Reklama

Reklama

Třetí díl série Underworld, která ve světě vydělala přes 200 milionů dolarů, se zabývá podstatou krvavého boje mezi aristokratickými upíry a barbarskými Lycany (vlkodlaky), který se táhne už po staletí. Mladý Lycan Lucian (Michael Sheen) se ujme role mocného vůdce a sjednotí vlkodlaky v boji proti Viktorovi (Bill Nighy), démonickému králi upírů, který je po stovky let pronásleduje. K Lucianovi se připojí i jeho tajná láska, krásná upírka Sonja (Rhona Mitra), aby se společně pokusili osvobodit Lycany z jejich krutého otroctví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (583)

tron 

všechny recenze uživatele

Nezaujímavý prequel k prvej časti, ktorá ma bavila (80%) a k druhej, ktorá ma bavila menej (60%). Snímke ublížil predovšetkým odchod Kate Beckinsale, naopak potešia solídne masky a drsné akčné scény. Ale ako minule, i teraz sú postavy priemerné a scenár hlúpy a zároveň zbytočne komplikovaný (čo je niekedy to isté). Nebavilo ma to. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Nic moc, digitální vlkodlaci vypadají srandovně, akce je roztřepaná, chaotická, bez nápadů a nezajímavá, Rhona Mitra je sexy a asi největší průšvih je Michael Sheen, který se do role likvidátora Luciana absolutně nehodí. Bill Nighy opět příjemný výkon, ale ostatní herci už tak výrazní nebyli. Mezi Rhonou a Sheenem to nikterak nejiskří a tak celkově jsem toužil, aby aspoň závěr byl dobře rozparáděný, ale chtěl jsem asi moc. Pro mě zklamání, Cesta Bojovníka s upíry a vlkodlaky, nic víc, mé hodnocení 1 hvězdička… ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Cervenak má pravdu, zbytočné pokračovanie zbytočnej série. Napriek všetkému pri tejto časti som sa aspoň nenudila a zabúdala som hľadať chyby, čo je u mňa spoľahlivým znakom znechutenia. Kým prvému Underworldu som dala 1*, druhému 2*, tu som skončila na veľmi lichotivých troch - všetká tá gýčovitosť, pozérstvo aj štylizácia sa mi už zdá normálna - príčinou môže byť zvyk, akési otupovanie požiadaviek po tom, čo už divák strávil prvé dva diely... na druhej strane to bol aj slušný nářez, také akčné fantasy béčko (priznajte sa, že ste videli aj oveľa horšie) a rýchlo to odsýpa (milosrdných 92 minút poteší). Aj keď na čudne prerastený pršinos Michaela Sheena som si veru zvyknúť nevedela. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Oproti prvním dvěma filmům (obojí pětihvězdičkové srdcovky) rapidní pokles. Jako tajemný mastermind, který posílá na špinavou práci nasvalované lykany, byl Lucian poměrně cool. Ale utáhnout vlastní film? Co se kdysi odehrálo tak nějak víme/tušíme již od prvního dílu a upřímně, jedná se spíš o materiál pro flashbacky než pro celovečerák. Zábavné to není, emotivní to není... nuuudááá. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Chtělo by to salvu potlesků pro tvůrce, kteří z přibližně pěti minut vyprávění a flashbacků z jedničky dokázali udělat celý film. Do kterého, jaký div, nepřidali nic nového, co by dokázalo nastražit pozornost, snad jen kromě toho, že ve flashbacích v jedničce byla Sonja blond a tady je, SPOILER tmavovlasá. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (5)

  • V Severní Americe film utržil 45,8 milionu amerických dolarů, celosvětově pak 92,2 mil. (NIRO)
  • Natáčení probíhalo na Novém Zélandu. (Epistemolog)

Související novinky

Válka upírů s vlkodlaky taky ve 3-D

Válka upírů s vlkodlaky taky ve 3-D

11.08.2009

Třetí Underworld s podtitulem Vzpoura Lycanů sice nevydělal tolik jako předchozí dvě části, ale při rozumném rozpočtu 35 miliónů dolarů jsou i tržby v celkovém souhrnu 91 mega docela potěšující. Něco… (více)

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

Jeníček a Mařenka – lovci čarodějnic

03.05.2009

...a další zprávy z hororových dimenzí. Začněme něčím, co smrdí klasikou. Režisér nového Pátku třináctého Marcus Nispel natočí The Last Voyage of Demeter. Čtenáři Brama Stokera už se jistě chytají –… (více)

Prezident v ohrožení. Už zase.

Prezident v ohrožení. Už zase.

17.11.2008

Len Wiseman se po úspěchu Smrtonosné pasti 4 vykašlal na sérii Underworld a třetí část za něj natočil trikový mistr Patrick Tatopoulos. Len očividně čekal na mnohem atraktivnější nabídky. Jedna… (více)

Reklama

Reklama