Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devětatřicetiletá učitelka z New Yorku April Epnerová (Helen Hunt) měla poslední rok pocit, že konečně dala svému životu řád. Jenže manželství, na kterém si tak zakládala, najednou krachuje - manžel Ben (Matthew Broderick) totiž prohlásí, že šlo o omyl, a April opustí. Šokovaná, raněná a bezdětná skoro-čtyřicátnice s biologickými hodinami hlasitými jako budík po babičce má pocit, že rozchodem s manželem přišla o poslední šanci pořídit si vysněné miminko. K tomu ještě musí řešit problémy ze svého dětství. Její adoptivní matka umírá a April se setkává se svou biologickou matkou, velmi energickou a velmi výstřední Bernice (Bette Midler). A aby toho nebylo málo, vypadá to, že "sex na rozloučenou" s Benem asi nezůstal bez následků. Dokáže April pod tlakem okolností najít novou životní rovnováhu? A pomůže jí v tom Frank (Colin Firth), sympatický rozvedený otec jednoho z Apriliných žáků? ... Helen Hunt, držitelka Oscara za hlavní ženskou roli v komedii Lepší už to nebude (As Good as It Gets, 1997), debutuje jako režisérka nezávislou tragikomedií inspirovanou románovým bestsellerem Elinor Lipmanové. Hvězdně obsazený snímek, v němž herečka ztvárnila hlavní roli, získal cenu diváků na MFF v Palm Springs. Do role trpělivého gynekologa obsadila Helen Hunt Salmana Rushdieho. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (114)

DiegoC. 

všechny recenze uživatele

ČO? Bolo to dosť hrozné. Možno len preto, že nie som veľký fanda do romantických komédií, ale myslím si, že je to dosť hrozné. Klišé, nič nové, žiadna zaujímavá pointa, nudný scenár,... Dobrý film sa spozná okrem iného aj podľa toho, že Vás počas prvých desiatich minút zaujme a chcete vedieť, čo bude ďalej. Ja som po desiatich minútach chcel odísť z kina. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Zaujímalo ma, čo to Helen Hunt ako režisérka a scenáristka vytvorila a nakoniec je z toho veľké sklamanie, a nielen pre jej akosi ošumelý výzor. Príbeh sa potáca od ničoho k ničomu, niekoľko postáv bez náboja robí nezmyselné veci a všetko je rozprávané kostrbatým spôsobom, že aj taký primitívny príbeh sa zdá ťažko pochopiteľný. Štyridsiatka je skutočne najvyšší čas rozmýšľať o prvom tehotenstve, ale to nie je hlavné poučenie filmu. Tým mala byť asi agitácia za adoptovanie si čínskych detí a to bol asi jediny zmysel natočenia tohto filmu. ()

Reklama

Damiel 

všechny recenze uživatele

75 % - Helen Hunt na režijní sesli mě příjemně překvapila a Helen Hunt v hlavní roli potěšila, stejně jako většina tohoto kousku. Příjemné, hodně civilní drama, kde s výborně hrající Hunt tvrdí muziku možná ještě lepší, sarkastický Firth. V závěru mi ale přišlo, že nastavené tempo se rozpadá, kompaktní obsah lehce rozbředává. Snad honění příliš mnoha zajíců najednou: reší se tu tolerance ve vztazích, nacházení důvěry, touha po dítěti. Těžko říct, má-li být hlavní linkou osa dcera-matka nebo žena-partneři. Ale celkově nadprůměr. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Film je pak míchanicí velmi vážných a bolavých scén a lehkonohého vtipkování i situačního jančení. Žánrové rozháranosti si zkrátka všimne každý a bývá častým důvodem kritiky ve stylu "Huntová si měla ujasnit, co chce točit".Troufám si ale říct, že ačkoli se sociálně naprosto míjím s cílovou diváckou skupinou "ženy: 40+" a v průběhu sledování filmu jsem si připadal jako v dokumentu National Geographic o zcela odlišné vývojové linii homo sapiens sapiens, než jsem já sám, přece jen bych měl pro snímek Konečně spolu ospravedlňující vysvětlení.A April vskutku neví coby a chová se způsobem, který z ní v očích méně empatického jedince činí hysterickou a liknavou poběhlici. Zvratů je v ději tolik (vyspala jsem se s tímhle, ale pak jsem řekla tomu druhému, že...), až by to vydalo na seriál. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Jinak to už zkrátka nebude, než že Helen Hunt nepatří k mým oblíbenkyním. Naopak rád jsem na plátně sledoval Colina Firtha, jehož herecký výkon vzhledem k předpokladům filmu nebyl nikterak ohromující, přesto se stal patrně tím nejlepším, co snímek nabídl. I když jsem nakonec této podívané přiřkl pouze dvě hvězdy, nikdy na projekci nezapomenu. A to díky člověku, se kterým jsem na ní byl. Děkuju! :-) ()

Galerie (46)

Zajímavosti (7)

  • Táto komédia je režisérskym debutom oscarovej herečky Helent Hunt, ktorá sa po počiatočných rozpakoch rozhodla prijať aj hlavnú úlohu. Podstatnú rolu v tom zohral aj príliš nízky rozpočet, ktorý jej nedovolil zaplatiť ďalšiu hviezdu. (Tolf)
  • Film získal cenu diváků na MFF v Palm Springs. (HOODY)
  • Cameo gynekológa Dr. Masaniho si zahral spisovateľ Salman Rushdie. Slovo "Masan" (žena "Masani") predstavuje v indickej mytológii vampirického démona, ale je tiež bežným indickým menom, ktoré nosili/nosia slávni indickí herci, speváci a politici. V kontexte so silne zdôraznenými židovskými motívmi vo filme a tým, čim sa Rushdie preslávil ("Satanské verše"), pôsobí jeho rola o to pikantnejšie. (ČSFD)

Reklama

Reklama