Reklama

Reklama

VOD (1)

Keith Ripley je starý zkušeny lupič, který se řídí nepsanými zákony zlodějů: odvést svou práci, krýt partnerovi záda, nezdržovat se a nikdy nespolupracovat s policii. Jeho bývalý partner Victor se těchto pravidel bohužel nedržel a zaplatil za to životem. Nyní však Keithovi docházejí síly a on dluží příliš peněz ruské mafii, aby se do nějaké větší akce pustil sám. Objevuje se ale Gabriel - mladý a poněkud temperamentní pomocník, který s Keithem nejprve těžko hledá řeč, ale později s ním vytváří sehranou dvojici. Společně se poušti do jejich životni akce, která by jim oběma - v případě úspěchu - zajistila klidný důchod. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (195)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Zlodějíček Keith Ripley (Morgan Freeman), po smrti svého nejlepšího přítele a parťáka, Viktora hledá nového kolegu, se kterým by se mohl vydat na poslední ránu - velkému ruskému sběrateli umění (a šéfovi mafie v jednom) Romanovovi, chce ukrást bájná vejce, vytvořená kdysi dávno pro jakousi carevnu. Gabriel Martin (Antonio Banderas) by na takovýhle kšeft mohl být ten pravý - ale nečeká je procházka růžovým sadem. Romanovovův sejf je jedním z nejstřeženějších míst na světě, a navíc někdo tu nehraje úplně čistou hru ... Dneska už asi nikdo neumí natočit jednoduchý film, ve kterém by nedošlo aspoň ke čtyřem zásadním zvratům, které celý děj dokonale přetočí a zkomplikují - ale Mimi Lederové se podařilo udržet alespoň trochu čistou základní linii - i když i tady jsou policajti zloději, zloději policajty, mrtví ožívají a živí umírají. Nicméně i Morgan Freeman i Antonio Banderas jsou natolik kvalitními herci, že ani na chvilku nevyjdou z role (při sledování Antonia jsem si několikrát vzpomněl na jeho podobnou roli v Assassins), a pro potěchu mužského oka je zde Radha Mitchel (chvilkama takřka bez oděvu)... ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Nevinná zlodějská pohádka bez sebemenších ambicí být originální či se zapsat do širšího diváckého podvědomí. Její bytí tak trochu parafrázuje představitele jedné z hlavních rolí Antonio Banderase, který ať je sympatický jak chce, tak jeho krátký bivak na hereckém Olympu se vztahuje již k notně zaprášenému datu (tedy jestli tam někdy vůbec pobýval) a jeho současným vrcholem je propůjčení hlasu kreslené postavičce. ()

Reklama

Skleni 

všechny recenze uživatele

Priemerná krimi dráma vlečúca sa po dráhe zaužívaných smerov typu denyho 12-ka či Hustle. Preto je dej od začiatku podozrivý a v určitom bode sa stane jasným a preniknuteľným. Herecké výkony boli ..priemerné no po tech. stránke mi film pripadal ako TV film. Aj mimo dejovým dianím ma film trochu sklamal. Tá romantika a celková neúnosnosť ďalších macho romantík ma donútilo strhnúť pár percent. Celkovo teda 60% ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Zlodejina sakra veliká. Kde sa neodkukáva, tam sa fičí po ojazdených dráhach, na ktorých sa zdržovať už ani z plezíru neprosím. Mix dueta Morgan/Banderas je tak bolestivý ako moja ľavá platnička a ich čachry machry proti ruskému kazačoku ma len ožobračili o môj drahocenný čas. Na iPhone som si ešte nenašetril, Ericsson mi doposiaľ nekľakol, takže si to interaktívne podsúvanie strčte do zadku. ()

Rehooo 

všechny recenze uživatele

Film to není špatný, to vůbec ne. Ba naopak. Má to úžasný potencíál, který však bohužel není využit. A to ani s poloviny. Až na konci filmu, když se to všechno rozmotá a vyjasní, tak potom vám docvakne co tím vlastně chtěl básník říct. Když si pak v hlavě poskládáte jak to všechno mohlo vypadat, tak vám vznikné ůžasný film. Bohužel to už je jen ve vaší hlavě. Takže tu máme jen lehce nadprůměrnou vloupárnu. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (4)

  • Scény z metra odehrávající se v New Yorku byly natočeny v Sofii (Bulharsko) a vozy byly ruské výroby (typ 81-714.2). (FilmFan24)

Reklama

Reklama