Reklama

Reklama

Bud Johnson je úplně obyčejný chlapík, který má rád pivo a nechodí k volbám. Jenže když oba kandidáti na prezidentský úřad dostanou naprosto stejný počet hlasů, o ten Budův se strhne boj. V hlavní roli americké komedie uvidíme Kevina Costnera.  Hrdina americké komedie Bud Johnson (Kevin Costner) je milovník piva a sympatický leč dosti netečný životní ztroskotanec. Jediným světlým bodem v jeho existenci je dvanáctiletá dcera Molly (Madeline Carrollová), která je dospělejší než táta a stará se o ně o oba. Jednoho dne se však stane něco, s čím nepočítal Bud, Molly, ani nikdo jiný. Právě probíhají prezidentské volby, oba kandidáti mají naprosto stejný počet hlasů a hádejte, kdo ještě nehlasoval? Ano, je to právě Bud a nyní má osud Ameriky ve svých rukou. Stává se z něho nejsledovanější a takřka nejdůležitější člověk v celých Státech a boj o jeho hlas začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Soweek 

všechny recenze uživatele

Z toho mohla být buď slušná komedie, nebo vynikající politické drama. Bohužel je to nic neříkající příliš umělý mišmaš všeho možného, z kterého vám dobře nebude. Kevin tu reprezentuje typického rednecka, venkovského jižanského balíka, který se za celý život nedostal dál jak 2 hodiny jízdy od svého města a o vnějším světě nemá ani potuchy ba ani nic o něm vědět nechce. A že ho Kevin hraje dobře. Těchto absolutně nevzdělaných lidí je bohužel v Americe miliony. První část filmu je vysoce anti-americká, kde každý z kandidátů skáče jak Kevin píská. Druhá půle je naopak velmi americká, kde opět nakonec vyhraje dobro s vlajícími vlajkami v pozadí. Jak jsem řekl, film je hrozný mix všeho, v jednu chvíli jsem čekal recesi, v jednu chvíli drama, poté komedii a nakonec z toho vylezla pěkná blbost. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Agitačka na americký volby, který mě jsou teda docela úplně u záhnědu. Jo, našlo se pár vtipnejch situací, zejména ve spojení s alkoholem (u Costnera, ne u mě... i když u mě by to asi bylo lepší...), ale nadaci na památku tohohle filmu kvůli tomu zakládat nebudu. Spíš mu půjdu pěkně na pohřeb, hodím mu do hrobečku lopatu hlíny a věnec s nápisem "Asi zapomeneme" a nenápadně se ztratím v davu bláznů, co na to taky koukali... ()

Reklama

xaver 

všechny recenze uživatele

Poslední film, který jsem zatím s Kostnerem viděl. Takový slušný průměr, celkem zajímavý, ale trochu nedotažený příběh. Vidím to tak na necelý 3*. Zpětně jsem si prošel filmy s Kevinem Kostnerem, a u mě dopadl dost bledě. Jenom dva filmy jsem viděl na 4*, zbytek byl většinou za 3, ale poměrně dost i za dvě nebo i hůř. Asi nejsem typický americký divák. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Začátek a konec zajímavý, prostředek ukrutně dlouhý, klidně to mohli o 20 minut zkrátit. Myšlenka morální transformace arogantních politiků v citlivé a chápající lidi je zde dovedena až do absurdních mezí, nicméně komu by se takováhle myšlenka otevřené, občanské společnosti nelíbila. Proto 4 hvězdičky, protože je fajn, někdy myslet v takovýhle extrémech, které jen poukazují na to, jak nemorální a zkažené politiky doopravdy máme. Mnohem víc mne bavila dramatická linka o vztahu otce a dcery. 8/10! ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jeden pitomec stojí mezi námi a Bílým domem." Jsem již příliš velký na to, abych věřil pohádkám o tom, že každý hlas je důležitý a může rozhodnout volby. V angažovaném filmu je však možné cokoli a oba prezidentští kandidáti mají dost ohebnou páteř na to, aby upravili své priority dle nepromyšleného plácání jednoho nerozhodného pitomce. Sledovat cestu sympatického opilce k nesympaticky uvědomělému voliči bylo celkem zábavné, čistota politického boje zavanula smutnou pravdou zabalenou v upřímně směšných gestech vyvolených, ale uvědomování si občanských práv trvalo dost dlouho na to, abych z hodnotícího konta vybral víc jak tři hvězdy. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Ve chvíli, kdy se Bud (Kevin Costner) objevuje na pódiu, zpívá se svou skutečnou kapelou Kevin Costner & Modern West skladbu Backyard. (vaciter)
  • Ve snímku je řečeno, že volby dopadly nerozhodně. Přesto je však v jedné ze scén přibližně 30 minut po začátku snímku možné zahlédnout nástěnku, na které je napsáno, že vyhráli demokraté s 299 hlasy. (Terva)

Reklama

Reklama