Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Biografický příběh Richarda Pimentela, válečného veterána z vietnamské války a vynikajícího řečníka, který se nechtěl dívat, jak zdraví lidé přehlíží ty handicapované. Proto začal aktivně shánět práci postiženým a byl osloven samotným guvernérem, aby vymyslel program na trénování zaměstnanců, kteří budou pracovat s invalidními lidmi... (vaja)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

predators 

všechny recenze uživatele

Jedním okem nahlédnutí do života postižených a druhým okem zobrazení snahy, udělat jej pro ně lepším a jednodušším. A myslím, že se to tomuto snímku povedlo, snaží se nám ukázat, že každý jsme nějaký a svým způsobem i výjmeční. Co se výkonu herců týká, nemám připomínky. A nebo jen jednu a tou je Art, jenž byl famózní... 75% ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Jediné, co jsem si z filmu odnesl je poznatek, že Michael Sheen je chameleon a určitě o něm v budoucnu uslyšíme čím dál tím víc. Jinak mě nesmírně iritovaly ty jeho sympatické hlášky typu "nemám v tom vozíku velký zadek?". Film je až vlezle korektní a opravdu mě kromě Sheena nic nepřekvapilo (Ron Livingston je v kontrastu s Sheenem pouze nezajímavý přicmrndávač). ()

Reklama

Beky 

všechny recenze uživatele

Díky několika vtipným i tragickým scénkám ze života, které trefně obstarává Michael Sheen a díky dobrým hereckým výkonům, snadno překousnete skutečnost, jak film mohl být dobrý, kdyby ho točil někdo jiný a jinak?? Jedná se o příběh podle skutečné události, se silným tématem, kterému nejvíce ubírá malost celého projektu. Rozhodně ale doporučuju, i když jsem nebyl zcela spokojen. Jednou větou: Je hezké vidět rozsah hereckých možností Michaela Sheena, může hrát prakticky v čemkoliv. ()

vaja 

všechny recenze uživatele

Další ze snímků, co je "based on the true story". Tentokrát na téma handicapovaní vs. zdraví lidé. Ze začátku mi to atmosférou trochu připomnělo Forresta Gumpa - válka ve Vietnamu, sedmdesátá léta... Je to krásně natočené, rychle to uteče, hraje tam skvělá hudba. A Michael Sheen tady předvedl svoji životní roli! Stojí to za vidění. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film o tom, jak těžké je být handicapovaný a ještě těžší si jako handicapovaný sehnat práci. Film vypráví osud muže který se sám handicapovaným stal, překonával obtíže a posléze se rozhodl uplatnit se v podporovaném zaměstnávání. Což mezi sedmdesátými-osmdesátými (ke konci i devadesátými) léty nebyla běžná a lehká záležitost. herecké výkony jsou více jak dobré, po scenáristické stránce se taky tváří vše v pořádku, jen ke konci opravdu film sklouzává z dobrého počátečního tempa k jistému stereotypu. (Dávám pět hvězdiček jakožto člověk zasažený problematikou speciální pedagogiky, obecněji by to byly spíše hvězdičky čtyři.) ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu se objevuje tričko, které upozorňuje na smrt bývalého prezidenta Kennedyho. Děj filmu je zasazen do 60. let, avšak takováto trička vznikala až od roku 1978. (Listeroman)
  • V závěrečných titulcích je chybně napsáno jméno skladby Eltona Johna "Mona Lisa And Mad Hatters" jako "Mona Lisas And Mad Hatters". (Listeroman)

Reklama

Reklama