Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý muž odjíždí z města na odlehlou venkovskou samotu, kde žil jako dítě. Počáteční idylku však naruší vztah s místní dívkou, mladíkův návrat k malířství, zjištění, že se dříve v okolí děly kruté události spojené s vraždami nacistů na sklonku války a zapomenutá místa v domě, související se vzpomínkami na jeho dětství… (Devadesát Dva)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (352)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak s žánrem českého hororu jsem se nesetkal už hodně dlouho, naposledy snad ještě jako dítě, kdy jsem viděl český televizní horor Travis. O to více jsem byl zvědavý, co vlastně v tomto filmu uvidím a jak mě to dokáže zaujmout. A musím říci že svým velice zvláštním způsobem mě film dokázal k obrazovce doslova přikovat a s každou další scénou a s každým dalším záběrem jsem byl stále zvědavější, jakým směrem se snímek bude ubírat a jak to celé skončí. Filmu tedy nelze upřít fantastickou atmosféru, ze které jde opravdu strach, a stejně tak mu nelze upřít ani docela zajímavé vyvrcholení. Je sice pravda, že možná něco se zde tak úplně nepovedlo, něco jiného je zde zase spíše na efekt a film by se bez toho klidně obešel, ale pro mě je důležitý celkový výsledek, a ten je maximálně zdařilý a dokázal ve mně vyvolat ty správné pocity, které zřejmě pan Herz zamýšlel v divákovi vyvolat, když tento film točil. Nevím, jestli se celý tenhle snímek dá označit za nějaké veledílo a stejně tak ani nevím, jestli by se mi to tak líbilo kdybych nebyl českým divákem, ale to je teď vedlejší, řídím se svými pocity, a ty mi říkají, že tenhle film je rozhodně filmem nadprůměrným a hodně zajímavým. A neznámí herci ve větších rolích dost dobře zabodovali, v tomto případě tedy chválím i vynikající casting. Já jako divák jsem s výsledkem nadmíru spokojený a uděluji myslím si zasloužené čtyři hvězdy. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Potenciál tam je, ale tolik zbytečných kravin (jako např.: dveře, které se otvírají jen někomu, neustále hrající rádio, vybitý mobil, na který se dá dovolat, sámoška, kde je furt zavřeno a tak dále......) si fakt mohl Herz odpustit. I přes velké množství fó-pá a několika opravdu zbytečných scén a nevysvětlených momentů, však film nepostrádá atmosféru a solidní erotické scény. Nejvýraznějším kladem je závěrečný ´´pohled´´ do minulosti a závěrečné rozuzlení. Jinak ale žádná sláva, protože tady mělo jít o horor a kromě řezání do kosti se nic výrazného nedělo. Je mi líto, ale je to na 3 slabé hvězdičky. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Horor to teda byl, sledovat tohle panoptikum debilů, hovad a debilních hovad. Zdůrazňuji, že tím nemíním jedinou ze zúčastněných osob s Downovým syndromem, ba ani toho rotvajlera, jehož zjevení nebylo vysvětleno nebo zdůvodněno. Strach jsem rozhodně necítila, ani příjemné mrazení. Koukala jsem s čelistí povislou nepochopením, vzpomínala na Pejska a Kočičku, jak vařili dort, a každou chvíli ze mě vypadlo duchaplné "Cože?!", případně ekvivalent téhož: "Kde ta se tam dohajzlu vzala?!", "Proč tohle říkají/dělají?!" a mé oblíbené: "Cotohlemělokurvazaseznamenat?!". Zápletka je vachrlatá, chování a reakce všech postav jsou přinejlepším záhadné (spíše k posrání divné), atmosféra docela ušla - kulisy temné, depresivní, zchátralé. Bylo to přesně tak špatné, jak jsem dle zdejších ohlasů čekala, takže nejsem zklamána. 39% ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Ukousnutý uherák, rudý kostýmek a šňupající Dlouhý! Herzovu pokusu o návrat se nedá upřít jistá zábavnost a občas i atmosféra, díky zamlžené krajině a Macháněho zajímavé kameře. Jakmile však kterákoliv z postav otevře ústa a pokusí se promluvit, nastává zoufalství těžkého kalibru. Kdyby nebyl scénář tak trapný a vyškrtly se některé doslova parodické charaktery (paní v červeném kostýmku a s železnou tyčkou v ruce, Kronerová snažící se hrát nepříjemnou paní-asi zapomněla že ona to hrát nemusí, znalec a kronikář-ten nesmí chybět v žádném béčkovém až céčkovém hororu že), mohlo jít o docela slušnou atmosférickou jednohubku. Ale stejně nechápu, jak může něco takového natočit režisér Petrolejových lamp nebo Spalovače mrtvol. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem ten film během tří dnů viděl dva a půl krát. Proč je otázka vcelku jednoduchá. Tahle blbost je tak zábavná, že se naní dá dokonce víckrát jak jednou podívat. Je to hrozná sračka...co se týče příběhu. Zpracování je ale docela slušný a to je velká škoda. Sere mě, že v naší zemi se z dobrých zdrojů dokáže udělat taková sračka, až bych brečel. Nevěřím ale, že by to tvůrci dokázali myslet vážně. Chlap přijede do toho baráku, vybije se mu mobil...ke konci filmu mu vyzvání....Zvedne ho a praví: Jakto že ses mi dovolala, vždyť já mám mobil vybitej.....Dále se mu v baráku objeví pes (podobnýho psa měl před třiceti lety, když byl malej harant a v tom domě žil). pes na něj vyběhne a chlap praví: No Zoró, co ty tady děláš, vždyť já tě snad třicet let neviděl....Pak přijede pošťačka a aniž by jí cokoliv řek tak přiběhne k psovi a praví: Ahooj Zoroo, ty vypadáš pěkně. A on na to...jakto že ho znáš jménem? Přičemž pošťačka odpoví: No, prostě znám. Ten film je hrozná prdel, fakt na to nemám víc slov. Jenže to točil Juraj Herz a natočil to docela dobře. Krom toho si nemůžu pomoct, ale ten film mi připomíná nějakou počítačovou hru. Když ale vydržíte do konce, užijete si závěrečnou scénu, která se mi hrozně líbila. Nevím proč, ale ten závěr je moc hezky natočenej. Bejt takhle dobře napsanej i scénář, tak je to kvalita. Proč, když už si Češi dávaj takovou práci s tím, to alespoň nenatočí pořádně. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Do domu, v ktorom sa film natáčal, priviedli aj skutočného vyháňača diabla, ktorý povedal, že sa v minulosti v dome niekto obesil a jeho duša tam stále je. (Raccoon.city)
  • Režisér Juraj Herz uvedl, že název vyplynul z interpretace amerických producentů, kteří film nazývali T. M. A., nikoli jako české slovo tma. (Ravi)

Související novinky

Zemřel herec Andrej Hryc

Zemřel herec Andrej Hryc

31.01.2021

V noci ze soboty na neděli zemřel slovenský filmový, televizní a divadelní herec Andrej Hryc. Bylo mu 71 let. Hryc bojoval od loňského roku s akutní leukémií, informace o úmrtí nyní médiím předala… (více)

Reklama

Reklama