více líbily 'vedlejší' postavy otce a jeho nové přítelkyně, Emily Browning na mě správně zapůsobila až v posledních několika vteřinách. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Hrozná nuda. Atmosféra se tu prakticky nevyskytuje, tempo je tak pomalý,že mi to i přes svojí krátkou stopáž přišlo jednou tak delší a hlavně je to celý neuvěřitelně blbý. Rádoby šokující pointu jsem prokouknul po nějakých 15 minutách(!!) a myslím si,že to nebude dělat problém nikomu, kdo viděl pár podobnejch filmů. Režiséři nezvládají ani sebemenší lekačky, protože většina "strašidelný" scény se odehrává ve snech a skončej tak, že se hlavní postava probudí. Prostě vopruz. Herci jsou navíc docela špatně obsazený. Ne, že by hrály špatně, jenom je jich pro tenhle film škoda. Hlavně Elizabeth Banks se do týhle role vůbec nehodí a je to na tom znát. Emily Browning nebyla nejhorší, ale v Řadě nešťastnejch příhod byla mnohem lepší. Takže z toho nakonec stejně vychází ten David Strathaim, u kterýho je sice vidět, že prostě jenom potřeboval zaplatit nájem, ale stejně hraje nejlíp. 30% ()

Galerie (62)

Zajímavosti (5)

  • Herečka Emily Browning zde ztvárnila postavu, které je 14 let. V době natáčení však Emily bylo už přes 20. (Dlee)
  • Variácia rôznych uhlov kamery a nútenej perspektívy pomohli vytvoriť ilúziu, že Elizabeth Banks (Rachel) je o niekoľko centimetrov vyššia ako Emily Browning (Anna), hoci tá je v skutočnosti len o dva centimetre nižšia. (misterz)
  • Emily Browning sa pôvodne uchádzala o rolu Alex. (Niles)

Reklama

Reklama